středa 21. září 2016

Barevná krémové péče L´Oréal Professionnel Expert Chroma Care

Krásný den přeji,

Dnes si povíme něco o vlasech a především vám představím produkt, který využijí ty z vás, které by rády oživily barvu mezi barveními, popř. samotné barvení oddálily. Teď něco k mým vlasům. Své vlasy pouze tónuji přelivem v čokoládových odstínech podobných mé přirozené barvě vlasů. Proto u mě vymývání barvy není tak patrné a většinou si vystačím s barvením 2x ročně (většinou někdy z jara a na podzim). Ovšem během takto „dlouhého“ intervalu mezi barvením přece jen už jde vidět, že barva není zrovna v top stavu a nějaké to oživení by rozhodně snesla. Proto jsem na internetu hledala produkt, který by dokázal vlasy natónovat, dodat jim lesk, aby barva vypadala opět živější a hezčí.


Nakonec jsem takový výrobek přece jen našla a to u vlasového specialisty zn. L´Oréal Professionnel. Konkrétně se jedná o řadu s označením Expert (neboť je určena především profesionálnímu využití) Chroma Care a jde vlastně o barvící masku s dvojím efektem,  která oživuje barvu vlasů a zvyšuje její intenzitu, ale také vlasy vyživuje, zanechává je pružné a zářivé. Tato barvící péče je k sehnání v různých odstínech od béžové, jahodové blond, přes mahagonovou, hnědou až po fialovou. Já pochopitelně vybírala mezi hnědými odstíny a jelikož mám ráda svůj teplý odstín hnědé, zvolila jsem 34 Marron Chaud neboli odstín teplá hnědá.


Barvící péče je umístěna v  plastovém 150 ml obalu dost netradičního tvaru kapsle. Super je že vámi vybraný odstín je vyobrazený jak na etiketě, tak i na samotném vršku balení. Odklápěcí víčko je umístěno vespod, takže je produkt vždy stečen dolů a připraven k vymáčknutí. To beru rozhodně jako plus. Vůně masky je příjemně ovocná. Parfemace není přehnaně silná a během aplikace jí téměř necítíte, ale po umytí jde ve vlasech trochu cítit. Můj odstín je teda teple hnědý a obsahuje malinké zlatavé částečky. Ty však ve vlasech nezůstávají a vidět nejsou.


Jelikož je maska barvící, tak se doporučuje nejprve udělat test alergické reakce (ale přiznám se, že ty já nedělám) a také použít rukavice. Ani ty já nepoužívám, protože když si ihned po aplikaci řádně umyjete ruce mýdlem, tak se žádného zabarvení na kůži bát nemusíte. Maska se nanáší na umyté, ručníkem vysušené vlasy a nechává se působit 5-10 minut podle požadované intenzity barvy. Osobně masku nanáším na celé vlasy včetně kořínků, což běžně nedělám. Ale jelikož chci oživit taky odrostlé vlasy u kořínků, nanáším barvu i tam. Působit nechávám asi těch 10 minut. Zkoušela jsem i více, ale měla jsem pocit, že intenzita barvy se nezměnila a vlasy jsem měla u kořínků těžší a dříve se mi mastily. Proto ze své zkušenosti doporučuji max. těch 10 minut. Maska je akorát hutná, do vlasů se výborně vpracuje, nemá tendenci sjíždět a ve vlasech dobře drží.


Již při oplachování je cítit znatelný rozdíl. Vlasy jsou neuvěřitelným způsobem hladké a doslova vám „protékají“ mezi prsty. Kromě toho jsou vlasy vyživené, jemnější a extra lesklé. Já se leskem vlasů problém nemám, ale po této masce musím říct, že jsou vlasy fakt o poznání lesklejší a „živější“ než po použití jiných přípravků. Po první aplikaci jsem byla doslova v šoku z toho perfektního barevného účinku. Vůbec jsem nečekala, že by pouze „maska“ mohla mít tak super výsledek protože mé vlasy vypadaly téměř jako čerstvě nabarvené. Fakt nekecám. Barva působila jednotněji, byla zářivá, intenzivnější a odrosty nebyly tak patrné. Jednoduše řešeno vlasy působily plné života. Pokud vás zajímá jak dlouho barevný efekt ve vlasech zůstane, tak bohužel musím konstatovat, že pouze do dalšího umytí. Navíc při dalších použitích jsem si všimla, že ten prvotní wow efekt už nebyl tak výrazný. Stále byly vlasy lesklejší, barva byla výraznější a zářivější, ale odrosty již nebyly tak „přikryté“. Možná je na vině doba působení.


Přesto musím říct, že jsem z výsledku nadšená, protože jednak působí a barvu oživí, ale také vlasy výborně zregeneruje, uhladí a zjemní. Zkrátka parádní výrobek 2v1, který předčil mé očekávání. Horší je bohužel dostupnost tohoto produktů, protože je určen výhradně do kadeřnických profi salónů, takže je k dostání tam nebo pak na internetu. Avšak musíte dost hledat, protože je produkt často vyprodaný. Já ho kupovala v akci asi za 120 Kč na HairBeauty.cz, ale vím, že jednu dobu ho měli i na Parfums. Běžná cena se pohybuje kolem 200 – 300 Kč, záleží kde kupujete.

Znáte tuto barvící masku? Zkoušely jste? Popř. můžete mi doporučit jiný produkt na stejném principu?

Radu


2 komentáře:

  1. Nic takvého neznám, takže by pro mě bylo lepší kdyby jsi dala fotku před a po ta by mě totiž zajímala :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, že ukázka na vlasech by byla jistě lepší. Bohužel na vyfocených vlasech nebyl efekt moc vidět, proto jsem jí sem ani nedávala.

      Vymazat