úterý 29. března 2016

Velký jarní Yankee Candle haul

Hezký den děvčata,

i když článek o svíčkách jsme měly na blogu poměrně nedávno, musím Vám ukázat, co za novinky přistály do mé sbírky Yankee Candle. Některé z vůní, které dneska u mne uvidíte jsou z různých sběratelských edicí, tak pokud Vás zaujmou, musíte pro ně rychle do obchodu než se vyprodají.

Za poslední měsíc tu mám hned 6 nových svící, 3 střední HW a 3 velké HW. Ještě nedávno jsem říkala, že si mi ty velké svíce vůbec nelíbí, ale díky svícím ze sběratelských edic, které jsou jen v nich, jsem si na ně nějak zvykla a zalíbily se mi.  


A co mám tedy nového? Ze sběratelských edicí jsou to hned tři kousky - Picnic in the Park, Golden Sands a April Showers.

Picnic in the Park - je krásná jarní vůně, posezení v parku. Cítím svěží ananasový koláč, zasypaný kokosem, do kterého se mísí vůně čerstvě posekané trávy. Intenzita je střední, není to bolehlavová vůně, ale přesto provoní.

Golden Sands - nikdy by mne nenapadlo, že zrovna tato vůně mne osloví, protože jsem především věrná jemným, bílým a ovocným vůním. Tato vůně voní sladce, exoticky, pomerančové květy v kombinaci se santalovým dřevem. Já v ní cítím i lehce karamel. Intenzita střední, provoní krásně a není přeslazená.

April Showers - to je moje, vůně citrusů a jarního deště. Vůně je jemná, svěží, avivážového typu. Intenzitu bych popsala jako slabší, ale přesto jde hezky cítit.

Střední svíce jsem vybírala z těch dostupných, tedy nejedná se o žádné končící vůně ani limitky.

Pink Sands - tato vůně ve vosku byla jedna z mých prvních YC a miluju jí do teď! Je svěží, jemná a přitom jde hezky cítit. Nedráží a uvolňuje mysl i ducha. Cítím z ní písečnou pláž, exotické květy, citrusy, doplněné lehkým závojem vanilkového lusku. Intenzita je střední. 

My Serenity - z letošních novinek je tato jemná relaxační vůně pro mne top. Hodně lidí ji srovnává právě s Pink Sands, ale pro mne jsou rozdílné. Vůně je to krásná, relaxační a uklidňující. Základ vůně je podobný, je citrusová s dopňkem exotických květů. Až na to, že MS je trpší, trochu kyselejší. Intenzita je podobná jako u Pink Sands.

Pink Dragon Fruit - kombinace exotického ovoce mne dostala už dávno, ale bála jsem se, že bude až moc silná a dráždila by především Emilku. Až když mi ji manžel koupil odhodla jsem se jí vyzkoušet. A vůně je to vážně boží. Sladká, exotická, ovocná. Intenzita je vyšší střední, ale není nepříjemná.


A teď přejdeme k votivkám, ty teda moc nepálím, ale když jsem na fb Yankee bazárku objevila slečnu, která prodávala u nás hůře dostupné vůně, neodolala jsem a pár jsem si jich objednala. Naslepo jsem si vybrala 4 kousky a ze všech jsem nadšená - přesně moje vůně! První byla Loves me, loves me not s jemnou vůni okvětních lístku kopretin, kterým dodává svěžest ranní rosa. Další volbou byla River Valley, svěží vůně lehce laděná lehce do pánské vůně - cítím v ní les, vodu s trochou sladké vanilky. Tmavě petrolejová svíčka nese jméno Blissful Autumn, je vůní podzimu, které dominují sladké, zralé hrušky. Poslední ze zásilky je Country Lemonade - svěží citrónová limonáda se sladkým nádechem. Jednu votivku jsem si koupila i z vůní měsíce a to Lake Sunset, protože mi ve vosku příliš nevoní - zdá se mi dost trpká. Ovšem ve votivce i svíci to je jiný level, je víc parfémová, elegantní a něžnější.


Co se týče vosků je to u mne vyrovnané, čtyři byly vůně "domácí", ale poštou mi také dorazil poklad složený ze 4 vosků z USA. Začnu těmi zajímavějšími a to právě těmi americkými. Ještě před tím než jsem si objednala velký HW Picnicu, měla jsem už na cestě vosk. Ten bohužel narozdíl od svíce voní víc chemicky a spíš trávově, ale je pravda, že jsem jej ještě nepálila, třeba se taky hezky rozvoní. Moje úchylka na lehce pánské vůně pokračuje s voskem Crisp Morning Air, který voní jako první mrazíky. Růžový Beach Flowers je naopak svěží květinovka, kdy se mísí vůně exotických květů se slanou vůní moře. A poslední z vosků je příprava na Vánoce a to díky jmelí - Mistletoe. Nikdy jsem si nemyslela, že jmelí voní a tento vosk jeho vůni taky neznázorňuje. Je to spíš vůně jehličí borovice. Z vosků u nás dostupných jsem sahala po dvou ověřených, kdy Aloe Water je už vypálená a My Serenity k tomu už nemá daleko. Dvě druhé vůně jsou ovocné a to Mandarin Cranberry a Pink Dragon Fruit, oba jsou pro mne novinky a voní vážně skvěle, přesně tak jak říká název.

