úterý 15. března 2016

Home inspiration vol. II - jarní dekorace, DIY, skladování YC + vyhlášení giveaway

Krásné úterý Vám všem,

zase se mi doma nashromáždilo plno novinek v oblasti dekorací a to především na nadcházející jaro a Velikonoce. Víte, že mezi letošní trendy barvy patří všechny sladce pastelové? Ani já jsem tomuto trendu neodolala a svou oblíbenou růžovou jsem zařadila do jarní výzdoby našeho bytu. Protože především obývák máme v severských tónech šedé, bílé, doplněné mint kobercem, tak nám krásná baby pink v doplňcích vše zjemní.



Co jsem si nového pořídila k jarním dekoracím vidíte tady na koláži. A co to všechno bylo? Byla toho opravdu spousta, počínaje velikonočními zajíčky, novými kulatými svícny na čajovku a ten větší je na votivku, dále jsem neodolala novým potahům na polštářky v obýváku nebo jsem doplnila interiér dekoračními srdíčky. Bohužel většina nákupů je z různých květinářství u nás v Opavě, takže nevím, jestli je můžete sehnat i někde jinde. Ale aby to nebyla taková nuda a přehled jen těchto novinek, ukážu Vám všechno pěkně v akci.

Jaro pro mne vždy znamená větvičky ve váze. Ty moje jsou navíc ozdobené květinkami a ptáčky právě v odstínech růžové, bílé a šedé. Dál už v akci vidíte moje nové svícínky, které nám už spolu s ušáky zdobí parapet. Musím říct, že je moc pěkné, jak svícny ve tmě dírkami prosvítá světlo a plamínek svíčky. Dodá to večerní pohodě tu správnou atmosféru. Větší keramické srdíčko nám zdobí kalendář s fotkami Emilky, kromě něj jsem na poličku přidala i narcisky a samozřejmě zase zajíčky (tihle konkrétně jsou z Pepca za 25 Kč/ks). Dřevěné ptáčky jste sice už viděli v minulém "domácím" článku, ale tentokrát jsem k nim přidala kytici zelených karafiátů, které jsem dostala od manžela. Máte rády karafiáty, nebo je považujete za komunistickou květinu? Já tyhle zelené zbožňuju!


Teď nám v obýváku hrají hlavní roli oboustranné potahy na polštářky, oba dezény vidíte na fotce. Zase se jedná o super levný nákup z Pepca. Potahy jsou kvalitně ušité, z příjemného materiálu a přežily už i několik praní. Cena jako je u Pepca zvykem je lidová - 89 Kč.

Poslední dobou taky hodně peču - manžel si zejména oblíbil skořicové šneky z kynutého těsta. Je to rychlé, levné a jednoduché. Zvládnou to i ty, které pečení nebaví. Časopis FOOD jsem si velmi oblíbila a v minulém čísle jsem narazila na recept na esíčka a koka sušenky. Sice s nimi máte práci při pečení, ale chuť je dokonalá a hlavně, za poloviční cenu jedné krabice máte několik plechů těchto lahůdek.
Jedna z posledních koláží se týká skladování mých pokladů YC a taky jejich pálení. Jak je vidět, z levého horního rohu, už mi dochází místo na jejich uskladnění a budu to muset nějak vymyslet. Zatím svoje svíčky mám vysládané na horní části knihovny. Poradíte mi, jak svíčky hezky a efektivně uskladnit aniž bych pro ně musela mít speciální polici? Kde je skladujete Vy? Vosky jsem do nedávna skladovala v dóze z bonbónů, ale i ta je už je malá. Od teď mám přebytky v srdíčkovém košíčku.

Jaro letos bohužel není zrovna bohaté na mé ruční výtvory. Letos nám mé práce zdobí jenom vchod do domu a pak také máme mnou navázanou jarní kytici v kuchyni na stole. Chodí u Vás holky koledovat na Krásnou? Nevím, jestli to není zvyk jen u nás na opavsku, ale každá holka si musí nazdobit větvičku a chodí koledovat po příbuzných a známých. Já jsem Emince větvičku nazdobila květy z obarveného papírového provázku. Jeden květ mi zbyl, tak jsem jej použila do velikonoční výzdoby, kdy jsem jej přidala k slepičce do hnízda. Poslední z mých výtvorů jsou látkou potahovaná polystyrénová vajíčka. 

