neděle 15. září 2013

MAKEUP ACADEMY - tužky na oči Intense Glitter

Pěknou neděli Vám všem,

dnešní počasí sice vypadá všelijak jen né jako babí léto, ale i přes to doufám, že Vám to víkendovou pohodu nezkazilo. Na dnešek tu mám připravený druhý díl seriálu o výrobcích MUA, který jsme se s Radu rozhodly postovat každou neděli až do spuštění oficiálního českého eshopu.



Dnešní recenze bude na tužky na oči z řady Intense Glitter od této značky. Já vlastním tři odstíny tužek a to rezavo-měděnou s názvem Gold Nugget, další tužka je stříbrná Silver Sparkle a poslední z mých tužek je v smaragdovém odstínu s názvem Jade Jewel.


Konzistence

Všechny tři tužky jsou měkké konzistence a dobře se jimi kreslí. Nemusíte moc tlačit a přesto získáte intenzivní barvu, která je věrnou kopií barvy obalu tužky. Obvykle se tak měkké tužky špatně strouhají, ovšem u těchle strouhání není problém. Vždycky jdou pěkně zastrouhat.

Barva

Barvy tužek jsou krásné a syté a jak praví jejich název Intense Glitter - tak obsahují malé glitry. Já jsem si tyto tužky kupovala s tím, že budou třpytivé, což pro někoho může být nevýhoda. Mi se glitry líbí především na letní večery, které máme již za sebou nebo na jakékoliv večerní líčení. Pro lidi, kteří hledají něco méně výrazného nebo k dennímu líčení, bych doporučila druhou kategorii tužek na oči od MUA a to jsou Intense Color.

Výdrž

Tyto tužky na oči používám vždy jen jako linku, kdy mám pod ní jako podklad bázi pod oční stíny a ještě oční stín, takže mají tužky "na čem držet". Nezkoušela jsem tedy výdrž nikdy samostatně. Ale tak jak tužky používám já, mají skvělou výdrž. Vydrží mi celý den na očích a jsou pořád stejně intenzivní jako ráno čerstvě po nanesení. Intenzitu barvy neztrácejí.

Obal

Tužky jsou klasické dřevěné, ale jsou obaleny přesnou barvou, jako je jejich tuha. Toto považuju za velkou výhodu, protože když máte tužky v kelímku, vždycky víte pro jakou barvu saháte. Součásti obalu je také krytka na špičku tužky, která obsahuje strouhátko. To mi příjde taky jako fajn vychytávka. Protože kolikrát se stane, že se vám zlomí hrot tužky a nemůžete najít strouhátko. Takhle můžete tužku hned zastrouhat.

Cena

Na britském oficiálním eshopu je cena 1 Ł, což je přibližně 30 Kč, na českých neoficiálních eshopech se pohybují okolo 49 Kč. Jaká bude cena na eshopu českého oficiálního zastoupení MUA? To zatím nikdo neví, ale proslýchá se, že ceny by měly být podobné těm britským. Ale každopádně i za 50 Kč jsou to hodně dobré tužky na oči.

Na slunci

Ve stínu

Jak vidíte na fotkách swatchů těchto tužek, tak barvy jsou vážně intenzivní. Odstíny Gold Nugget a Jade Jewel jsou klasické krémové tužky s jemnými glitry, narozdíl od odtínu Silver Sparkle, kterou bych spíš nazvala tužkou gelovou/průhlednou s většími stříbrnými glitry. U této tužky není stříbrná základní barva, tato tužka je čistě jen na glitrové bázi. Když touto tužkou kreslíte, nanášíte pouze glitry.

Celkové hodnocení : 5/5

značka: Makeup Academy
hmotnost: nevím
cena: 1 Ł nebo u nás cca 50 Kč
dostupnost : oficiální e-shop muastore.co.ukkosmeticky-svet.czmakeupshop.czgalaxieprani.cz

Já jsem s těmito tužkami značky Makeup Academy maximálně spokojená. Jak se říká "za málo peněz, hodně muziky", tak na tyto tužky tohle pořekadlo vážně platí. Mají krásné barvy, dlouhou výdrž i praktický obal. Navíc mám tyto tužky už víc jak rok a používám je docela často a moc neubývají.

Máte zkušenosti s tužkami MUA? Který je Váš nej odstín?

M. 

4 komentáře:

  1. Ta zelená i ta měděná vypadají nádherně! :) Já žádnou nevlastním... zatím...

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi se nejvíc líbí ta smaragdová, ale paradoxně nejvíc používám tu stříbrnou :-)

      M.

      Vymazat
  2. Ta stříbrná mě zaujala asi nejvíc, ale i ostatní jsou moc pěkné a všem očkám budou určitě slušet:-))
    Glamour and Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No kromě té měděné, ta asi všem slušet nebude, ale smaragdová a stříbrná jsou docela univerzální a mohly by fakt slušet všem :-)

      Vymazat