středa 30. srpna 2017

Nerozhodně! Souboj bází pod make-up z drogérie.

Hezký den Vám všem,

jak již prozradil spoiler v názvu článku, dneska se budu věnovat dvěma velmi příjemným bázím pod makeup. Tentokrát jsem vyzkoušela bázi Stay Matte od Rimmel a druhou, konkurenční bází je Prime and Fine Anti-Shine od Catrice. Obě dvě mám již dobře odzkoušené a oběma mohu dát bez okolků dát palec nahoru. Je tedy jen na Vás, kterou si vyberete!


Obě báze jsou určeny pro dosažení matného vzhledu a jemnějších pórů spolu s dlouhotrvajícím, přirozeným make-upem.


Konzistence bází je trochu odlišná, Rimmel Stay Matt má hutnější a gelovější strukturu, naopak Catrice je spíše našlehanější a krémovější. Ovšem na účincích se tento rozdíl nezobrazí. U obou bází je efekt příjemný, obě dokáží pleť vyhladit, vyplnit a mírně zatáhnout zvětšené póry a vrásky. Samozřejmě velké krátery nevyplní ani jedná z bází, přece jen nedokáží zázraky. Ale po použití jsou póry redukovány a pleť vypadá lépe.  


Co mi velmi vyhovuje je rychlá aplikace, stačí si nanést velikost hrášku na prsty a rozetřít bázi na problematické partie. Po nanesení báze je třeba chvíli počkat a nechat ji vstřebat (stačí cca minutka) a teprve pak pokračovat s nanášením make-upu. Ten s bázemi spolupracuje pěkně, nehrudkuje, drží kde má a neoxiduje. Já jsem obě báze testovala především na t-zóně, kterou mám mastnější. A výsledek se dostavil - kritickou t-zónu již po použití báze nemusím několikrát přepudrovávat. Většinou se upravím během dne jednou, více není třeba.

Když jsem tyto báze pod make-up začínala používat, měla jsem strach, že mi budou ucpávat póry a způsobovat akné. Na rozdíl od silikonových bází, se tak neděje.



Při testování obou kousků, jsem našla jen pár odlišností, které jsou spíše praktického charakteru, nejedná se o chyby ve funkčnosti výrobků... První drobnost, v čem mi lépe sedla báze Catrice, je dávkování. Báze se dávkuje pomocí ztenčené hubice, ta je praktická a dobře se s ní manipuluje. Naopak báze od Rimmel se trochu hůř vymačkává. Druhý rozdíl je v dostupnosti, kde naopak pokulhává značka Catrice. Bohužel je méně dostupná, zatím co Rimmel seženete v každé drogérii. Co se týče složení bází, tomu moc nerozumím - přece jen nejsem chemik. Ale můžete si jej prohlédnout, co bude pro Vás lepší.



Cenově jsou na tom báze podobně a seženete je v rozmezí od 120 do 150 Kč.

Jakou máte zkušenost s bázemi pod make-up? Vyhovují Vám spíše krémové báze, jako jsou tyto, nebo dáváte přednost silikonovým?

M.

2 komentáře:

  1. Já báze nepoužívám, nějak pořád nevěřím, že by mi to nezhoršilo pleť. Ale tak když tyhle nejsou klasický silikonky, tak bych to možná mohla zkusit. Víc mě zaujala ta od Catrice, ale jak píšeš, tu určitě nikde neseženu... :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já báze teda nijak extra nepoužívám, stačí mi krém. Ale měla jsem tuto bázi od Rimmel a byla celkem fajn :)

    OdpovědětVymazat