středa 29. listopadu 2017

Rychlý a jednoduchý adventní kalendář na poslední chvíli

Ahoj holky,

za pár dní je tady advent a určitě je mezi náma plno opozdilců, kteří by chtěli vyrobit nějaký pěkný adventní kalednář pro své blízké, ale z časových důvodů se jeho výrobě vyhýbají. Já mám dnes pro Vás tip na adventní kalendář, jehož příprava nezabere moc času - mi jeho výroba trvala asi 3 hodinky. A mimo krátký čas, za který jej vyrobíte má ještě jedno velké pozitivum a to super cenu, věci na jeho výrobu nebyly moc drahé a tento kalendář Vám vydrží opravdu několik let.


Na jeho výrobu budete potřebovat:

  • keramické květináče požadované velikosti (já jsem koupila v Obi ty nejlevnější, které měli a jeden stál cca 10 Kč),
  • látku (já jsem zvolila režný materiál s potiskem sněhových vloček),
  • stužku nebo provázek,
  • barevné fixy,
  • tvrdý papír,
  • razítka a razítkovací podložku
  • nůžky, pravítko, tavnou pistoli. 

 Výroba je velmi jednoduchá, asi Vám nebude třeba postup složitě popisovat, ale zkusím to ve stručnosti. V první řadě je třeba si papírem změřit horní obvod květináře + k tomuto obvodu si připočtěte cca 2 cm. Podle výsledného rozměru si z látky nastříhejte 24 pruhů, šíři nechám na Vás, záleží, jak velké věci budete do kalendáře dávat. Já si pruhy látky na "pytlíčky" nastříhala v šíři 10 cm. Když jsou proužky nastříhané, stačí si je jen v ruce stočit do kruhu a tavnou pistolí je připevnit do vnitřní části květináče. 

Teď zbývá už jen ta jednodušší část... Z tvrdého papíru si vystříháme kartičky, na které napíšeme dny, ve kterých si obdarovaný může dáreček rozbalit. Protože jsem zapomněla koupit nějaký hezký, lesklý červený papír musela jsem si vystačit s tvrdým, bílým papírem, který jsem zdobila razítky. Pokud by Vás razítka zaujala, tak na ebay se jich dá koupit spousta za pár peněž. Ovšem razítka jsem měla, ale razítkovací podložky mi chyběly. Když jsem si je chtěla koupit u nás v obchodě s výtvarnými potřebami, tak stály majlant, ale když jsme před časem objednávaly z eshopu Velkykosik.cz, narazila jsem tam na ně a koupila je tam. Razítkovací polštářky jsou skvělé, každá barva je zabalena samostatně, takže se nestane, že by se inkousty smísly. Je to perfektní pomocník pro DIY, určitě je brzy zase použiju k výrobě jmenovek na dárky. 




Posledním krokem výroby je naplnění květináčků dobrotkami a dárečky, pak už jen chybí "pytlíčky" zavázat a přidat kartičku s označením dne. 


Tak a tady je můj výsledek, i když já jsem nakonec usoudila, že pro větší výdrž kalendáře napíšu čísla přímo na květináčky. Použila jsem k tomu obyčejný štětec, co jsem našla někde doma a starý lak na nehty. 


Zaujal Vás věnec z úvodní fotky? Ten je také z Velkého Košíku, pokud tento eshop neznáte, doporučuji se na něj mrknout, protože tam koupíte plno zajímavých věcí za fajn ceny. Především teď v době adventu a Vánoc si tam určitě vyberete. Moc se mi líbí jejich prostírání na slavnostní stůl nebo třeba vánoční klasika - andělské zvonění.




Vyrábíte adventní kalendáře, kupujete je nebo doma žádný nemáte? 

M.

4 komentáře:

  1. Jéé to je roztomilé :). Já letos asi žádný kalendář mít nebudu maximálně si udělám stříhací metr :D a budu zapalovat svíčky na adventním věnci, ten si každý rok dělám sama :).

    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  2. Kalendář kupujeme , ale příští rok bych ho chtěla vyrábět, adventní věnec si však každoročně vyrábíme sami :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jéééé tak to je nádhera! :) Já na takové ručně dělané věci nějak nemám čas :) Adventní věnec bych si časem chtěla vyrobit sama :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já chtěla taky vyrobit adventní kalendář, ale potom jsem si to rozmyslela a nakoupila jen sladkosti, které daruji na Mikuláše. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat