neděle 12. dubna 2015

Recenze pastelek na rty i oči zn. Moje

Ahojky!

Zase je tady další recenze dekorativky české značky Moje, která nám s Radu opravdu přirostla k srdci. Během spuštění jejich oficiálního eshopu jsme samozřejmě opět neodolaly a pár věcí si pořídily. 

Jak Vám je už z názvu článku jasné, dnešní příspěvek se bude týkat Hydratačních a balzámových rtěnek a také Dlouhotrvajících tužek na oči této značky. 

Začneme hned pastelkama na rty a klasicky hned najedu na obal. Tuha pastelky se skrývá v plastové šroubovací tyčince, díky níž není třeba ořezávat, ale tuha z obalu vyleze podle Vaší libosti. Tělo pastelky je přesně takové barvy, jako je tuha v ní, což je super praktické. Vždycky poznáte, po jaké barvě saháte. 

Rtěnka má sice v názvu "hydratační", ale výživy a hydratace se moc nedočkáte. Řekla bych, že ta je srovnatlené s BabyLips od Maybelline. Ale na druhou stranu rty zase nevysušuje a jinak nepoškozuje.


Konzistence je spíše vosková, díky níž se rty hezky rovnoměrně zabarví a barva neleze do vrásek ani nezvýrazňuje šupinky. Rtěnka taky příjemně, ovocně voní.

Pigmentace je skvělá, není to zabarvený balzám, jako bývá většina "pastelek". Pigmentace je spíš podobná jako u klasické rtěnky.

A teď k výdrži. Ta je překvapivě docela dobrá. Ta světlá meruňková vydrží cca 3 hod a ty ostatní ještě o hoďku víc. 

Jaké barvy máme ve své sbírce?

č. 2 - je zvláštní světle meruňková barva


č. 3 - červeno-oranžová, ale převládá spíš oranžová barva


č. 4 - malinová s výrazným neonovým nádechem



Cena rtěnky je 89,90 Kč a dostanete 3 gramy produktu.
Celkové hodnocení 4,5/5 - vytýkáme pouze to, že pastelky nejsou moc hydratační
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Taktéž u tužek na oči se nám moc líbí obal. Dřevěné tělo tužky je natřeno na bílo s pěkným postiskem orchidejí. Co se mi líbí je to, že konec tužky je barevně odlišený podle barvy tuhy, stejně tak jako kryt tuhy. 

Tužka je příjemně měkká a dobře se s ní kreslí, ale i přes to se dobře ořezává, což u měkkých tuh nebývá zvykem. Tužky, které máme jsme obě několikrát ořezávaly a ani jedné se žádná nehoda se zlomenou tuhou nestala.

S čímž ovšem nesouhlasíme je přídomek "dlouhotrvající tužka", protože výdrž je spíš průměrná. S bází (bez podkladových stínů) vydrží cca 5 hodin, ale s bází a podkladovým stínem a zapudrováním vydrží o hodně víc, cca 8 - 10 hodin.

Díky měkké tuze se také lidem s mastnějšími víčky může mít tendence se během dne obtiskávat.

Cena tužky je 39,90 Kč a velikost je 5 g.

Jaké barvy máme ve své sbírce?

č. 3 - kovově měděná barva
č. 4 - kovově taupe barva
č. 5 - kovově tyrkysová barva
č. 8 - matná tmavě fialová barva
č. 9 - kovově khaki barva
Celkové hodnocení: 3,5/5 - tužka je spíše průměrné kvality, líbí se nám na ní nízká cena a velký výběr i netradičních barev

Už jste zkoušely pastelky značky Moje? Vyhovují Vám?

M&R

5 komentářů:

  1. Všechny vypadají dobře :)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  2. Tužky na rty moc nemusím, ale zalíbila se mi ta malinová. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Tu modrou pastelku jsem kupovala kamarádce a ani jsem se jí pak vlastně nezeptala, jaká je :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tužka na oči - barvy 3 a 4 wooow :)

    OdpovědětVymazat