pondělí 4. dubna 2016

Dvě novinky od Essence – vosk na obočí a matné rtěnky v tužce + vyhlášení GA Relash

Ahoj všichni,

dnes jsem si pro vás připravila recenzi na dvě novinky zn. Essence, které jsem si nedávno pořídila. Nedočkavě jsem čekala zejména na gel na obočí, protože můj předchozí set už dosluhoval a já nutně potřebovala náhradu. A když jsem už okukovala ty novinky, tak mě zaujaly také matné rtěnky v tužce a to konkrétně odstín 02 Peony Star. Na testování nám pak dorazil ještě výraznější odstín 05 Plum Perfect.  Těmto dvěma kouskům se tedy podíváme na zoubek.


Essence Eyebrow Gel – vosk na obočí 01 brown – 3 g za 89 Kč

Vosk na obočí má stejné balení jako např. gelové linky, tedy kulatý skleněný kalíšek průhledné barvy a plastový vršek v barvě vosku. Odstín je v nabídce pouze jeden to 01 brown, což je středně hnědá se studeným podtónem.  V kalíšku může vypadat tmavě, ale nenechte se odradit, protože odstín je akorát tmavý a troufám si říci, že bude sedět jak blondýnkám, tak brunetkám s tmavším obočím jako jsem já. Vypadá velice hezky a přirozeně.


Konzistence je trošku tužší vosk, ale štětcem se nabírá hezky. Nijak se do barvy neboří a nenabírá jí ani moc. Řekla bych, že musím spíše štěteček namočit častěji a vrstvit, abych dosáhla požadované intenzity. Pigmentace je slušná, řekla bych, že střední. Žádná extra síla to není, což je možná i dobře.


Celkově se mi s voskem pracuje skvěle, obočí upraví a vyplní vcelku rychle do požadovaného tvaru. Díky tužší a odolnější konzistenci výborně drží, nemaže se a večer vypadá stejně jako čerstvě nanesený. Já teda obočí po vosku fixuji ještě lehce stínem, ale je to pouze o zvyku a výsledném efektu. Potřeba to jistě není.


Za sebe jsem maximálně spokojená a pokud hledáte kvalitní produkt na obočí za super cenu a především s přirozeným efektem, tak vosk vřele doporučuji.

Essence Velvet Stick Matt Lip Colour – 02 Peony Star, 05 Plum Perfect 2 g za 59 Kč

Obecně mám různé rtěnky v tužce a pastelky na rty velice ráda. Proto když jsem mezi Essence novinkami zahlédla tuto matnou variantu, tak jsem jí musela vyzkoušet. Balení je klasické tužkové, spíše menší a užší. Je vyvedeno ve stejné barvě jako odstín rtěnky a musím říct, že docela věrohodně. Tužka není vysouvací, ale ořezávací. Ještě jsem jí nestrouhala, ale myslím, že by to neměl být problém.


Já si vybrala jediný světlejší a relativně přirozený odstín, který v nabídce byl. Nese označení 02 Peony Star a je to malý chameleón. Je to taková studená tělovo- růžová barva s výrazným mauve podtónem. Většinou mi tato barva nesluší, ale už dlouho jsem hledala podobnou, která by byla nositelná. Výsledný finnish je opravdu matný.



Druhá barva nese název 05 Plum perfect a je klasická vínová barva se studeným podtónem. Na ruce vypadá tmavší než na rtech. Je to opravu krásná sytá vínová, která bude ideální především na podzim nebo na večerní popř. slavnostní událost. Jediné co jí musím vytknout, že není tak matná jako odstín výše. Přijde mi více krémová a finnish je spíše polo-matný.


Pigmentace rtěnky je skvělá, bohatě stačí jedna vrstva proto aby jste dosáhly syté a výrazné barvy. Co se týče samotné aplikace rtěnky, tak ani zde si nemůžu stěžovat. Díky relativně malé a úzké špičce se rty tužkou krásně a precizně vykreslí. Konzistence rtěnky je jemná, krémová a po rtech hezky klouže. Doporučuji dávat opravdu tenkou vrstvu a nejlépe ještě vklepat prsty, protože jinak není na rtech extra komfortní. Rty nějak nestahuje ani moc nevysušuje, ale pokud dáte silnější vrstvu, tak je jednoduše na rtech cítit. Výdrž je spíše nižší a vydrží do jídla. Potom je fuč. Napití přečká, ale na sklenici se pochopitelně obtisková.


Celkově mi přijde velice fajn. Líbí se mi odstín, konzistence i jednoduchá aplikace. Myslím, že za 50 Kč stojí za vyzkoušení.

Zaujaly vás novinky od Essence? Máte v plánu si nějakou pořídit?

Radu


Na konec ještě vyhlásíme jméno výherkyně naší poslední soutěže o sérum pro růst řas Realash.

Sérum vyhrává slečna jménem Patricie Houžvová :-) výherkyni gratulujeme a budeme ji kontaktovat emailem.

