středa 17. prosince 2014

Daruj svým rtům maximální péči s Blistex MEDPLUS

Ahoj holky,

o své rty pečuji celoročně, ale když nastane to pro mě neoblíbené zimní období, tak se péči o ně věnuji s o to větší důsledností. Nejen to proklaté mrazivé počasí, ale především časté teplotní šoky způsobené přechodem z mrazu do tepla se dokáží na stavu rtů nehezky projevit. Věřím, že určitě mnoho z vás ví o čem mluvím. A aby k neduhům typu vysušení, popraskání a tvorbě suchých šupinek nedocházelo je třeba je mazat a to nejlépe něčím super účinným. A právě o jednom takovém pomocníkovi bude dnešní recenze.


Blistex MEDPLUS je balzám na rty v kelímku, který přináší okamžitou úlevu a ochranu pro bolavé, vysušené a popraskané rty. Rtům dokáže pomoci díky obsahu účinných látek jako je eukalyptus, metol a kafr. Mimoto je také chrání faktorem SFP 15, což je vždy velké plus.


Balzám je umístěn v plastovém šroubovacím kelímku modré barvy s bílými potisky. Osobně takto řešené balzámy nevyhledávám, protože do nich nerada sahám prsty, ale na domácí namazání mi vůbec nevadí. Design kelímku mi přijde takový lékárenský a nějak už od pohledu mu věřím, že bude účinkovat. Sice to není žádný skvost, ale osobně se mi docela líbí.


Balzám je lehce nažloutlé barvy, ale na rtech je úplně transparentní. Konzistence je měkká, řekla bych až vazelínová. Díky tomu se na prst a následně rty jednoduše aplikuje. Už díky složení vám asi bude jasné jakou bude mít balzám parfemaci. Sama jsem čekala typickou silnou mentolovou vůní, ale ta není tak silná. Přijde mi, že je šmrncnutá a zjemněná něčím jiným, asi to bude ten med. Díky tomu mi balzám krásně voní a já ho tak ráda používám. Pokud vám vyloženě mentolové vůně vadí, tak to asi přes to nebude nic pro vás.


Po nanesení na rty balzám začíná okamžitě účinkovat a rty v prvních minutách lehce brní a chladí. Ale není to nic nepříjemného. Mám pocit, že právě takto balzám účinkuje a proniká hluboko do rtů a hojí je. Suchým a popraskaným rtům dokáže ulevit během okamžiku a to nejen oním chladivým efektem. Rty dokáže skvěle promastit a dodat jím hydrataci a vláhu na dlouhé hodiny. Rovněž suché a popraskané místa dokáže zlikvidovat a rtům navrací zdravý a hladký vzhled. Perfektní na tomto balzámu je to, že na rtech drží a drží. Když si balzám nanesu večer před spaním, tak ráno po probuzení ho stále ještě cítím na rtech a tak to mám ráda. Řekla bych, že tento balzám je svými účinky srovnatelný např. s velice chváleným Carmexem, který je bohužel hůře dostupný. Za to tento balzám by měl být k sehnání v drogériích, supermarketech či lékárnách.

Celkové hodnocení – 5/5

Značka: Blistex
Objem: 7 ml
Cena: kolem 80 Kč
Dostupnost: viz výše

Balzám si mě opravdu dokázal získat. Je voňavý, super hojivý, na rtech dlouho vydrží a dokáže jim skutečně pomoci. Za mě parádní výrobek, který rozhodně doporučuji vyzkoušet.

Už jste zkoušely tento balzám? Pokud ne, zaujal vás? 

Radu






5 komentářů:

  1. mne tam nejak nesedí to zloženie :( teda resp. na prvom mieste to petrolatum ...vystačím si s EOSom

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu. Taky mám radši přírodní složení, ale když tento balzám fakt funguje a rty hezky hojí tak mu to dokážu odpustit :)

      Vymazat
  2. zkušenost mám, používám ho na opary :) vždycky mi rty pěkně zklidní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to moc ráda slyším! Já naštěstí na opary netrpím, ale je fajn vědět co na ně zabírá :) Díky za tip.

      Vymazat
  3. blistex has always been one of our favourite brands for intensive lip treatments, especially living in Australia where SPF is a must (even for your lips!!)

    M + K

    OdpovědětVymazat