úterý 18. srpna 2015

Magický make-up v houbičce - Missha Magic Cushion

Ahoj děvčata, 

asi před půlrokem se v našich parfumeriích objevil nový typ makeupu a to make-up napuštětný v houbičce od značky Lancome. Hodně mě lákalo tento make-up vyzkoušet, ale nechtělo se mi do něj dát asi 1500 Kč, tak jsem čekala až se vynoří nějaká levnější varianta.


Když jsem se chystala objednávat z eshopu Missha.cz , zrovna se u této korejské značky objevil make-up založený na stejném principu, jako zmíněný Lancome. Jen za zlomek ceny. Já jsem jej koupila v závaděcí akci za 391 Kč, teď je dostupný za vyšší, ale přesto přijatelnou cenu 531 Kč.


Jak takový make-up v houbičce funguje? Make-up je napuštěný do zvláštní houbičky s hodně póry, která je napevno uložena v hezké dózičce. Aby make-up nevyschl, je pevně zakrytý zacvakavacím víčkem, který jej chrání před vzduchem. A jak se aplikuje? Součastí balení je speciální, řekla bych, pryžová "labutěnka", kterou jemným přiložením na houbičku přenesete make-up. Pak jen stačí labutěnkou produkt aplikovat na tvář, dokud nedosáhnete požadovaného efektu.


Magic Cushion je dostupný ve dvou odstínech a to 21 a 23. Já jsem si podle swatchů z internetu vybrala odstín 21, protože jsem se bála, že druhý odstín bude hodně tmavý. Opak je pravdou, klidně jsem mohla sáhnout po tmavším odstínu. I když 21 působí v houbičce hodně oranžově, není to pravdou. Make-up je hodně světlý, takže je ideální pro úplné bledulky.


Krytí make-upu je vyšší střední, nějaké výrazné pupínky pod ním prosvítají a je třeba použít k jejich krytí korektor. Ovšem menší nedokonalosti zamaskuje hravě. Líbí se mi hodně přirozený efekt make-upu, který dělá pleť přirozenou, jako by snad ani nalíčena nebyla.


Make-up se pyšní přídomkem hydratační, což mi tedy maximálně vyhovuje, ovšem pro lidi s mastící pletí je třeba pořadně pleť zapudrovat. Mi s momentálně sušší pletí mi stačí zapudrování lehčí, zpravidla jen na t-zóně.

Velkou výhodou make-upu je především lehká konzistence a také SPF 50. Další plus Magic Cushion je krásná, jemná a svěží vůně, která je opakem chemické "lepidlové" vůně většiny make-upu.


Celkové hodnocení: 4,5/5

Značka: Missha
Cena: 531 Kč
Velikost: 15 ml
Dostupnost: missha.cz, parfums.cz

Nemám make-upu co vytknout. Má solidní krytí, ale zároveň má krásně přirozený efekt na tváři. A to se mi hodně líbí. Zatím vidím jedinou nedokonalost v tom, že nevím kolik ještě make-upu v krabičce zbývá a nevím, jak rychle ubývá. 

M.


30 komentářů:

  1. Prima recenze. Takovy by se mi hodil na cesty a do letadla super prakticky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na cesty je idealni, koupila jsem si ho se stejným účelem. Vyhovuje mi, že se aplikuje houbickou sa nemusím na krátké cesty tahat i štětec.

      Vymazat
  2. Už som po ňom pokukovala, len bohužiaľ by bol na mňa moc svetlý aj v zime :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem právě podle fotek čekala, že bude tmavši. I ta 23 je spíš pro bledulky.

      Vymazat
  3. Ahoj :)

    Pozývam ťa na letnú súťaž na mojom blogu :)

    http://nikolaknazikova.blogspot.sk/2015/08/its-time-for-global-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  4. Dokonce korejci s Cushion makeupy přišli už dávno, Lancome to jen obšlehl a cena bych řekla, že spíš vyjadřuje značku než vyšší kvalitu. A co jsem sledovala souboje na YT, Missha vyhrává. Dělám si na něho zálusk, ale mám pleť divoce smíšenou. Téčko hodně mastná, zbytek suchý. Tak uvidím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máme podobnou pleť, nos mám spíš mastnější a zbytek obličeje zase sušší a make-up mi sedí. Já jsem právě Cushion MU zaregistrovala poprvé u Lancome, ale cena se mi vůbec nelibila.

      Vymazat
  5. Bohužiaľ make.up nepoužívam, ale keď už si ho dám, tak mám svoj obľúbený z avonu :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tenhle makeup vypadá opravdu zajímavě, ale fakt, že nevidíš, kolik ještě zbývá je opravdu na houby :/ a přijde mi, že 15ml je i celkem málo :/
    Ráda bych vás pozvala do probíhající giveaway na mém blogu :)
    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj to neprůhledné balení je docela nepraktické. A obsah je taky nižší než jsem zvyklá, ale co už - chtěla jsem vyzkoušet novinku, tak musím tyhle drobnosti zkousnout.

      Vymazat
  7. Docela by mně zaujal, ale nevím, jestli hydratační makeup by byl to pravé pro moji smíšenou/mastnější pleť, obzvlášť když teď je aktuálnější spíše ta mastnější..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám aktuálně spíš sušší pleť s mastnejsim nosem a sedí mi skvěle. Takže myslím, že pro tebe s matnější pleti úplně nebude.

      Vymazat
  8. Urcite je to skvela vec, ale 15ml bych rekla ze je malo.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj je to menší balení, taky jsem zvyklá na 30 ml balení makeupu.

      Vymazat
  9. Vypadá skvěle, docela mě zaujal. Ještě jsem o něm neslyšela.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to fajn novinka a stojí určitě za vyzkoušení.

      Vymazat
  10. O tomto typu makeupu v poslední době docela slýchám. Dost mě odrazuje jeho nehygieničnost. Přijde mi, že se člověk patlá pořád v tom makeupu a labutěnkou si do něj z obličeje přenese spoustu bakterií. Za mně raději ne.

    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po hygienické stránce to není nic extra, já jsem si jej pořídila vylozene na cestování a do porodnice.

      Vymazat
  11. Mám ten Lancome a za tu cenu fakt nestojí...udělá sice nejdříve hezký efekt (jakoby takové zhydratované pleti) pak, ale jakoby zaschne a zdůrazní šupinky, a navíc se začne vytrácet..po dvou hodinách mám pocit, že na obličeji nic nemám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak aspoň, že jsem za něj neutracela. Ne vždy je vyšší cena známkou kvality.

      Vymazat
  12. Make-up mě hodně láká, ale s mou mastnou pletí pořád nevím, jestli je to to pravé..;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na mastnou pleť to asi nebude. Spíš na normální/sušší.

      Vymazat
  13. Princip makeupu je zajímavý a ráda bych ho vyzkoušela, jen mám strach, aby se v té houbičce neusazovalo velké množství bakterií...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím jsem.větší výskyt pupinku nezaznamenala. Ale je pravda, že labutenku po každém použití peru nebo aspoň ocistim cisticem stetcu a ubrouskem.

      Vymazat
  14. 15 ml je docela málo, zajímalo by mě, jak dlouho vydrží... asi si počkám, než ho spotřebuješ a uvidíme :D A taky mám strach z těch bakterií.

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím ho mám od června a použila jsem ho tak 15x, takže výdrž soudit ještě nemůžu.

      Vymazat
  15. Ešte som o ňom nepočula. Vyzerá zaujímavo :-)
    Beauty by Janka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nápad je to skvělý. Hlavně na cesty je skvely, je malý a skladny. Navíc se nemusí tahat štětec na make-up.

      Vymazat