sobota 17. května 2014

Ničitel černých teček jménem Urban Veda

Krásné ráno milé čtenářky,

V dnešním článku se budu věnovat dvěma přírodním produktům britské značky Urban Veda, se kterou jsem se seznámila díky březnové Bio edici Ladyboxu. Filosofie této značky spočívá v používání přírodních složek, bylin, květin a ovoce v kombinaci s multivitamíny a principy ajurvédské medicíny. Samotná ájurvéda vznikla před 5000 lety v Himalájích a jedná se o systém tradičního indického lékařství, který je založen na terapeutických vlastnostech ájurvédských rostlin.Ty jsou bohaté na vitamíny, antioxidanty, esenciální mastné kyseliny, čímž pomáhají udržovat pleť zdravou a v přirozené rovnováze.

Kromě těchto principů staví značka UrbanVeda dbá na ochranu životního prostředí, proto jsou všechny jejich obaly z recyklovaného plastu, neboť věří, že recyklace je jako Karma, co odejde, se vrátí. Rovněž si váží hodnotu a blahodárné účinky rostlin, proto jsou všechny produkty bez geneticky modifikovaných surovin, neobsahují parabeny, sulfáty, umělá barviva atd. Všechny výrobky jsou čistě veganské, neobsahují živočišné složky a samozřejmě nejsou testované na zvířatech.


Koncept této značky je mi velice sympatický, proto jsem velice ráda, že jsem díky LB tuto značku mohla poznat. A už teď vám můžu říct, že jsem si jí zamilovala. Ale vezmeme všechno hezky po pořádku. Já obdržela oba výrobky z řady Radiance, která by měla být určena pro pleť suchou a dehydrovanou. Přestože tento typ pleti nemám, tak mi výrobky maximálně vyhovovaly. 

Urban Veda Radiance Daily Facial Wash  


Krásná tuba o cestovní velikosti 20 ml v sobě ukrývá velice jemný a přesto super účinný čistící gel. Gel obsahuje bioaktivní extrakt z kurkumy, který rozjasňuje tón pleti, dále extrakty z ovoce bohaté na enzymy, vitamíny a antioxidanty, čímž pomáhají neutralizovat škody způsobené volnými radikály a tak podporují zdravou obnovu buněk. Díky pravidelnému používání se buduje přirozené bariéra pokožky, udržuje se jemná, vláčná a hydratovaná. Gel je typické tekuté konzistence a průhledné barvy. Co vás ale jako první udeří do nosu je jeho úžasná až omamná vůně. Těžko se mi popisuje, ale je dost silná jakoby parfémová. Mě tedy voní moc a každé použití si maximálně užívám. Gelu stačí opravdu maličko, neboť výborně pění. Ale nečekejte nadýchanou pěnu plnou bublinek, tato je spíše hutnější krémové konzistence a vytváří pěnivou emulzi. Proto mi i toto malé balení (foto viz. výše) při používání 2x denně vydrželo celý měsíc.
Gel pleť dokonale vyčistí, zbaví pleť všech nečistot, mastnoty a vyčistí ji vážně do hloubky. Póry jsou čisté, černé tečky mizí jako mávnutím kouzelného proutku. Vážně je tomu tak. Díky gelu jsem se zbavila všech černých teček, kterých jsem měla především na nose velké množství. A po celou dobu používání gelu mám nos stále čistý bez jediné černé tečky. Mimoto si gel dokáže poradit i s odlíčením make-upu. Já si make-up tedy odličuji již před koupelí a ve vaně obličej jen vyčistím, ale vyzkoušela jak si gel poradí s odlíčením. A musím říct, že si s odlíčením make-upu poradí naprosto dokonale. A to i s očním. Přes svou parfemaci mě v očích nijak neštípal, ani jsem je neměla nijak podrážděn či zarudlé. Poté jsem zkusila pleť dočisti micelárkou a na tampónek byl úplně čistý. Žádné zbytky make-upu, pleť byl maximálně čistá, svěží a připravená na další péči. Po pár dnech používání jsem si všimla, že pleť je v mnohem lepším stavu. Je taká hezčí, zářivější, zdá se mi, že i ten tón pleti je více jednotný. Kromě toho se mi během používání gelu téměř vyhýbaly všechny pupínky či zvětšené póry a myslím, že za to vděčím především tomuto voňavému zázraku.

A že jsem si gel zamilovala, tak o tom hovoří také to, že jsem si musela hned po vypotřebování vzorku koupit plné balení.

