pondělí 25. listopadu 2013

Paletka očních stínů NYX Smokey Eyes

Krásné ráno přeji,

dnes bych vám ráda ukázala svou hojně používanou paletku, zejména když si chci vykouzlit kouřové líčení očí. Jedná se o paletku NYX v odstínu Smokey Eyes, která jak již odstín napovídá je pro kouřovky stvořená. Líčení s touto paletkou jsem vám ukazovala minulý týden tady.

Paletka je velmi kompaktní díky své malé a tedy skladné velikosti. Jestli chcete znát přesnou velikost, tak rozměry jsou 11 x 6 x 1 cm. Je klasicky plastová, přesto je dostatečně bytelná a odolná. Je lesklé černé barvy s bílými nápisy, které jsou i po cca 3 letech, co paletku vlastním, stále dobře čitelné, nikde se nic neloupe. Na paletce je používání znát jen mírnými škrábanci na obalu. Zavírání palety je klasické na zacvaknutí, dobře se otvírá, nehrozí, že by jste si poškodily manikúru či zlomily nehet, zároveň ale dobře drží a nehrozí, že by se samovolně otevřela. Paletka obsahuje dostatečně velké zrcátko, které je zakomponováno do celé délky odklápěcího víčka. Součástí byl také malý pěnový aplikátor, který ovšem moc použitelný nebyl.


Paleta čítá 10 stínů, z nich jsou 4 matné a 6 jich je třpytivých. Tato paletka kouřových stínů obsahuje jak přirozené hnědé barvy, tak odstíny stříbrno-šedivé až po černou barvu. Všechny stíny jsou výborně pigmentované, téměř nepráší, ovšem ne všechny mají stejnou konzistenci. Třpytivé stíny mají skvělou lehce máslovou konzistenci, kdežto tmavé matné stíny jsou více pudrové. Výdrž stínů je s bází celodenní. Nijak se neslévaní, neopadávají a jejich intenzivní barvy jsou krásné celý den. Ještě dodám, že stíny na štětec velmi dobře přilnou a pracuje se s nimi jedna radost. A teď již k odstínům.



Horní řada obsahuje:

třpytivý béžovo-zlatavý stín, třpytivý tmavší hnědý stín, matný tmavě hnědý stín ve studenějším tónu, matný tmavě hnědý stín ovšem v teplejším tónu a třpytivý tmavě šedý stín



Dolní řada:


Matný černý stín, matný hnědo-černý stín, třpytivý stříbrný stín, třpytivý jakoby modro-stříbný stín a nádherný třpytivý bílo-stříbrný stín ideální na rozjasnění 



Celkové hodnocení: 4/5

značka: NYX
hmotnost: 14 g
cena: cca 239 Kč
dostupnost: e-shopy - např. .kosmetika-usa.cznyx-shop.cz

Pokud někdo hledá paletku vyloženě na kouřové líčení, tak mu tuto můžu vřele doporučit. Ovšem s paletkou se dá díky skladbě stínů vykouzlit také přirozené denní líčení, ať již laděné do hnědých či stříbrných tónů. U paletky bych určitě vyzdvihla praktické balení, brilantní pigmentaci i konzistenci stínů. Také cena, za tuto a jí podobné paletky NYX, která se pohybuje kolem 200 - 250 Kč mi přijde slušná. Horší je to s dostupností, neboť kosmetika americké značky NYX se dá sehnat pouze na e-shopech, ale jelikož je nakupování on-line stále oblíbenější, tak bych to jaké takové mínus neviděla.

Máte zkušenost s NYX kosmetikou? Co říkáte na tuto paletku a její kouřové odstíny?

R. 

5 komentářů:

  1. vypadá moc pěkně, přesně takové stíny používám nejčastěji :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ta vypadá krásněěě :)) Ja jsem od Nyxu teprve nedávno objednávala sadu na obočí, takže po paletce se mrknu třeba příště :)

    Giveaway o Sleek paletku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paletka je skvělá, jsem s ním moc spokojená, pokud budeš mít příležitost tak se určitě po ní koukni, na výběr mají hodně barevných variant.

      Vymazat
  3. Ahoj, můžu vědět, kde jsi tuto paletku stínu objednala? Bezva barvy, chtěla bych ji taky, ale nemůžu najít, žádné stránky, kde by byly. Díky. Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, paletku jsem kupovala už před pár lety a mám pocit, že na aukru. Zkus pohledat na netu, např. na Kosmetika-usa.cz najdeš nějaké Nyx paletky, ale jestli zrovna tuto nevím.

      Vymazat