pondělí 3. listopadu 2014

Konturujeme tvář s Inglotem

Krásný čtvrtek,

to nám ty dny a měsíce pořádně utíkají, dneska už máme konec října a za chvíli tu máme zase Vánoce a konec roku. Asi bych už měla začít přemýšlet o tom, co komu pořídím pod stromeček - letos to nějak nechávám na poslední chvíli. Ach jo... Máte už vymyšlené všechny vánoční dárky pro rodinu, blízké, kamarádky? A co si přejete Vy?


Ale teď už k dnešnímu článku... Asi každá z nás chce makeupem zvýraznit svojí přirozenou krásu a to, co se nám na nás nejvíc líbí, nebo naopak potlačit různé nedostatky tváře. K tomu slouží konturování tváře, ale přesto že je konturování hodně efektní a používaná záležitost, ještě pořád nejsou u nás moc dostupné kvalitní konturovací přípravky. 

Já jsem dokonalý konturovací set hledala dlouho a především tmavý pudr. Bohužel většina drogérkových bronzerů, které by šlo použít ke konturování jsou v teplém odstínu (až do oranžova) nebo jsou zase plné třpytek. Mám dost světlou pleť s převažujícím růžovým podtónem (mám tzv. světlou pleť s 80% podílem růžového podtónu a 20% žlutého), takže tyto teplé konturovací pudry nejsou pro mne vhodné. Potřebovala jsem odstín studené hnědé se šedým nádechem, který by vypadal jako přirozený stín.

Takový pudr jsem našla až u značky Inglot v řadě HD Konturovacích pudrů z jejich freedom systému. Pro ty, kdo Freedom systém neznají, jedná se o řadu paletek, do kterých si můžete nakombinovat výrobky podle vlastních preferencí. Výrobky patřící do Freedom systému jsou zabaleny v papírové krabičce, ve které je produkt zabalený v jednorázovém plastovém obalu.



Tmavý konturovací pudr je v odstínu 504, což je barva přesně pro mě (ale je dostupný ještě v dalších 3 odstínech). 

K rozjasnění jsem si vybrala barvu 503, což je studený odstín béžové barvy, kterou používám především k zapudrování korektoru pod očima při tzv. Kim Kardashian looku. Kruhy pod očima mám hodně výrazné, a i když použiju k jejich zakrytí korektor, jsou pořád dost viditelné. Tenhle pudr mi je pomáhá potlačit a jsou méně viditelné. Samozřejmě je skvělý i k rozjasnění vršku lícních kostí, pod obočí, nosu i nad oblouček horního rtu. Ale na ty kruhy pod očima je pro mne vážně zázrak.


Pudry jsou úplně sametové, jemně namleté a pigmentované jsou tak akorát, aby na pleti vypadaly přirozeně. Při nanášení štětcem nepráší a díky jemnému namletí se s nimi dá hezky pracovat. Tmavý konturovací pudr se dobře ztrácí a dají se s ním vytvořit přirozené stíny tváře.  
 
Výdrž na tváři je celodenní, i když po 12 hodinách nalíčení se trochu sníží intenzita barvy, ale to spíš přikládám svojí mastnější pleti, na které jen málo co vydrží.

Oba pudry jsem si zakoupila v obchůdku Inglot v Polsku, kde jsem jeden kus pořídila cca za 180 Kč a paletka byla myslím kolem 80 Kč. U nás jsou tyhle pudry dražší asi o stovku. Přičemž gramáž je 5,5 g.


Shrnutí:
 + dobrá pigmentace
     nepráší
     jemně namleté 
     celodenní výdrž
     přirozené odstíny

 - vyšší cena u nás
    potřeba zakoupení prázdné freedom paletky
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Celkové hodnocení: 4/5

Značka: Inglot
Velikost: 5,5 g
Cena: 180 - 290 Kč
Dostupnost: eshop Inglot nebo prodejny Chodov a Černý Most Praha

HD Konturovací pudry Inglot, které jsem vyzkoušela, jsou velmi povedené výrobky. Oba jsou neprášivé, skvěle pigmentované a výdrž je téměř celodenní. Co musím ovšem Inglotu vytknout je to, že bez freedom paletky nebo třeba konkurenční Z-palette nejde pudr dobře uskladnit. Také cena je docela vysoká, u nás oba pudry vč. paletky výjdou skoro na 700 Kč.

Zaujal Váš tento konturovací set? Jaký výrobek používáte ke konturování vy?

M.


5 komentářů:

  1. Vánoční dárečky mi už chybí jen pro 3 lidi-pro chlapy jak jinak,nikdy nevím co;D Pudry jsou moc hezké, bronzer vypadá skvěle:)

    OdpovědětVymazat
  2. Mě se věci od Inglotu líbí (hlavně ten nádherný barevný výběr laků na nehty :D) ale jsem člověk, kterýmu hrozně záleží na obalu :D, takže právě kvůli freedom systému nic moc nekupuju... Takže jen laky a rtěnky... :))

    OdpovědětVymazat
  3. Pro mamku, ségry a kámošky už dárečky vymyšlené mám, pro mužskou část jsem na tom hůře :D Pěkný produkt
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  4. Já ještě vůbec nic nekoupila, řeším to vždycky až na poslední chvíli! .)

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám od Inglotu akorát oční stíny a gelové linky. S obojím jsem zcela spokojena a přemýšlím teď také nad koupí konturovacího pudru a také nad rtěnkami. Nebudeš mít někdy zase cestu do Polska? :-) Sháním někoho ochotného, kdo by mi tam nakoupil. Peníze pošlu předem na účet. Potřebuji toho hromady a v ČR bych za to dala zbytečně cca. 5 000 :-(

    OdpovědětVymazat