Celkové hodnocení – 5/5

Značka Urban Veda
Objem: vzorek 20 ml, plné balení 150 ml
Cena: 270 Kč
Dostupnost: Ladybox shop nebo oficiální stránka urbanveda.co.uk

Gel je báječný a dokud mi bude dělat nadále tak úžasně čistou, zářivou a zdravou pleť, tak ho budu stále bezmezně milovat. Takže pokud máte normální až smíšenou pleť, kterou trápí nedokonalosti, černé tečky a zvětšené póry, můžu vám gel všemi deseti doporučit. Běžte do něj, je úžasný!!!

Urban Veda Radiance Day Cream


Dalším produktem, který jsem testovala je denní pleťový krém ze stejné řady jako gel, tedy Radiance. Měla jsem vzoreček o 10 ml a tento drobek mi při každodenním ranním mazání vydržel přes měsíc používání. Krém obsahuje rozjasňující bioaktivní směs rostlinných výtažků, peptidy, amino-kyseliny čímž má zlepšovat pleť, vyrovnávat tón pleti a pomáhat hyperpigmentaci. Díky hydratačním a kolagenovým extraktům pomáhá udržovat pokožku vyživenou, jemnou, vláčnou a hydratovanou.

 Krém má stejně omamnou a intenzivní vůni jako gel. Věřím, že pro někoho to může být až příliš a tudíž nepříjemné. Nějakou dobu po na nanesení je totiž vůně stále dost cítit. Já tu vůni zbožňuji, takže mi to nevadí, ale to je otázka typu pleti a především preferencí. Krém je bílé barvy, lehčí tekutější konzistence. Super se roztírá a ihned po nanesení se vstřebává. Hned po namazání je tedy pleť připravená na aplikaci make-upu, což hodnotím velice kladně. Krém pleť dostatečně vyživí, hydratuje a zanechává jí hladkou a prozářenou po dlouhé hodiny. Mé normální pleti hydratační vlastnosti krému maximálně vyhovují, jak by vystačily suché nevím. Přestože je krém hydratační, tak mi k němu make-up dobře přilne a drží. Pleť se mi po něm nijak nemastí a to ani pod make-upem. Co se týče vyrovnání či sjednocení pleti, tak to můžu potvrdit. Nikdy jsem neměla pleť tak hezkou a barevně jednotnou jako při používání těchto dvou přípravků.  Takže i tento produkt je super a velmi mi vyhovuje. Teď mám krémů docela dost, ale časem popřemýšlím, že bych do něj zainventovala, neboť cena krému je již vyšší. Na LB se dá sehnat za 499 Kč.


Celkové hodnocení – 4,5/5

Značka: Urban Veda
Objem: vzorek 10 ml, plné balení 50 ml
Cena: 499 Kč
Dostupnost: oficiální stránka urbanveda.co.uk nebo ladybox.cz

Krém je stejně báječný jako gel. Voní neskutečně, dodá pleti vše potřebné, okamžitě se vstřebává a zanechává pleť hladkou, vyživenou, naducanou a plnou života. Úplně se mi nezamlouvá pouze cena, jinak je to ale báječný výrobek, který rovněž můžu jen doporučit.

Tak to by byla má zkušenost se značkou Urban Veda. Musím říct, že jsem si jí velice oblíbila a už hledám, kde bych mohla nakoupit další výrobky. Především fialová řada Radiance mi sedla maximálně a díky ní je má pleť zdravější a krásnější než kdy jindy.

Znáte tuto přírodní kosmetiku? Co na ní říkáte?


Radu

22 komentářů:

  1. No teda...jako na zavolanou, tento clanek :-)
    Ja jsem zkousela na svoji smisenou plet ocm, jestli se opravdu tech necistot s cernych tecek zbavim. Kdyz mi ale mesic delala tezkou neplechu a ja zacalw trvale vypadat jak po opakovanem naletu vceliho ulu, tak jsem to utnula a nejvetsi problemy resim sudocreamem, jenze po ocm mam ted nektera mista na obliceji presusena a tak jsem nucena hledat neco, co mi plet zase hodi do pohody a tohle vypada suprove.
    Cenu bych i skousla, sice je to jednorszove vyssi investice, ale zas to velke baleni podle vseho vydrzi opravdu dlouho, kdyz ty male s tebou byly takhle dlouho.
    Schvalne se na to zitra zeptam kamaradky. Bydli v UK, pred par dny priletela do CR, ze jde za svedka spoluzacce na svatbu, tak jestli s tou znackou ma zkusenosti.
    Nevis jak je to s cenou posty z UK? Jsem bez pc i ntb skoro jako bez ruky :-(

    Predem Radu dekuju

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni, díky za komentář. Jsem ráda, že ti článek přišel vhod. Teď jsem se dívala na poštovné z ofiko stránek je dost vysoké. V rámci EU je to 15 liber a krém stojí 14.99 a gel 7.99. Takže se určitě vyplatí objednat z e-shopu Ladyboxu.

