neděle 12. října 2014

Tělová péče pro náročnou pokožku

Ahojky děvčata,

dneska Vám přinášíme další double recenzi a to tentokrát z oblasti zdravotní kosmetiky. Kosmetika Sebamed, která se tu dnes objeví, je určena pro citlivou a náročnou pokožku (určena je i pro alergiky a ekzematiky), byla pro nás s Radu také novinkou a obě jsme výrobky této značky zkoušely poprvé. 


Celý koncept firmy je založený na udržení pokožky zdravé, neboť jen zdravá pleť je pleť krásná. To je možné jen díky udržení ph pokožky na úrovni 5,5, což odpovídá přirozeně zdravé pokožky.
 
Chceme Vám představit dva výrobky, které v každodenní péči jdou ruku v ruce a to Sprchový gel Spa a Hydratační tělové mléko. 


Sprchový gel Spa (200 ml/cca 99 Kč)
- neobsahuje mýdlo a alkalické složky, vhodné i pro velmi citlivou a problematickou pleť, obsahuje výtažek z leknínu.

A jaký je na něj náš názor?

Maru - V prvé řadě musím říct, že nemám vůbec problémovou pokožku, takže se spokojím s téměř každým sprcháčem. Sprchový gel mi příjemně voní, je to taková ta unisex vůně, kterou mám ale ráda. Bohužel mi příjde, že málo pění (asi tím, že neobsahuje alkalické složky?) a to mi vadí - mám pak pocit, že nejsem dokonale umytá. Kvůli tomu mám i nutkání gelu používat víc a  tak mi i rychleji ubývá. Pozitivně hodnotím to, že gel vůbec nevysušuje pokožku. Za mne se ale jedná o sprcháč jako každý jiný, žádný zázrak na něm nevidím.

Radu - Sprchový gel mě docela překvapil svou parfemací, která mi přijde spíše pánská. Prostě jako bych si přičichla např. k Old Spice sprcháči. Osobně mi to nevadí, ale rozhodně tyto vůně nijak nevyhledávám. Gel je klasické konzistence, není extra hustý ani krémový. Maru si stěžovala, že gel málo pění. Já naopak s tím problém nemám, ale to je asi dáno tím, že používám takovou tu huňatou síťkovou houbu. Na houbě mi gel napění hezky, navíc se dá  výsledná pěna výborně poslouží i k oholení. Gel je na pokožce jemný, nedráždivý a umyje jako každý jiný sprchový gel. Průměrný gel, který mě neurazil, ale ani ničím nezaujal. Ale jelikož nemám citlivou pleť, tak je možné, že jeho vlastnosti nedokážu stoprocentně ocenit.



Hydratační tělové mléko (200 ml/cca 139 Kč)
- aktivní hydratační komplex vyživuje  ochraňuje přirozenou rovnováhu hydratace kůže, obsahuje výtažek z heřmánků, změkčuje kůži, zklidňuje pokožku a chladí ji. Vhodný ke každodenní péči po koupeli.

Co si o něm myslíme?

Maru - Vůně mléka je jemná a voní čistotou. Nijak mne však nenadchlo, ani nevím proč... i mléko mi příjde srovnatelné s jinými i drogérkovými tělovými mléky. Hydratuje tak nějak normálně, nezanechává pokožku mastnou, ale po sprše nebo koupeli se do pokožky docela dlouho vsakuje, což mi příjde s příchodem podzimu a chladnějšího počasí nepraktické, každá z nás se přece chce po sprše hned zabalit do huňatéko pyžámka a zalézt si pod deku. A tohle to docela komplikuje.

Radu - Začnu opět parfemací, která je jemná, příjemná a taková jakoby krémová. Tělové mléko je dost tekuté, takže je třeba s ním zacházet opatrně a nanášet ho v menším množstvím. Roztírá se dobře a jednoduše, pouze při použití většího množství nechává bílé tahy, ale i ty se po chvíli úplně vstřebají. Pokud nanesete přiměřené množství tak se mléko vstřebává  ihned, při větším množství má tendence se vsakovat déle. Míra hydratace je dle mého dost průměrná až lehce podprůměrná. Sama mám pokožku normální, nevyžadující zvláštní péči a po namazání tímto mlékem, mám téměř pocit jako bych nic nepoužila. Pleť je sice hladká a pružná, ale není nijak zvlášť hydratovaná či vláčná. A právě to mi na mléku chybí. Nějakou tu vláhu pleti asi dodá, ale není to nic extra. Nemyslím si, že by to suché a citlivé pleti dostačovalo. Za sebe tedy nemůžu doporučit.


Celkové hodnocení obou výrobků: 3/5

Bohužel hodnotíme oba výrobky průměrně. Ne, nejsou špatné, ale ani nás nijak nechytly za srdce. 

Jakou máte Vy zkušenost se Sebamed výrobky?

M&R

11 komentářů:

  1. Já jsem Sebamed zkoušela před časem a byla jsem poměrně spokojená. Sprchový gel bych si asi nekoupila, pánské vůně příliš nemusím, teda aspoň na sobě me. Ale tělový krém by mi možná vyhovoval, mám docela citlivou pokožku, tak by nemusel být špatný :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Neříkám, že bych byla nespokojená, jen se jednalo o výrobky, které prostě nenadchnou a už je mít nemusím. Nebyly vyloženě špatné, ale taky to nebyl žádný zázrak.

      M.

      Vymazat
  2. Mám úplně ten stejný pocit! Taky mi vadí, že to nepění a přijdu si neumytá, ale to spíš přikládám tomu ph...V dnešní době jsem zvyklá, že mám po koupeli tak trochu vysušenou pokožku a asi je zvyk to přikládat čistotě. Můj děda vždycky říká, že ho ty sprchové gely vysušují a nikdy jsem to moc nechápala. Je to prostě asi o tom zvyku, myslím že je to dobrá kosmetika a že myje a je účinná, ale člověk si na to musí zvyknout. A ta pánská vůně je mi kupodivu příjemná:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem zvyklá na sprcháče od Dove a vlastně se pak skoro vůbec nemažu. Ta hydratace toho sprcháče mi stačí a tady jsem ani po použití mléka necítila žádnou hydrataci.

      M.

      Vymazat
  3. Od Sebamedu mám mýdlo a jsem s ním docela spokojená. Jedné co mi vadí je vůně, která mi přijde taky spíš pánská.
    SVĚT KOSMETIKY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mýdlo mám taky ještě v zásobě a zatím ho nepoužívám, tak uvidíme, jak mi sedne to až jej vyzkouším.

      M.

      Vymazat
  4. Já jsem od téhle značky ještě nic nezkoušela. Líbí se mi, jak máte produkty nafocené :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja ted jeste najizdim na testovani nejakych kremu a pletoveho mydla. Tak uvidim,, jak mi sednou ty. A diky za pochvalu fotek - vazim si toho.

      M.

      Vymazat
  5. Já dostala Sebamed vzorky od eshopy babybaby a jsem naprosto nadšená!! Hlavně krémem na nehty a ruce, je naprosto skvělý, už ho skoro nemám, musím objednat plnou verzi:) Tak to moc doporučuji vyzkoušet, to třeba nezklame:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Já mám sice v rámci péče o ruce již svého oblíbence, ale možná se nechám překecat :D Díky za tip.

      R.

      Vymazat