pondělí 20. října 2014

Otestováno! Nový makeup od Dermacolu s výtažky z lanýže

Ahoj holky,

dneska Vám přinesu recenzi na nový makeup od značky Dermacol a to konkrétně na makeup Dermacol Truffle. Je mi jasné, že recenze na tento makeup už byla na hodně blozích, ale já jsem Vám nechtěla sdělovat jen nějaké moje prvotní dojmy, chtěla jsem ať mám makeup pořádně otestovaný a ať je ta recenze objektivní a ne založená na jedné, dvou zkouškách.


Dermacol Truffle patří do skupiny hydratačních makeupů, který se má díky svému jedinečnému složení přizpůsobit pleti a dodat tak tváři přirozený a zdravý look bez vzniku nepěkné masky.

Vy, co náš blog čtete už delší dobu, tak jistě víte, že má pleť je normální s mastnou t-zónou, takže si musím dávat pozor na příliš hydratační makeupy, abych pak nebyla mastná jak treska.

Jak si u mne tedy Dermacol Truffle vedl?

Obal makeupu je moc pěkný, líbí se mi jednoduchý design skleněné lahvičky, doplněné o modro-bílé detaily. Aplikace makeupu je snadná díky praktiké pumpičce, která vydá množství akorát na jedno nalíčení.


Od zastoupení firmy Dermacol, ke mne doputoval odstín č. 2, kterého jsem se hodně bála, ale ve finále je to přesně moje barva - světlá béžová s růžovým podtónem, který je hodně podobný kaviárovému makeupu v odstínu 1, ale je asi o kapku tmavší.



Makeup je na pleti velmi příjemný, vážně se dokonale přizpůsobí odstínu pleti (věřím, že odstín 2 budu moci používat, i když mi vybledne opálení) a vypadá na pleti velmi přirozeně. Pozor! Dá se to s ním ale velmi lehce přehnat, stačí trochu větší vrsta a už makeup nevypadá přirozeně, ale směšně jako u voskové figuríny.

Krytí je střední, zakryje malé pupínky, začervenání a jizviček. Ale s kruhy pod očima a silnějším akné si neporadí, na to je pořád třeba použít korektor.




Co mne ale na tomto makeupu docela zklamalo je to, že je vážně dost mastný. Obvykle se během dne nemusím přepudrovávat, ale s Dermacol Truffle jsem byla mastná na celém obličeji, nejen na t-zóně poměrně brzy (řekla bych tak cca 3 hodiny po nalíčení). Ale někomu, kdo má suchou pleť, se toto asi nestane.

Na makeupu ale musím pochválit, že nezalézá do vrásek, neflekati, neoxiduje a nezdůrazňuje nedokonalosti. Výdrž na tváři je celodenní, i večer je ještě co odličovat.


Celkové hodnocení: 4/5

Značka: Dermacol
Velikost: 30 ml
Cena: cca 300 Kč
Dostupnost: v běžných dorgériích

Tento makeup se dle mého názoru Dermacolu hodně povedl, bohužel mi a mému typu pleti nesedl a je spíš vhodný pro pleť sušší, která potřebuje hydrataci. Já se svojí mastnou t-zónou se po použití Dermacol Truffle hodně brzy lesknu, ale jinak splní vše co od makeupu očekávám - krytí, dobrou výdrž, hezký a přirozený vzhled pleti a v neposlední řadě příjemnu cenu. Ale protože je recenze psána z mého pohledu, musím dát i odpovídající hodnocení.

Už jste tento makeup od Dermacolu zkoušely? Jaký je Váš nejoblíbenější makeup?

M.

18 komentářů:

  1. Ja ted pouzivala 24 control a naopak mi plet totalne vysusil, pritom drive mi sedl.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten jsem ještě nikdy nezkoušela. Teď jsem poslední dobou používala jen asijské bbčka, pak jsem měla makeup od Bourjois a teď po delší době tenhle Dermacol.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. No jo, když máš hezkou pleť, tak si to můžeš dovolit. Já mám fakt hroznou, hlavně ty kruhy pod očima jsou mega a bez MU vypadám jak zombík.

      Vymazat
  3. Já mám asi stejný typ pleti jako ty.. mastou t-zónu a skoro po každém mejkapu mám po 3-4 h mastné čelo, bradu a okolo nosu... a nesmám ten pocit ráda, vypadám pak jak zpocená :( Takže nic, a zrovna jsem ho chtěla... prosím prosím, nějaký tip na mejkam, který nemastí? Mně zmastí i matující Astor.... prostě asi ty silikony v tom :( díky....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No kdybych po něm nebyla hned mastná, tak vypadá perfektně. Pleť je po něm krásná, všechno zakryje a vypadá přirozeně, tak je škoda, že se hned pleť leskne. No MU, který nemastí asi neznám, asi nejlepší, který jsem měla a vypadal přirozeně a nemastil se tak moc, jako ostatní, byl 123 Perfekt od Bourjois. A teď mám z téhle řady i CC krém, ten je ještě lepší, akorát tak hodně nekryje.

      Vymazat
    2. To je v poho, já jedu v asijských Bbčkách, chystám se na skin79 na ten růžové nebo zlatý, a jediné z českých bb mi pasuje matující garnier... kupodivu...

      Vymazat
    3. Taky používám pořád asijské bb, jen občas vyzkouším nějaký ten MU. Jinak nejvíc mi sedl Signature Real od Misshy, po něm nejsem mastná vůbec a vypadá taky pěkně přirozeně.

      Vymazat
  4. Nezkoušela jsem a ani nebudu, protože bych měla stejný problém jako ty :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě právě hodně mrzí, že mi nesedl a že pleť mastí. Protože ten efekt na pleti je úžasný a vypadá přirozeně.

      Vymazat
  5. On je vážně skvělý, škoda jen, že mi nesedl.

    OdpovědětVymazat
  6. u mě neobstál, ale škoda :(( mám ten 24h control a ten je parádní :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mam na nej tu jednu jedinou vytku a to, ze se po nem strasne lesknu. Jinak mi prijde dokonaly, takze me to mrzi a bohuzel si ho znovu neporidim.

      Vymazat
  7. Make-up som neskúšala a radšej ani skúšať nebudem. Mám v poslednej dobe dosť mastnú pleť, takže to nebudem riskovať.
    Inak veľmi pekná recenzia :)

    http://www.margifashion.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skoda, ze je spis na suchou plet. Na mastnou vazne delany neni.

      Vymazat
  8. Takže na mou mastnou pleť ne;) Ale vypadá dobře:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mrzi me, ze prave na moji mastnejsi plet nesedi. Je to asi nejlepsi drogerkovy makeup, co jsem zkousela.

      Vymazat
  9. Musím si to stále vsugerovávať: nie je pre moju pleť, nie je pre moju pleť...

    OdpovědětVymazat