úterý 28. dubna 2015

Clarins Rouge Prodige – rtěnka v unikátním odstínu Redwood

Krásné ráno,

dnešní recenze se ponese v duchu pro mě luxusnější a dražší kosmetické značky Clarins. Nikdy jsem od ní nic neměla, ale e-shop FajnŠminky nám poskytl pár produktů k vyzkoušení a mě nejvíce zaujala právě rtěnka Clarins Rouge Prodige o které bude dnešní recenze.


Rouge Prodige je dlouhotrvající rtěnka, která dodá rtům intenzivní barvu a lesk, aniž by je vysušovala. Chlubí se obsahem jemných rostlinných olejů, výtažkem z řas, vosku z myrhy a ceramidů.. Všechny tyto ingredience se mají podílet na dokonalém vyživení rtů, boji proti vráskám, vysušením a navíc mají rtům dodat plnost díky zvětšujícímu efektu. Výsledkem mají být pružné, hladké rty s dlouhotrvající, zářivou a intenzivní barvou.


Rtěnku dostanete zabalenou v červeném papírovém obalu. Samotná rtěnka má nádherný, neváhám se říct luxusní zlaté balení hranatého tvaru. Už od pohledu jde vidět, že se na materiálu a provedení nešetřilo a všechno je tip ťop vychytané. Líbí se mi detail na horním víčku, kde je takový malý „zářez“ s vyrytým písmenem C. Po otevření navíc najdete na těle rtěnky rovněž vyrytý nápis CLARINS. Spodek rtěnky je pak opatřen nálepkou s uvedeným odstínem rtěnky, který je v mém případě 127 Redwood.


Čeho jsem si hned všimla je krásná vůně rtěnky. Osobně mi připomíná ovocné bonbóny, takže je jasné, že jsem si vůni hned zamilovala. Co se týče konzistence rtěnky, tak ta je hodně zvláštní. Rozhodně není nějak extra měkká, krémová, ale přijde mi spíše tužší a jakoby vosková. Konzistence mě tedy nijak neokouzlila, naopak jsem z ní byla v prvních chvílích dost na rozpacích. Přišlo mi, že se barva nenanášela úplně rovnoměrně a navíc mi nebyla na rtech vůbec příjemná. Poprvé jsem se setkala s tím, že rtěnka na rtech nepříjemně lepila. Lepení nebylo sice nějak extra markantní, ale bylo tam. Nevím jestli to bylo pouze tou vrchní vrstvou, nebo jsem si na to už zvykla, ale přijde mi, že už to lepení není tak hrozné. Ovšem i přes to ho stále lehce pociťuji. Ale nevadí mi to již tak moc jako na začátku.


Pigmentace rtěnky je dobrá, nikoliv výborná. Pro intenzivní barvu jako v obalu je třeba rty přejet několikrát a barvu tak navrstvit. Díky tomu vrstvení taktéž můžete korigovat občasné nerovnoměrné nanášení barvy. Rtěnka je označována jako hydratační s čímž můžu souhlasit. Rty nijak nevysušuje a řekla bych, že je opravdu dokáže i zvláčnit, udělat je hladké a vláčné. Ovšem co se týče výdrže, tak to žádná sláva není a jako dlouhotrvající bych ji rozhodně nenazvala. Když už lepí, tak bych čekala fakt ohromující výdrž. V mém případě obstojnou výdrž na rtech odhaduji v průměru na 3 hoďky, což je sice fajn a pro mě dostačující, ale pod slovem dlouhodržící si představuji přece jen o něco vyšší výdrž. Navíc pokud hodně mluvíte nebo si dáte sváču je rtěnka pryč co by dup. Naštěstí se rtěnka vytrácí rovnoměrně.


Ale zase nemůžu rtěnce upřít, že neleze do vrásek, nerozpíjí se a dělá rty na pohled opravdu hezké. K tomu svým způsobem přispívá také samotná barva rtěnky, která jak jsem nastínila v úvodu nese název Redwood. A myslím, že název barvu vystihl docela přesně. Osobně mi přijde barva dost unikátní a neokoukaná. Odstínově je to takový mix vínové-hnědé a zrzavé. Na rtech ale působí docela jemně a přirozeně. Není to nic křiklavého a je skvělá na běžný den. Přijde mi, ale že má dost teplý podtón, který mi sedí, ale pro vyloženě studené typy či bledule nevím zda bude tím pravým. Mě se ale odstín líbí i když jsem čekala více té vínové a méně hnědé. Ale přesto věřím, že si odstín pozornost zaslouží.

Celkové hodnocení – 3/5

Značka: Clarins
Objem: 3 g
Cena : cca 590 Kč
Dostupnost: e-shopy např.fajnsminky.czkrasa.cz

Přestože jsem byla z počátku z rtěnky docela zklamaná, tak jsem se jí postupem času naučila mít ráda. Může za to především krásné balení, vůně a unikátní barva. Ovšem konzistence, lepení a výdrž na rtech je docela průměr. Bohužel nemůžu říct, že by rtěnka za těch 6 stovek co se běžně prodává stojí. Osobně bych to za ní nedala, ale na e-shopu fajnsminky.cz jí seženete za 180 Kč a to už je jiná. Nemůžu říct, že je to špatná rtěnka, avšak nic extra to není. Dle mého cena neodpovídá kvalitě. Takže záleží pouze na vás, zda do rtěnky investovat či nikoliv.

Máte rády Clarins? Zaujala vás rtěnka a její odstín?

Radu






12 komentářů:

  1. Já mám rtěnky od Clarins ráda moc, jednu jsem už dokonce vypotřebovala.. A to je co říct, vzhledem k počtu rtěnek, které mám doma :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, tak to je fakt co říct. Spotřebovaná rtěnka hovoří za vše, to klobouk dolů :)

      Vymazat
  2. Krásný odstín, ale vzhledem k běžné ceně bych čekala lepší výdrž. Ovšem za 180kč to už je jiná :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jn, ono ne vždy odpovídá cena kvalitě a tato rtěnka mě o tom přesvědčila. Špatná určitě není, naučila jsem se jí mít ráda, ale čekala jsem fakt něco více.

      Vymazat
  3. S rúžmi Clarins skúsenosti nemam, no mam od nich lip perfector a olej na pery a tie dve produkty mi velmi vyhovuju. No tiez mam niektore drahe ruze a myslim si, ze cena neodpoveda vobec kvalite :)
    NickaBeautyHunter

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O tom oleji na rty čtu dost často, docela mě láká ho vyzkoušet :D Jn, ne každá drahá rtěnka za ty prachy stojí, hold většinou člověk platí za značku a design, ale samotný produkt může být na úrovni drogérkových.

      Vymazat
  4. Krásný odstín, a opravdu neokoukaný, takový jsem snad ještě nenašla.. :-)

    http://wormake.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, odstín je fakt úžasný a to i přes to, že jsem ho čekala jiný :D Ale i tak se mi moc líbí.

      Vymazat
  5. Tak tuhle rtěnku asi ne. Možná s jiným odstínem.
    giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tato řada nabízí širokou škálu odstínů, proto věřím, že si vybere každý.

      Vymazat
  6. Clarins rtěnku jsem ještě nezkoušela, snad to časem změním;) Super neutrální odstín:)

    OdpovědětVymazat
  7. Ou, tak toto nie je vôbec moja farba :)

    OdpovědětVymazat