úterý 11. listopadu 2014

Minirecenze několika výrobků zn. Sebamed, které jsme si velmi oblíbily

Ahoj holky,

jak přežíváte další sychravý podzimní den? Mě už to počasí moc nebaví, ale co už naděláme, prostě si musíme užívat to příjemné, co k podzimu patří. Myslím tím - dlouhé koupele, čtení pod dekou, světlo svíček a vůně vosků Yenkee Candle. 


Protože dnešní článek bude patřit více výrobkům, bude článek asi trochu delší, tak bych Vám poradila vzít si ke čtení čaj nebo kávu a dejte si "pauzu". V recenzi se budeme věnovat několika výrobkům značky Sebamed, které jak už víte z názvu článku, nám s Radu perfektně sedly. Já jsem měla možnost otestovat Syndet čistící mýdlo, Balzám na ruce a nehty a Denní krém anti-age s Q10. Radka zase vyzkoušela Denní hydratační krém a Sydnet mýdlo pro problematickou pleť.

Syndet čistící mýdlo (vzoreček 15 g) - plné balení 100 g za 69 Kč


Začnu tím komu je čistící mýdlo určené, je vhodné i pro citlivou pleť a díky tomu, že neobsahuje klasické mýdlo, ale Sodium Cocoyl Glutamate, můžete jej používat i při alergii na "mýdlové složky". Já tedy pleť citlivou nemám, ale i přesto mi mýdlo perfektně sedlo. Dobře pěnilo, nedrážilo oči a po osušení pleti nebyla pokožka stažená. A díky obsahu přirozených hydratačních složek nebyla pleť po umytí ani vysušená, ale pěkně vláčná a hebká. Vrámci pravidelné kosmetické péče o svou pleť se sice pravidelně mažu, ale kdybych krém po umytí pleti nepoužila, vůbec bych to na pnutí nepoznala. Po několika dnech pravidelného používání se pleť začala čistit, takže se mi vytvořily nějaké pupínky, ale asi po 14 dnech se mi pleť natolik zlepšila, že vypadá líp než kdy jindy. Na závěr Vám musím říct, že tenhle malý vzorek mýdla mi vydržel asi na 3 týdny používání 1x denně.

Hodnotím 5/5

Balzám na ruce a nehty (vzoreček 10 ml) - plné balení 75 ml za 139 Kč


Balzám na ruce a nehty má spíše gelovější konzistenci, díky které se dobře roztírá, dobře se vstřebává a nezanechává pocit mastných rukou. Barva krému je klasicky bílá a vůně je taková ta "lékárenská", což mi vůbec nevadí. Obojí je mi velmi příjemné. Krém na ruce se mi zdál báječný, ale bohužel jsem jej zkoušela jen párkrát, ono 10 ml na moc mazání nevystačí. V říjnu jsem měla ruce docela zatížené těžkou manuální prací a krém mi na ně hodně pomohl. Bohužel se mi zdá cena za malé balení (75 ml) docela vysoká a já bych asi měla tak malou tubu hned vypotřebovanou.

Hodnotím 4/5 

Denní krém Anti-age s Q10 (vzoreček 5 ml) - plné balení 50 ml za 284 Kč


Tento krém je sice určený pro zralou pleť, ale já už taky nejsem nejmladší, tak jsem jej aplikovala aspoň na vrásky na čele a kolem očí, které se mi už bohužel začaly dělat. Podle obalu krém slibuje redukci vrásek už po 28 dnech pravidelného používání. Krém jsem nanášela v malém množství na postižená místa po dobu jednoho měsíce a efekt byl na pleti vážně znát. Vrásky kolem očí se téměř ztratily a hlubší vrásky na čele se mi zmenšily a nejsou už tak výrazné. Tyto "hutné" krémy obvykle ucpávají póry, ale tento krém je vyjímkou. Žádné nechtěné pupínky se nekonaly, jen hebká, pružná pleť bez vrásek.

Hodnotím 5/5 


Denní hydratační krém (vzoreček 10 ml) - plné balení 75 ml za 236 Kč


Vůně krému je docela příjemná, řekla bych že tak trochu lékárenská, ale nijak mi nevadí ani mě neobtěžuje. Krém je bílé barvy, příjemné řekla bych lehčí konzistence. Výborně se roztírá a téměř ihned se vstřebává. Takže jako denní krém pod make-up je výborný. Pleť opravdu viditelně zjemní, řekla bych že i vyhladí (asi díky tomu vitamínu E) a dodá řádnou porci hydratace. Mé normální pleti naprosto dostačuje. Navíc pleť je takto hydratovaná a vláčná po několik hodin. Krému stačí nanést málo, takže vám navíc bude dělat společnost docela dlouhou dobu. Mě tento 10 ml vzorek vystačil přes měsíc ranního mazání. Krém mě tedy velice mile překvapil, protože plní to co slibuje, tudíž vám ho můžu doporučit k vyzkoušení. Cena za 75 ml se pohybuje kolem 200 Kč, což je myslím vzhledem k množství a kvalitně krému příznivá cena.


Hodnotím - 5/5



Sebamed  Clear face sydnet (čistící mýdlo) - plné balení 100 g za 139 Kč


Mýdla používám na pleť ráda, proto jsem ráda, že jsem měla možnost otestovat toto od Sebamed. Mýdlo příjemně krémovo-mýdlově voní, nevím jak jinak bych to popsala. Je to prostě taková ta krémová vůně čistoty. Při použití houbičky mýdlo moc nepění, proto se mi více osvědčilo ho napěnit v dlaních. Pak vám vznikne něco mezi pěnou a emulzí. Mýdlo pleť opravdu důkladně a do hloubky vyčistí, nijak pleť nedráždí ani jí moc nevysušuje. Díky pH 5,5 vás nebude ani nepříjemně štípat a pálit v očích. Mýdlo má efektivně potlačovat tvorbu pupínků a čistit póry do hloubky. Musím říct, že prvních asi 14 dní co jsem mýdlo pravidelně (2x denně) používala jsem zpozorovala značně zhoršený stav pleti. Ovšem to připisuji tomu, že mýdlo opravdu účinkuje a všechnu nečistotu a zárodky pupínků mi vytáhlo na povrch. Potom jsem měla pleť již v dobrém a hezkém stavu. Ovšem že by nějak akné předcházelo se úplně říct nedá. Musím ale říct, že póry opravdu viditelně vyčistí  a výborně je stáhne. Což ovšem jde ruku v ruce s lehkým pnutím pleti. Je tedy potřeba pleť nakrémovat. Musím tedy říct, že mi mýdlo vyhovovalo a klidně bych si jej pořídila v plném 100 gramové velikosti, kterou seženete za super cenu kolem 100 Kč. 

Hodnotím 5/5

Zaujal vás některý z výrobků? Co vy a Sebamed? Zkoušely jste? 

R&M

6 komentářů:

  1. Znacku jsem nezkousela, ale nevypada spatne :)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě stojí za to vyzkoušet, především mýdla a pleťové krémy stojí za to!

      Vymazat
  2. Teda, samá skvělá hodnocení :) Značku znám, ale ještě jsem nic nezkoušela. No u nás je sice zamračeno, ale teplo :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výrobky jsou skvělé, já budu určitě objednávat v plných baleních. Zrovna pleťové mýdlo potřebuju, sice mám jedno od Misshi, ale Sebamed je mnohem lepší.

      Vymazat