      Vymazat
  2. Produkty s kurkumou ma vždy zaujmú, ja si teda z nej občas aj robím masku, len niekedy mi to zanechá trochu žltú pleť. Minule som ju zmiešala s nimbovým práškom a to bola teda farba :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pro mě je to první zkušenost s kosmetikou obsahující kurkumu a zatím velká spokojenost. Ta maska musí být zajímavá :)

      Vymazat
  3. Jako možná že by tahle značka stála za hřích, ale ta cena :( :D

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cena je sice vyšší, ale mě si rozhodně získala. Časem si určitě pořídím i krém v plném balení.

      Vymazat
  4. tuto značku vůbec neznám, ale ten krém mě dost láká :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsem ti jí mohla představit. Pozornost si rozhodně zaslouží.

      Vymazat
  5. Dekuju za zjisteni, byla bych sice schopna obejit jejich postovne, ale kdyz pises ty ceny, tak se to lisi jen o pak korun a za ty nervy a zarizovani by to asi nestalo :-)

    Tak ja mrknu na to LB :-)

    A jeste jednou diky za clanek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, není vůbec zač. Mrkni na LB, pokud sis někdy objednávala Ladybox, tak bys měla mít teď nově nasbírané ladybody, které můžeš právě použít na nákup zboží z jejich shopu. Mě tak gel vyšel na 200 a krém se dá díky těm bodům pořídit také o stovku levněji.

      Vymazat
  6. Trikrat jsem si od nich vzala Box, ale pak jsem to nejak vzdala, ale urcite tam u nich mrknu. Kdyz budou mit inteligentne upravene i rozvrzeni pro mobilni telefony, tak bych mohla zvladnout objednavku uz ted :-)

    Takze dekuji a ja letim mrknout

    OdpovědětVymazat
  7. já mám tu zelenou verzi, gel je asi taky fajn, ale já nemám ráda pěnové nebo gelové formy čištění, jedu jenom tampónky, maximálně OCM (která mi naopak vyhovuje maximálně, tečky jsou fuč během chviličky), zato krém je naprosto úžasný a už mám kromě toho mého další dvě balení z exchange. bohužel na LB e-shopu už není a prý ani nebude a nevím, jak to je s objednáním z ofiko stránek, nezkoumala jsem to :( klidně bych ho koupila i za těch 500

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já zase jiné než mokré čištění neuznávám, takže mi gel sedl výborně. Jinak jsem se teď dívala na web a máš pravdu, ta zelená varianta krému už v obchodě není. Ta moje fialová ještě ano, tak bych asi neměla dlouho váhat, než bude taky pryč. Z ofiko stánek to objednávat jde, ale mají drahé poštovné za 15 liber, takže se to vůbec nevyplatí.

      Vymazat
    2. hmm, tak to teda nic, to je dost pálka :( tak snad ho zase někdy naskladní nebo se objeví v nějakém jiném e-shopu, protože se mi fakt strašně líbí. ale díky bohu aspoň za ten exchange!

      Vymazat
    3. To teda jo. Když to není v shopu, tak je fajn, že se to dá ještě měnit v exchange :)

      Vymazat
  8. Tak to je fajn článek.. Musím se přiznat, že tuhle značku jsem zatím znala jen od pohledu a vůbec jsem netušila co všechno umí! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc. Umí toho fakt dost, já byla až překvapená jak jsou oba přípravky účinné a zároveň krásně šetrné. Fakt si mě získaly :)

      Vymazat
  9. Dámy, mám dobrou zprávu, právě jsem z newsletteru zjistila, že značku zařadil do své nabídky britský e-shop LoveLula.com!
    Možná je cena o pár drobných dražší, než za jakou prodával Ladybox, ale poštovní mají zdarma a ještě za každý nákup dostanete slevu na ten další! :)
    http://www.lovelula.com/t/brands/urbanveda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Díky Brunwen, to je skvělá zpráva, mám z ní fakt radost. Značka mi velice vyhovuje, takže bych ráda odzkoušela další výrobky.

      Vymazat
  10. Ahoj, prosím tě, za jakou dobu sis všimla té změny ohledně černých teček? Taky mě trápí už dooost dlouhou dobu, tak jsem si gel vyexchangeovala a doufám, že mi taky zázračně konečně něco pomůže :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, úbytek jsem začala pozorovat již tak po týdnu používání a po měsíci byla již většina černých teček na dobro pryč. Gel používám pořád, pravidelně a černé tečky se nevracejí. Tak snad ti taky pomůže. Já jsem z něj stále nadšená.

      Vymazat