čtvrtek 16. října 2014

Oči jako princezna? Jedině s novinkami od Essence

Všem přeji hezký den,

dnes to bude, jak název napovídá o nových produktech na oči z dílny Essence. Konkrétně se jedná o objemovou řasenku Lash Princess Voluma Mascara se speciálně tvarovaným kartáčkem ve tvaru kobry a  dlouhodržící tužku na oči v překrásném tyrkysovém odstínu.


Osobně na řasenky nejsem nijak zvlášť náročná, neboť své řasy mám poměrně husté, zatočené a tak přiměřeně dlouhé. Řasenky od Essence jsem nijak zvlášť nevyhledávala a mám pocit, že jsem snad před pár lety zkoušela pouze jednu, která byla fajn. Neurazila ani nenadchla. Proto, když jsem dostala na testování tuto novinku, tak jsem byla zvědavá co se z ní vyklube. Řasenka vás na první pohled upoutá svým obalem. Ten je prý tvarován jako princeznovské plesové šaty. Přestože se řasenka díky tomuto tvaru dobře drží, tak se mi její obal vůbec nelíbí. Ze předu je to ještě ok, ale vzadu jak má vystouplé gumové výčnělky imitující šněrování šatů, tak nevím, ale působí to na mě docela vyumělkovaně a dle mého lacině. Ale je to pouze můj subjektivní dojem. Četla jsem názory, kde si slečny obal pochvalovaly a přišel jim skvělý. Takže toto berte pouze jako můj názor.


Ale obal nezmění nic na tom, že obsah řasenky a její kartáček je velmi dobrý. Kartáček je z klasických štětin, není plastový a je prohnutý asi tedy do tvaru kobry. To znamená,že horní část se skládá z kratších štětin a dolní, ta více prohnutá, ze štětin které jsou ve středu delší a pak se směrem ke krajům zmenšují. Osobně dávám přednost plastovým kartáčkům, proto mě tento zaskočil tím, jak skvěle se mi s ním pracuje. Od samého začátku je řasenka tak akorát „mokrá“, takže nanáší barvu rovnoměrně, nedělá nánosy a vůbec neslepuje. Když to tedy přeženete s počtem vrstev, tak ano, ale jinak se slepených pavoučích nožiček bát nemusíte. Kartáček řasy skvěle pročeše, oddělí, řekla bych, že i maličko natočí a nadzvedne. Díky tomu získají řasy hezký objem, ale ten není nijak dramatický, jak bych od objemové řasenky čekala. Naopak mi přijde, že řasenka více řasy prodlouží než zahustí. Jediný problém vidím v tom, že ze začátku se na špičku řasenky nabaluje více barvy. Proto doporučují přebytek řádně otřít o hrdlo řasenky a až poté malovat. Spodní řasy se mi líčí hůře, ale se cvikem zvládne namalovat i je. Ještě dodám, že barva řasenky je hezky výrazně černá.

Hned po namalování jsou mé řasy dost náchylné k obtiskování a bohužel se mi to občas děje i s touto řasenkou. Není to nic dramatického, řasenka schne průměrně a občas se mi prostě stane, že se mi horní řasy obtisknou. Jinak ale řasenka skvěle drží po celý den. Neopadává, nemaže se a vypadá po celý den skvěle. Ani ve vlhkém prostředí nemá tendence se mazat. Tento výrok platil tak první měsíc používání kdy byla řasenka nová. Bohužel čím déle řasenku používám, tak zjišťuji, že zase taková sláva to není. Po měsíci již začíná měnit konzistenci. Tím nemyslím, že by vysychala to ne, ale začíná se mi během dne na spodních řasách mazat a drolit se. Takže v konečném výsledku je to fajn řasenka, ale má své mouchy. Přesto myslím, že vám ji můžu doporučit. 

Celkové hodnocení – 3/5

Značka: Essence
Objem: 12 ml
Cena: 95 Kč
Dostupnost: drogérie Rossmann, DM, Globus, Teta a další

Tato „princeznovská“ řasenka mě velmi mile překvapila.Lehce se s ní manipuluje a pracuje. Štěteček nanáší akorát barvy, řasy pročeše, oddělí, nabarví. Díky zahnutému kartáčku řasy také nadzvedne a natočí. Přestože je řasenka spíše objemová, tak vám řasy výrazněji prodlouží než zahustí, ale i to objem dělá velice hezký. Na začátku byla dokonalá, ale po měsíci začíná měnit konzistenci a s tím se mi bohužel drolit a mazat pod spodní řasy. Ale i na tyto mouchy je řasenka řekla bych lepší průměr a můžu vám ji doporučit k vyzkoušení.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Další produkt který jsem měla možnost otestovat je nová tužka na oči z řady Effect. Na úvod musím říct, že tužky mají moc hezký propracovaný design a úžasné názvy jednotlivých odstínů. Ke mě doputoval překrásný metalicky tyrkysový odstín s název " ocelový šmoula". Ty názvy jsou tak vychytané a vtipné, že bych si je snad koupila už jen kvůli tomu. Ale přejděme od názvu k vlastnostem tužky. Konzistence je naprosto báječná. Tužka je krásně měkká, netahá víčko a krásně jednoduše kreslí. Není ani přehnaně měkká, že by se vám ostrý hrot hned ztupil a musely jste ihned strouhat. Ovšem ani to není problém, protože strouhat je jednoduše. Nemá tendence se vůbec lámat.

