pátek 11. března 2016

Sebamed Urea - dva pomocníci na suchou a svědivou pokožku

Ahoj holky,

dnes bych vám ráda představila dva produkty zn. Sebamed, určené pro suchou a citlivou pokožku. Oba pečující produkty obsahují vysoce hydratační složku zvanou Urea, což je v lékařství a kosmetickém průmyslu chemicky vyráběná močovina, která pomáhá udržovat potřebnou hladinu hydratace a pokožku tak chrání před vysušením. Což se více než hodí, neboť ta otravná zima ne a ne skončit.

Sebamed Regenerační tělové mléko s 10% Ureou – 250 ml cca 150 Kč

Tělové mléko je primárně určené na suchou svědivou pokožku, tu má díky vysokému obsahu močoviny (urea) hydratovat, zklidňovat a také zjemňovat. Kromě u Sebamedu známé hodnoty pH 5,5 je tělové mléko bez barviv, parafínových olejů, PEGu a silikonu. To zní dobře, co říkáte?


Balení je klasická plastová tuba, proti které nemám sebemenší výhrady. Vůně mléka je hodně jemná, taková čistá krémová. Mě se líbí. Co se týče konzistence, tak ta je dost hutná, výživná. Naštěstí není mléko zase extra tuhé, takže se z lahvičky dobře vymačkává a také roztírání je bezproblémové.  Hutnější konzistence tedy nedělá neplechu, což velice oceňuji.


Přes zmíněnou hutnou a možná trošičku mastnější konzistenci mléka se hezky roztírá i vstřebává. Nevsakuje se okamžitě, nějakou tu minutku je třeba počkat. Zase to ale není katastrofa, protože po chvíli se mléko krásně vstřebá, nezanechává lepivý ani umaštěný pocit. Naopak je pokožka výborně hydratovaná, krásně hladká a jemná. Mažu se večer po koupeli a ještě celý další den si užívám vláčnou, jemnou a vyživenou pokožku. Na svědění sice netrpím, ale zklidňující účinky mléka můžu potvrdit. Bohužel se občas potýkám s pupínky kromě obličeje i na ramenou či dekoltu a všimla jsem si, že po namazání se mi červené flíčky zklidnily, zacelily a rychleji se zahojily. To se mi ještě po žádném mléku nestalo.

Takže pokud trpíte na suchou, šupinatou, svědivou či jinak problematickou pokožku, tak musíte mléko vyzkoušet. Podle mě je fakt úžasné a pokud bude moje pokožka v horším stavu, tak vím, že toto mléko jí rychle uleví a dá zase do pořádku.

Sebamed Zklidňující krém na ruce s 5% Ureou – 75 ml cca 225 Kč 

Druhý produkt s ureou, který jsem od Sebamedu zkusila je krém na ruce. Ten slibuje rychlou úlevu od všech příznaků suché pokožky. Zmírňuje svědění, pálení i pocit napjaté kůže. Krém opět neobsahuje barviva, parafínové oleje, PEG ani silikon.


Krém má tubičkové balení s odklápěcím vrškem. Voní obdobně jako mléko, tedy čistě krémově. Konzistence je středně hutná a je to něco mezi krémem a gelem. Krásně se roztírá a do pokožky dobře zapracovává. Vsakuje se dobře, nezanechává mastný ani ulepený pocit. Po natření se dá ihned pracovat, aniž by jste všude nechávaly otisky. 


Co se týče hydratace, tak ta mi přijde slušná, nic extra výživného to však není. Rukám sice během chvilky uleví od pnutí a suché kůže, také je zjemní a vyhladí, ale pouze krátkodobě. Takže pokud trpíte opravdu na suché loupající se ruce, tak toto bude pro vás slabý kalibr. Nic méně je krém příjemný a osobně mi na běžné denní přemázání stačí. Vzhled k ceně, to však není nic co bych musela mít znovu. Ale připomínám, že nemám s pokožkou rukou problémy. Kdybych měla citlivou kůži, která pne a svědí, tak možná mluvím jinak.

Produkty by měly být k sehnání v drogérií DM, ale seženete je i na e-shopu kupkosmetiku.cz.


Používáte kosmetiku s ureou? Co vy a Sebamed?


Radu 

12 komentářů:

  1. Pěkná recenze, já už chci také aby zima skončila. Kosmetika Sebamed mi vždycky utíká z dohledu a nikdy se nad ni nepozastavila. S pokožkou problémy nemívám, tak se většinou koukám po těch běžných tělových mlékách a másel. Co mě zaujalo o to víc je krém na ruce, poslední dobou mě totiž trápí suché ruce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Terez. Já vesměs také s pokožkou problémy nemívám, ale myslím, že není nad věci mít doma pomocníky na které se můžeš spolehnout i v době, kdy tě nějaký ten problém trápit začne. A mě se právě zn. Sebamed osvědčila nejvíc.

      Vymazat
  2. Co jsem od tehle znacky zkusila, tak me znacka Sebamed zatim moc nepresvedcila, ale musim rict, ze tyto produkty vypadaji docela lakave :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I to se stává. Mě vyhovovala většina produktů, které jsem zkusila a dokonce jsem si mezi nimi našla i takové ke kterým se budu ráda vracet. Mezi takové rozhodně zařadím i toto tělové mléko.

      Vymazat
  3. Zajímalo by mě srovnání s excipial u lipolotio.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bohužel neporovnám, protože se excipial nemám zkušenost.

      Vymazat
  4. Nejvíce mě zaujalo regenerační tělové mléko, trpím svědivostí a suchou kůží v oblasti nártů a kotníků. Díky za tip, uvidíme, jestli pomůže.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že zrovna na tyto problémy bude skvělé. Pokožku dokáže náramně hydratovat a zklidnit. Tak vyzkoušej. Navíc není mléko drahé, tak myslím, že za zkoušku stojí.

      Vymazat
  5. To tělové mléko mě velice zaujalo! :) Od této značky jsem měla už opalovací krém a ten byl snad nejlepší, co jsem kdy vyzkoušela, takže po tomhle určo mrknu :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To velice ráda slyším. Opalovací krém mám taky a souhlasím, že je super :)

      Vymazat
  6. To tělové mléko se mi zamlouvá cenou i účinky, na zimu, kdy mám pokožku často suchou tak, že úplně svědí by rozhodně přišlo vhod.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je pro tebe to pravé. Vyzkoušej a dej vědět, jestli ti pomohlo.

      Vymazat