pondělí 21. března 2016

Too Faced - tekuté rtěnky Melted Coral a Melted Peony

Čauky holky,

jak se máte? Dneska se budu věnovat trochu kontroverzního tématu dlouhotrvajících tekutých rtěnek Melted od Too Faced. Tyhle sladké rtěnky jsou přesně tím produktem, který jedni milují a druzí nenávidí. Do kterého proudu se řadím já? 


Rtěnky Melted vynikají nejen sladkým designem, ale také velmi pěknými, ne příliš obvyklými barvami. Já jsem si pořídila hned dva odstíny a to Melted Coral a Melted Peony. Jak vyplývá z názvu Coral je sladká oranžovo-korálová barvička s lehkým nádechem růžové. Původně jsem se bála, že mi oranžová rtěnka slušet nebude, ale je to zvláštní mix teplého a studeného odstínu, který sedí ke každému typu pleti. Peony alias pivoňka je rozkošná studená růžovka s fialovým nádechem. Je to barva, která bude vážně slušet všem.

Obal rtěnky je rozkošný, vyrobeny z matného plastu v barvě obsahu tubičky. Šroubovací vršek je zase nápadně zlaté barvy, který hezky koresponduje s nápisy na tubičce. Tuba je klasická jako u lesku na rty, ovšem aplikátor není kuličkový, jak bývá zvykem. Na konci najdete měkkou houbičku, která je přímo uzpůsobena tvaru a velikosti rtů. Na jedno vymáčknutí dostanete barvy akorát na natření jedné půlky rtů. Aplikátor je precizní a dobře s ním vykreslíte srdíčko rtů. 


Konzistence u obou kousků je rozdílná. Melted Coral je tekutější naopak Peony je spíš krémovka. Podle toho je i rozdílná výdrž na rtech. Coral má výdrž slabší, ovšem Peony se na rty přicucne a drží. Pokud jen piju, tak mi Peony vydržela hravě celé dopoledne, zatím co Coral spíš asi ty 2 hoďky. Což je u "dlouhotrvajících" rtěnek slabota.


Na rtech jsou příjemné. Nevysušují a nestahují rty. Navíc nezalézají do vrásek ani nezvýrazňují šupinky. 


Upřímně řečeno, nejsem se rtěnkami úplně ztotožněná. Peony je moje favoritka, kterou používám vážně často. Za to Coral moc ze stojánku nevytahuju. Další kousek si koupím jen pokud najdu nějaký odstín, který mne naprosto uchvátí.

Cena je na takovou průměrnou rtěnku trochu vyšší - 470 Kč, ale často se dá koupit se Sephora slevou o 20% levněji.

Máte nějakou Melted? Líbí se Vám odstíny?

M.

16 komentářů:

  1. Odstíny se mi moc líbí, obaly jsou také krásné. Jenom váhám, zda do těchto rtěnek investovat, protože pokud některé odstíny vydrží jen dvě hodiny, není to žádný zázrak

    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bez slevy bych si je asi nekoupila a další odstíny teď momentálně nepotřebuju. Ale třeba když natrefíš na nějaký unikátní odstín a bude sleva, tak vyzkoušíš.

      Vymazat
  2. Peony je super! :) Ale ta výdrž se mi na dlouhotrvající rtěnky zdá vážně slabá :/

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  3. Ta první barva se mi líbí moc :) Já jsem ještě takovouhle tekutou rtěnku nezkoušela. Ale mají krásné obaly a pořád o nich někde slýchám :)

    Monnica ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi Peony moc líbí a nosím ji často a i tak ji mám ještě v tubě dost.

      Vymazat
  4. Mně se moc líbí právě odstín Peony a Fig, až se dostanu do Prahy tak bych si ráda jednu z nich odnesla s sebou domů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fig se mi líbí taky, akorát mi by neslušela. Taky si vždycky nějakou věcičku od Too Faced z Prahy přivezu :-D

      Vymazat
  5. Ten odstín Peony je krásný. Ráda bych vyzkoušela, ale zatím jsem na vážkách. No, třeba jestli narazím na slevu, tak mně to nakopne:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bez slevy se vážně nevyplatí, ale s - 20% už za zkoušku stojí.

      Vymazat
  6. Odstín Peony je krásný. Coral sice taky, ale výdrž je opravdu mizerná. I když se mi tyto odstíny moc líbí, tak mě rtěnky za tu cenu moc nezaujaly.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cena je dost vysoká, to je pravda. Taky si už další odstín nepořídím.

      Vymazat
  7. Obě jsou nádherné barvičky, ale za plnou cenu mě vůbec nelákají. Třeba kdyby byly k dostání jen miniauturky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miniautury byly k dostání před Vánoci v dárkovém balení spolu s malou tvářenkou. Nebo u paletky Grand Palais. Jinak jsem se s nima v malém balení nesetkala.

      Vymazat
  8. Odstiny maji moc pekne, ale cetla jsem na ne ne moc pekne rtenky, za tu cenu bych cekala vice.:-)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně špatné rtěnky nejsou, ale na chválící recenzi to taky není ;)

      Vymazat