Tužka má být dlouhodržící což můžu potvrdit tak na půl. Na spodní lince drží úžasně celý den, nemaže se ani nedrolí. Na horní lince mi sice taky vydrží bez problému celý den, ale jelikož mám převislejší víčka tak se mi docela rychle obtiskne, ale to se mi děje u většiny tyrkysových linek. Tato je na tom z nich ještě nejlépe. Takže suma sumárum hodnotím tužku kladně a již vybírám další super odstíny, které nutně potřebuji.


Celkové hodnocení - 4/5

Značka: Essence 
Cena: 59,90 Kč
Dostupnost: Essence stojan v drogériích DM, Rossmann, Teta a supermarkety např. Globus, Tesco

Tužka má krásný obal, vtipný název a bezvadnou konzistenci. Jednoduše se s ní pracuje, kreslí téměř sama a navíc i dobře drží. Pokud nemáte problémové víčka jako já, tak by se vám ani neměla obtiskávat. Tužku můžu vřele doporučit.

A teď ještě jedna informace na závěr.Pokud máte rády kosmetiku Essenece a Catrice, tak bychom vás rády informovaly o dalším blížícím se výprodeji, který pořádá e-shop babybaby.cz. 

Líbí se vám tato řasenka a tužka? Popř. už jste je zkoušely? 

Radu



24 komentářů:

  1. na řasenky jsem zase naopak dost náročná, protože se mi právě skoro každá druhá rozmazává :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak v tom případě bych asi volila jinou řasenku, tato má bohužel tendence se mazat :(

      Vymazat
  2. Rasenka me laka, ale zatim mi od Essence nesedly. Tuzka ma krasnou barvu.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě řasenka docela mile překvapila, bohužel ale nemůžu říct, že by byla úplně bez chyby. Já na tyrkysové tužky ulítám, takže toto je barva přesně pro mě :)

      Vymazat
  3. Řasenka i tužka se mi líbí, řasenka Ti udělala krásné řasy a ta tužka má zase dokonalou barvu :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tužka je fakt skvělá, tu můžu určitě doporučit. Škoda, že se mi teď začala ta řasenka mazat, jinak by byla úžasná. Efekt dělá fakt hezký :)

      Vymazat
  4. řasenku se chystám zkoušet, tak jsem na ní moc zvědavá :)) a ta tužka má úžasnou barvičku :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem zvědavá, jak sedne tobě. Jj, tyrkysovou já můžu, ale i ty další odstíny vypadají skvěle :)

      Vymazat
  5. tužka je krásná :) u řasenky by mě hodně štvalo to drolení a rozmazávání, ale jinak vypadá na řasách dobře!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě to mrzí, na začátku byla fakt super. Už jsem jí chtěla pasovat mezi moje top řasenky a pak se mi začala dělat neplechu. Fakt škoda.

      Vymazat
  6. Mně se se obal řasenky naopak moc líbí! :D Ještě nejsem rozhodnutá, zda vyzkouším.. Jinak ten odstín tužky je moc hezký. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem na obal četla víc těch pochvalných reakcí, takže asi budu vyjimka :D

      Vymazat
  7. Ta tužka mě zaujala nejvíc :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Na tu řasenku si brousím zuby už nějakou dobu, tak doufám, že bude super x)

    OdpovědětVymazat
  9. Sice jsem říkala, že řasenky od Essence už nikdy nechci, ale tutu teda asi budu muset zkusit... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že za zkoušku nic nedáš. Naštěstí řasenka není drahá a na drogérku fakt dobrá :)

      Vymazat
  10. Zrovna tuhle tužku jsem si spolu se zlatou nekoupila, protože mi tyrkysová nesluší... ale vypadá moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJ, viděla jsem je u tebe. Já bych právě paradoxně sáhla první po zlaté a tyrkysové :D Ale chystám se i na další odstíny, hlavně tu zelenou musím mít :)

      Vymazat
  11. Ta tužka vypadá skvěle, ale obecně se mi tyhle tužky rozmazávají a obtiskávají, tak nevím, zda to riskovat. Navíc mám mastná víčka a o to je to horší. Ale barva je teda super. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud nemáš převislá víčka, tak myslím, že by ti mohla tužka držet dobře. Mě se obtiskává právě díky těm víčkům, ale jinak mi přijde super. Třeba na spodní lince se tužka vůbec nehne :)

      Vymazat
  12. Tužka je nádherná, krásný odstín.. Já se pořád divím, jak se někomu může obtiskávat řasenka, mě se tohle vůbec nestává. Teda ano, stalo se mi to kdysi jednou jedinkrát s řasenkou od Estee Lauder, měla šíííleně moc barvy, ale jinak vůbec každopádně píšeš, že máš svoje hodně zatočené, tak možná je to i tím, že já je mám "dopředu", tak to neřeším... Ale jinak řasenka super, také ji mám a mě se obal líbí, jak je tam to vystouplé, že to neošidili jen potiskem, ale je to takové "vymakané":)) Řasy ti udělala krásné, ani ti moc neslepila, super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to buď jedině ráda, že se ti řasenky neobtiskávávají, protože to dokáže zkazit celý oční make-up. Ono za to asi může kombinace řas a tvaru oka. Obal řasenky je kapitola sama pro sebe. Většině se líbí, já si nemůžu pomoc, ale mě moc ne. Každopádně je to fajn řasenka, jen škoda, že po čase mění konzistenci a začíná se v náročnějších dnech mazat.

      Vymazat