čtvrtek 26. září 2013

Pozvánka do divadla + divadelní OOTD

Hezké ráno všem,

tento článek píšu zrovna po návratu z opavského Slezského divadla, kde jsme s manželem byli na divadelní hru Kurt a Sid. Říkají Vám něco tato dvě jména? Hádáte Kurta Cobeina zpěváka známé kapely Nirvana? Jestli ano, tak hádáte správně. S manželem chodíme do divadla docela často, a když jsme se dozvěděli, že v "divadle za oponou" dávájí hru o jednom z největších hudebníků 90. let, museli jsme být u toho. Divadlo za oponou, je komorní verzi divadla, kdy se celá hra odehrává za zataženou oponou na jevišti. Zní to nereálně, ale diváci sedí na židlích na pódiu a za zády mají zataženou oponu a herci jsou od nich jen pár metrů.

Tato komorní divadelní hra, vypravuje o posledních hodinách života Kurta Cobeina a jeho "nadpřirozeném" setkání se Sidem. Sid Vicious je taktéž známý hudebník - baskytarista z punkových Sex Pistols. Ovšem je tady háček - Sid je už 15 let po smrti.

Během hodiny, kterou tato hra trvá se setkáme s Kurtem, který se snaží spáchat sebevraždu, sepisuje dopis na rozloučenou, ale stále nemůže sebrat odvahu zastřelit se brokovnicí. Ale po "poslední" dávce heroinu se mu v mysli objeví Sid, Sid Vicious. Ale Sid je už mrtvý, tak je to jeho duch? Nebo halucinace způsobené drogami? Sid se snaží Kurtovi celou tu sebevraždu rozmluvit, spojuje je totiž spolu neschopnost zvládnout popularitu, závislost na heroinu a nakonec i sebevražda.

Podle popisu to vypadá na pořádně drama a taky vlastně je, ale oba hudebníci jej dokáži okořenit ostrým humorem na úkor svých vlastí, jiných hudebníků a sebe samých.

Oficiální fotografie Slezského divadla Opava
Oficiální fotografie Slezského divadla Opava

Oficiální fotografie Slezského divadla Opava

Vím, že mnohým z Vás se téma sebevraždy populárního zpěváka bude zdát morbidní, ale zpracování této divadelní hry Danielem Volným (Kurt) a Michalem Stalmachem (Sid) bylo bravůrní. Více informací naleznete zde.

Abych Vás trochu rozveselila po tom umírání, mám pro Vás outfit, který jsem měla na sobě ten večer. Zvolila jsem jednoduché černé šaty z Reserved, které jsem doplnila pouze doplňky v růžových odstínech a to: boty - Forever 21, psaníčko - Bershka a páskem v barvě růžového zlata s hroty taktéž z Reserved. Na cestu jsem měla už jen trenchcoat z Orsay. Náušnice mám jemné pecky, ale nevím už odkud byly. Hodinky, které pořád nosím, už znáte dobře - ty jsou značky Fossil. A abych na herce viděla, tak jsem musela celý look doplnit dioptrickými brýlemi, které mám na dálku a jsou značky Hugo Boss.


Fotky jsou v horší kvalitě než obvykle, ale fotili jsme je až po návratu z divadla u nás v ložnici a večer už jsou ty světelné podmínky na nic.




A jak jste na tom s divadlem Vy? Chodíte do divadla?

M.

4 komentáře:

  1. moc ti to slušelo, vypadala jsi prostě nádherně :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jestli chodím do divadla?Miluji divadlo!V tomhle jsem nikdy nebyla, protože jsem z Prahy, ale máme tu také několik úžasných divadel zbožňuji Divadlo v Dlouhé a Divadlo na Vinohradech.A máš moc hezké boty, pěkná barva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tak to je super, že taky ráda chodíš do divadla. A my se teď chystáme do Prahy na výlet, tak jestli nám to výjde, tak aspoň do jednoho z těch divadel, které jsi mi doporučila, zavítáme.

      Díky M.

      Vymazat