úterý 30. září 2014

Recenze linkovacích fixů od značky Catrice

Hezké slunečné úterý,

dnešní recenze se zase zaměří na dva výrobky mé oblíbené drogérkové značky a to Catrice. A tentokrát se zaměřím na různé druhy linkovacích fixů na oči této značky. Ve své kosmetické sbírce mám dva druhy fixů a to – modrý obyčejný fix v odstínu 050 Black Blue a voděodolný fix v černé barvě.


Obojí linky ve fixe jsou stejného designu, kdy fix je velmi úzký, ale i přesto se dobře drží v ruce a pěkně se s ním manipuluje. Násada linek je akorát tak dlouhá, aby se s ní dobře kreslilo.

 
Co se týče hrotu fixy, ten je taky u obou linek skoro stejný, u těch voděodolných je malinko tlustší. Je poměrné dlouhý, pevný, ale zároveň se přizpůsobí očnímu víčku a dobře se jím kreslí. Ještě do nedávna jsem pořád bojovala s gelovými linkami, které jsem si neuměla pořádně nakreslit, ale s těmito fixy mi linky jdou jedna dvě.


Když už máte linky nakresleny na víčku, tak se nemusíte bát žádného otiskování na nadočnicový oblouk. Po tom, co linky nakreslíte, docela brzy uschnou a fakt nedojde k žádné nehodě, která by Vám zničila celý oční makeup. U nevoděodolných linek je výdrž celodenní, je sice pravda, že když je vlhko a promnete si oči, tak si líčení trochu rozpatláte, ale bez šahání do očí si makeup nezničíte. Ty voděodolné linky jsou doopravdy voděodolné. Přežijou i sprchu společně s mydlením si obličeje čistícím gelem a jediné co si s nimi poradí je odličovač voděodolného makeupu.


Výhodou těchto fixů je to, že jimi lze nakreslit, jak jemné decentní linky, tak i hrubší "rockovější" líčení.

černé voděodolné linky

modré "obyčejné" nevoděodolné linky

Ty modré linky mám ve své kosmetické sbírce už docela dlouho, ale jak jsem už říkala, neuměla jsem si linky hezky udělat gelovkama, tak jsem ani k linkám ve fixu neměla důvěru a skoro je nepoužívala. Každopádně je mám už asi víc jak rok a pořád kreslí stejně sytě, jako dřív a nevyschly. Ale je pravda, že podstatou dlouhé výdrže linek ve fixu je jejich skladování hrotem dolů. Bez toho asi moc dlouho nevydrží.

Obsah barvy ve fixu je 1 ml a cena u obyčejného fixu je 65 Kč, ten voděodolný byl o 10 Kč dražší – tedy za 75 Kč.

Celkové hodnocení: 5/5



Značka: Catrice

Velikost: 1 ml

Cena: 65 Kč – 75 Kč

Dosupnost: vybrané drogérie Rossmann, někdy je také k sehnání v marketech typu Glóbus a Tesco



Já hodnotím tyto linkovací fixy jako hodně povedené. Vyhovuje mi přesný štěteček a také tvar fixy, díky kterým se daří linky nakreslit i těm největším nešikům. Voděodolná i obyčejná linka na očích pěkně drží a není se třeba bát, jestli se neotiskne nebo nerozmaže. 

Jaké značky máte rády linkovací fixy? Vyhovují Vám ty s tenkým hrotem nebo spíš hrubší?

M.

12 komentářů:

  1. Tak to jsem moc ráda za tuto recenzi. Já mám teďka oční linky ve fixu od Essence, maluje se s nimi krásně, ale obtiskávají se pak po půlce dni na víčko. A tyhle jsou za fantastickou cenu, tak až mi dojdou Essence, vím pro jaké běžet :) Díky za tip
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja mam od Essence rada hlavne rtenky, jejich veci na oci moc nemusim. Takze jsem vybirala z ostatnich znacek. No a v drogerce tech fixu na oci moc vyber neni. Mam jeste fix od Dermacolu a ten je taky super, ale stoji cca 150.

      Vymazat
  2. Zatím jsem nezkoušela, měla jsem jen fixy od Loreal a Essence. Mně to s nima bohužel ani trochu nejde, nejlépe se mi linky dělají gelovými, zbožnuju ty od Benefitu :)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ten fix od Lorealu jsem slysela samou chvalu, ale na me ma moc hruby hrot a asi bych se jim nenamalovala. Gelové linky zase nezvladam ja. Abych je mela pekne, tak mi trva dlouho je nakreslit. Fixem to je prome rychlovka.

      Vymazat
  3. ja som si kúpila miss sporty a teda akože som sklamana :/ nabudúce siahnem po týchto :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K MS jsem skepticka a jejich stojan vubec nenavsevuju. A vlastne jsem z nicim teto znacky nebyla spokojena.

      Vymazat
  4. O této značce jsem nikdy neslyšela, ale ty fixy vypadají super! Já používám od Dermacolu, ale je to o dost dražší :/

    http://theredheadedworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dermacol mam taky rada - momentalne mam Bambi black. Ta cena 150 zase neni tak strasna, ale chapu, ze pro studentky to je dost.

      Vymazat
  5. používám linky od essence ale tohle bych ráda zkusila: )

    Visit my blog YOKO NGUYEN BLOG

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teď pravidelně používám tyhle Catrice a taky mám ještě linky Dermacol a ty jsou taky super.

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. Mi se s tekutýma linkama špatně kreslí ocásek. Ten štěteček bývá na mě moc ohebný. Mám radši tužší hrot, proto mi vyhovují fixy.

      Vymazat