Také jsem si pořídila nový set doplňků a to prstenec a svícen ze řady Matrix. K nákupu tohohle setu se váže historka - psala jsem na oficiální YC jestli nějaké sady budou skladem, bylo mi odpovězeno, že nikoliv. Tak jsem nelenila a objednala si set z Anglie. Po té, co jsem měla už balíček na cestě, set se objevil na eshopu fotorada.cz, takže jsem prodělala. Kdybych si sadu objednala u nás, mohla jsem mít hned o několik vosků navíc. Ale co už :-)
Koupily jste si v únoru nějakou svíci od YC? Kupujete vůně měsíce?
M. 



16 komentářů:

  1. Wau, tak to je teda nákup! :) Všechny vypadají zajímavě :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ale není jeden nákup, ale spousta různých nákupů. :-D kdyby to bylo najednou, tak to by byla síla :-D

      Vymazat
  2. Vždy keď sa odhodlám, že mi nebude peňazí ľúto a proste si túto sviečku kúpim tak narazím na problém, že mi vlastne žiadna nevonia. Neviem v čom je problém, ale ani jedna ma nenadchla. Uvidíme, možno raz nájdem aj ja svoju dokonalú vôňu. Kika – Blog for smile

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upřímně řečeno, mi bylo taky dlouho líto dát tolik peněz za svíčku, ale pořád jsem je okukovala až to manžel nevydržel a jednu mi koupil. A stala se z toho láska. Já teda ze začátku kupovala jen ty vůně, které jsem znala ve vosku a voněly mi a teď už jdu i do nákupu na slepo.

      Vymazat
  3. najviac je aloe water, pink dragon fruit :) ešte zbožňujem vanilla lime a už bohužiaľ stiahnutú vôňu sugared apple :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aloi miluju :-) a Pink dragon fruit se stal rychle mojí oblíbenou vůní. Vanilla lime jsem nikdy neměla, nějak moc vanilku nemusím, i když tahle je zjemněná limetkou.

      Vymazat
  4. Nádhera, udělala sis mega radost, koukám:-) Já pálím hlavně vosky, těch mám doma vždy pořádnou zásobu, ale chci si udělat radost i svící, jen zatím nevím, která vůně to napoprvé vyhraje:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky začínala s vosky, ale pálím je pořád - především, když nemám moc času, tak si třeba na hodinku dám vosk. Když je času víc, tak jdu do svíce. Až začneš i se svíčkama, tak ti garantuju, že se z toho stane láska a budeš z nich vážně paf. Kdybych nevěděla, jakou vůni si koupit, tak jdu do té, kterou jsem měla ve vosku asi nejvíckrát. To byla pro mne asi Pink Sands, tu jsem měla snad 5x.

      Vymazat
  5. První měsíc, kdy jsem si koupila svíčky (předtím vždy pouze vosky) a to rovnou 3 velké HW a 1 velký dekor :). Mám My serenity, Strawberry lemon ice, Cotton candy a dekor White tea :). Do YC jsem se totálně zamilovala :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem tuhle nálož měla za únor a březen, takže taky spousta novinek. V dekoru jsem zatím neměla nic, kupuju jenom HW :-D i když ta elegantní nádoba dekoru se mi líbí taky. White Tea mi před pár dny taky přišel, jaký je po zapálení? Za studena voní skvěle :-)

      Vymazat
    2. Taky mi přišel teď, takže jsem zatím napálila, ale za studena voní božsky :). Z výše zmíněných vůní je má největší láska Cotton candy, štve mě, že už ji neseženu :(. Jaká je tvoje nejoblíbenější, pokud bys měla vybrat jen jednu? :)

      Vymazat
    3. Ty jo, to je dilema :D váhám mezi Soft Blanket a Pink Sands, ty dvě vůně miluju už několik let. Ale teď mi před pár Black Coconut a ten jim těžce šlape na paty.

      Vymazat
  6. Jednim slovem wow! Ja miluji vosky, prijdou mi vice intenzivni.:-)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na mě je většina vosků moc silná, takže si dávám jenom malý kousek. Proto mi vyhovuje intezita svící. Je to slabší než vosk, ale krásně provoní a dělají krásnou dekoraci.

      Vymazat