Na závěr ještě vyhlásím výherkyně poslední soutěže o dva Bi-oily. Menší z nich vyhrála slečna Lady Twig a větší balení poputuje k Silvě Temné. Obě holky budeme kontaktovat emailem :-) gratulujeme :-)


Dodržujete velikonoční zvyky a máte velikonoční výzdobu? Nebo Vám tyto svátky nic neříkají?

M.

16 komentářů:

  1. aké to máte krásne a útulné :) už sa veruže teším keď si budem ja "svoje" zariaďovať a zútulňovať :)

    gratulujem dievčatám k výhre :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, ono to je fakt o něčem jiném mít možnost si zařizovat svoje a podle svého vkusu. Já mám štěstí, že mi manžel do takových věcí nemluví a tak si můžu byt zdobit jak chci :-)

      Vymazat
  2. Velikonoční zvyky mě děsí a dbám na jejich nedodržování

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My taky nic nedodržujeme. Jen mne štvalo, že kluci mají výslužku z pomlázky a holky nic, tak jsem zavedla Krásnou, i když se v naší rodině nikdy nedodržovala.

      Vymazat
  3. Velikonoce jako takové ráda nemám (hlavně Velikonoční pondělí:-D), ale doma už jsem si to taky jarně vyzdobila, ve vázách jsou tulipány a narcisy, ve květináčích zase primulky a hyacinty. Už aby to takhle hezky rozkvetlo i venku a fakt už přišlo to jaro:-) Máš to moc hezky vyzdobené:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velikonoční pondělí bylo za trest, především když jsme byli na základce cca v těch 13, 14 letech, kdy si kluci vyloženě užívali to, že můžou přijít holky bít. To byl děs :-/ trochu ti závidím hyacinty v květináčích, ty miluju, ale kvůli malé je nemám. Přece jen mají silnou vůni a bojím se, že by ji z nich bolela hlava. Tak je máme alespoň venku v záhonku.

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Je to zvláštní, kolik lidí nemá rádo Velikonoce. Patřím knim. I když musím upřesnit, že Velikonoce jako svátek jara, mi nevadí. Vadí mi to kolem, mlácení holek, chození cizích dêtí k cizím bytům jen aby něco dostaly, opilci atd. Ale přivítání jara ozdobeným bytem, krásnými blbůstami a květinami, jako to máš ty...krása.
    Mimochodem, v čem tvoříš koláže?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, hlavně mi vadí ta tradiční pomlázka. To je fakt krutý zvyk... ale jsem ráda, že se ti líbí moje dekorace. Už prostě to jaro netrpělivě vyhlížím a tak si to čekání musím nějak zpříjemnit. Koláže tvořím na stránce pizap.com

      Vymazat
  6. Moc krásna výzdoba, obdivujem! Ja sa priznám, že veľkonočné sviatky nemám takmer vôbec rada, najmä kvôli zaužívanému šibaniu, oblievaniu a všetkým tým ostatným tradíciam a zvykom, a preto sa ani do veľkej výzdoby nepúšťam, no keď budem mať raz deti, tak určite budem s nimi zdobiť vajíčka a robiť všelijaké ozdôbky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na dekorace zatížená, takže jsem byt zdobila, i když jsme malou ještě neměli. Ale je pravda, že teď si to zdobení užívám ještě víc.

      Vymazat
  7. Opravdu moc hezké dekorace :) My Velikonoce zas tak moc neslavíme a tak ani výzdobu moc neřešíme :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) nejlepší na Velikonocích je stejně ten delší víkend, co? :-)

      Vymazat
  8. slípka a zajíčci na dřevě jsou nádherní. Koukám že vy se v dekoracích vyžíváte, je to pěkné, mě se to líbí ale zase nemám ráda potom to celé uklízení věcí. Velikonoční výzdobu neřeším až tolik ale něco málo v pokoji mám. Pastelové barvy mám ráda ale do pokoje se mi až tolik nehodí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi to uklízení až tak nevadí. Máme jeden pokoj jako kumbál, tak to zase po Velikonocích naskládám do krabice a je hotovo. Ale chápu, že když toho má někdo na úklid víc nebo nemá prostor, tak to je otrava.

      Vymazat