33 komentářů:

  1. Wau tak gel na obočí mě opravdu zaujal. Já si obočí dokresluji jenom stínem, který mi ale začíná docházet tak se potom asi vrhnu na tento vosk :) A rtěnky vypadají taky moc dobře, víc se mi líbí ten první odstín! :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si ráda upravuji obočí voskem a pak ho fixuji ještě stínem. Tento vosk mě moc mile překvapil, funguje jak má, stojí pár korun a je snadno k dostání. Rtěnky jsem si taky velice oblíbila :)

      Vymazat
  2. U nas zatial tie ruze v ceruzke nemame a to je skoda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se u vás také brzo dostanou do obchodu, ať můžeš vyzkoušet ;-)

      Vymazat
  3. Ty rtěnky mě zaujaly, určitě po nich mrknu :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ta peony je super, asi si opet po letech od Essence neco poridim..i ta barva na oboci nevypada zle:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi tato barva zalíbila na první pohled a to mi normálně takovéto mauve odstíny nesluší. Ale vyšla na pár korun, tak jsem to riskla a světe div se docela mi i sluší :D

      Vymazat
  5. Gel vypadá pěkně, možná zkusím, až dodělám Alverde. Ale to se asi jen tak nestane, protože vůbec neubývá. Tužky jsou taky pěkné, jen já na ty barevné rty moc nejsem, takže bych je asi nevyužila. Ale kdyby byla nějaká pěkná akce, tak ta tmavší by se mi na podzim hodila... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě gel na obočí nikdy moc neoslovil. Radši si ho upravuji voskem a stínem. Takže pokud budeš mít chuť na změnu, tak můžu vosk doporučit.

      Vymazat
  6. Na ten gel na obočí už jsem se koukala, ale zatím jsem odešla bez něj. Ale fakt mně zaujal, takže se pro něj budu vracet:-) A když už tam budu, tak omrknu i ty rtěnky v tužce, za tu cenu je dost pravděpodobné, že nějaká odejde se mnou:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na vosk čekala od doby co jsem ho viděla, že se má objevit v novinkách a naštěstí nezklamal. Je super, rtěnky stejně tak ;-)

      Vymazat
  7. ¨Ty tužky vypadají zajímavě :))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  8. Tužky na rty bych brala. U nás Essence stojan je vybrakovaný a novinky podle mě přijdou až buhví kdy. Takže v květnu až pojedu do Prahy třeba něco koupím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás naštěstí byl stojan zásobený na výbornou. V Praze snad budou novinky k sehnání, tak věřím, že pořídíš vše co máš vyhlídnuté :)

      Vymazat
  9. Ahoj,
    za prvé nemůžu uvěřit svým očím, mockrát děkuji!!! :) Jsem šťastná a vůbec jsem to nečekala. Děkuji, děkuji děkuji.
    Ke článku, gel na obočí rozhodně vyzkouším, díky za zmínku o něm. Dlouho jsem se ohlížela, co bych mohla používat jiného, než obyčejné stíny - ty se mi lehce rozmažou a celkově už mne nebaví a gel za takovou dobrou cenu je pro mě jasná volba :)
    Rtěnky taky vypadají dost dobře, takže ačkoliv o rtěnky zrovna nouzi nemám a dlouho mi vydrží, nějaký odstín z těchhle novinek bych zkusila ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není vůbec zač, snad budeš se sérem spokojená a bude ti k užitku. Vosk na obočí můžu vřele doporučit. Pracuje se mi s ním jednoduše a bez problému drží celý den. Tak vyzkoušej :)

      Vymazat
  10. Oba dva produkty vypadají skvěle! To obočí upravené s gelem vypadá moc hezky a nenásilně. Matné rtěnky v tužce jsem hledala u nás v drogerce a zatím tam ještě nebyly, tak je blíž prozkoumám až na ně narazím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám pocit, že obočí s voskem vypadá upraveně, ale zároveň jemně a přirozeně. Přesně tak jak to mám ráda. Snad matné rtěnky brzo dorazí, ať je můžeš vyzkoušet. Stojí za to :)

      Vymazat
  11. Ty tužky od Essence mám ráda, vosk vypadá docela dobře :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi ty rtěnky v tužce osvědčily. Za těch pár korun jsou super :)

      Vymazat
  12. ten set na obocie vyzera fakt dobre!

    Pozyvam na MEGA giveaway o Rimmel, Niveu a ine, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/03/giveaway-bioderma-nivea.html

    OdpovědětVymazat
  13. Ty tužky essence vypadají vážně skvěle!

    OdpovědětVymazat
  14. Och dúfam, že sa ten gél na obočie dostane aj ku nám ,rada by som ho vyskušala :)
    Lavandula Diary

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já věřím, že ano. Měl by být dostupný i u vás :)

      Vymazat
  15. Gel už doma mám, přijde mi moc fajn, ale občas mi v obočí dělá takové hrudky, jakoby se sráží :/ chystám se ještě na ty matné tužky, jsou krásné :)

    BE BEAUTIFUL <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se hrudky netvoří, ale je fakt, že občas nechce pracovat tak jak bych chtěla, ale přišla jsem na to, že je to štětečkem. Je ho potřeba pravidelně otírat, jinak na něm ten vosk drží a nechce se chytat na obočí.

      Vymazat
  16. Velvet stick jsem si již pořídila a teď když to vidím půjdu i do gelu na obočí! Super post!

    OdpovědětVymazat
  17. To zní zajímavě. A nevíte něco o tomto? Pro mě to zní hoooodně zajímavě. Docela mám problém s obočím a možná tohle by pro mě byla vhodná varianta. Jen bych ráda slyšela zkušenosti od těch, co si nechávaly obočí dělat.

    OdpovědětVymazat