pátek 25. března 2016

Zázračné růžové vajíčko - Beauty Blender

Ahoj holky,

jako většina z Vás i já sleduju pravidelně různé tutoriály a kosmetická videa na youtube. To, že u zahraničních youtuberek houbička  na makeup ve tvaru kapky, tzv. Beauty Blender, nahradila štětce už před delší dobou, samozřejmě vím, ale já jsem mu do nedávna úspěšně odolávala. Teprve však po vyzkoušení na vlastní kůži jsem pochopila, co je to za zázrak.


Co vlastně Beauty Blender umí? S jeho pomocí si dokážete za malou chvíli nanést precizně makeup, bez toho, aby Váš obličej vypadal nepřirozeně. Dokonce slibuje dokonalý a bezchybný vzhled pleti. A jediné, co k tomu "novému a krásnému" obličeji potřebujete je právě Beauty Blender a trocha vody. Před aplikací makeupu je nutné Beauty Blender namočit, pak z něj přebytečnou vodu vymačkat. Suchý BB má přibližně asi 6 cm a po nasátí vodou se zvětší tak na centimetrů na 8 nebo 9. A pak už jen různými pohyby jako je vtlačování, vklepávání a prostě si pohráváním s houbičkou stačí makeup aplikovat. Kromě aplikace tekutých výrobků, jako jsou makeupy, korektory, tvářenky a rozjasňovače, je také vhodný k zapudrování celého díla.

Beauty Blender u nás seženete různě po netu, já jej však kupovala v Sephoře, kde se dá pořídit za 450 Kč. Pokud si vyčíhnete akci - 20%, budete jej mít jako já za 360 Kč.


Přestože jsem byla ke kvalitám Beauty Blenderu ze začátku skeptická, hned první použití mne o jeho výhodách přesvědčilo. Práce s BB je velmi rychlá - nikdy jsem neměla, tak rychle a precizně nanesený makeup. Nikdy jsem neměla pleť jako z photoshopu, ale teď už věřím, že je možné toho dokonalého looku dosáhnout. Navíc mi příjde, že díky jeho používání makeup méně ubývá. Kromě makeupu jsem si zvykla BB zapracovávat také korektor nejen na pupínky, ale zúženou špičkou se dostanu také pod oči. Protože už mám i nějaké vrásky kolem očí a oční okolí už nemám tak pevné jako před pár lety, mám radost, že BB tam zvládne korektor zapracovat v tenkém nánosu, který kruhy zakryje a korektor pod očima zbytečně nesedí. Protože jsem na speciální příležitosti začala i více konturovat, zapracovávám BB i konturovací barvy a ty vypadají jako přirozený stín obličeje a nejsou tak těžkopádné jako při aplikaci jinými pomocníky.


Zatím to vypadá, že je Beauty Blender opravdu zázrak, co? Je sice skvělý, ale pár mínusů má taky...  Prvním z nich je cena, která je vyšší, ale na druhou stranu se to vyplatí obětovat. Druhý pro mne větší mínus je to, že je nutné po každém použití BB prát. Trochu jsem se bála, že z něj makeup nepůjde dolů, ale našla jsem skvělého pomocníka a to mýdlo Protex, kterým z houbičky vyperu vážně všechno. Ještě na jedno mínus jsem narazila a to, že při cca prvních 10 praní pouští BB barvu. Ke každodennímu praní se také váže větší opotřebovávání houbičky. Zatím jej mám přes měsíc a zatím se na kvalitě každodenní praní neprojevilo. Ale co jsem četla, tak životnost houbičky je cca půl roku. No uvidíme, co vydrží :-)

Zkoušely jste už Beauty Blender? Nebo jste si pořídily houbičku od jeho konkurence? 

M.

14 komentářů:

  1. Beauty Blender jsem zatím nezkoušela, ale už dlouho ho mám na svém "wishlistu", ale trošku mě odrazuje plná cena. No, nejspíš si taky počkám na nějakou slevičku :) Jinak běžné houbičky na makeup používám, ale pouze na zapracování, prvotní nanesení dělám prsty. Používám teď houbičku od Yves Rocher, která mi přijde moc dobrá. Naopak vajíčko od Ebelin mi přišlo dost na houby, bylo moc tuhé a se zvláštní "gumovou" texturou, která takřka nic nezapracovala. Jinak moc pěkný článek i blog, ráda tě sleduji :)

    BE BEAUTIFUL

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta cena je fakt za houbičku šílená, ale jak jsem vyzkoušela, tak toho nelituju. A jestli vydrží alespoň půl roku pravidelného používání a praní, tak jej koupím zase. Já jsem právě nikdy žádné konkurenční "bb" nezkoušela, takže nemůžu srovnat. A děkuji za pochvalu blogu. :-)

      Vymazat
  2. Mam a je fajn. Kdyz ho nestihnu hned vyprat a makeup zaschne. Pouziji olivovy olej, ktery necistoty rozpusti a pak mydlo. Zkousela jsem Lanzu rucku na ty opravdu temer nevycistitelne skvrny a fungovalo to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za radu - fígl s olivovým olejem vyzkouším :-) ale zatím vždycky mi stačilo vyprat jej mýdlem Protex, třeba i druhý den po uschnutí a nějak drasticky jsem ho drhnout nemusela.

      Vymazat
  3. Já jsem dostala houbičku z Primarku a nejsem úplně nadšená.. Je poměrně tuhá a přijde mi, že po zapracování není makeup skoro vidět, mám pocit, že na pleti vůbec nic nemám, musím přidat pak ještě jednu vrstvu.. Tak nevím, ale předpokládám, že pravý BB je o něčem jiném:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já to neumím úplně popsat, jak vypadá makeup nanesený BB, ale je vidět, že je pleť vylepšená, makeup zakryje nedokonalosti a to líčení na tváři je, jen vypadá přirozeněni.

      Vymazat
  4. Beauty Blender jsem zatím nezkoušela, protože ta cena není zrovna nízká, ale na vyzkoušení jsem si pořídila jakousi no name variantu a s tou jsem nebyla spokojená ani trochu, takže už jsem se jí zbavila a radši ty peníze vrazím do originál Beauty Blenderu, tam to, předpokládám, bude úplně jiná písnička:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdysi jsem měla no name houbičku z ebaye a to byla katastrofa, bylo to tuhé jako skákací kulička a nic se tim nanést nedalo. To originál je opravdu o něčem jiném, je pěnový a měkoučký.

      Vymazat
  5. Pekna recenze :) S Beauty Blenderem zkusenost nemam, pouzivam houbicku na makeup od Ebelin, ale musim rict, ze jsem s ni take maximalne spokojena a makeup s korektorem uz nenanasim nicim jinym :)

    Lovely imperfections | Naturalium giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu houbičku od Ebelin jsem nezkoušela, zdá se mi dost tuhá. Ale pokud ti vyhovuje, tak není co řešit ;)

      Vymazat
  6. Pěkný článek i fotky, líbí se mi ten nápad s přidáním beauty blenderu do proložky :) já zatím používám jenom houbičku od Ebelin a je fajn :)

    OdpovědětVymazat
  7. Beauty blender jsem nezkoušela a musím říct, že mě to nikdy moc nelákalo. Ale věřím, že make-up zapracuje super! :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě začal lákat především, když jsem viděla všechny ty tutoriály na insta. Ta pleť v těch videích vypadá úplně jinak, opravdu skvostně.

      Vymazat