pátek 18. srpna 2017

Co si balím k moři? Péče a dekorativka

Ahoj holky,

sice se už prázdniny chýlí ke konci, ale jistě nebudu jediná, která se teprve na dovolenou chystá. Protože mám malé dítě, rozhodli jsme se, že se k moři vypravíme až v září, kdy tam snad bude příjemněji než přes prázdninové měsíce. To, že jedeme celá rodina s sebou nese i jedno úskalí a to, že se musím zabalit poměrně úsporně, už to nejde tak jako za "svobodna", kdy jsem měla celý kufr sama pro sebe a ještě jsem měla spoustu věcí v zavazadle u manžela. Proto i z kosmetiky letos budu brát jen to nejnutnější.


Jak je u mne v poslední době zvykem, péče se nese v přírodním duchu. K moři se váže opalování, a proto asi nejdůležitějšími jsou pro mne výrobky na/po opalování. S mrkvovým olejem od Soaphorie jste se u mne za letošní léto nesetkaly poprvé, spotřebovala jsem už asi 3 balení a další se mnou jedou k moři. Pokud jste nečetly celou recenzi tohoto oleje, jen Vám shrnu ve zkratce účinky - zintenzivní opálení a zvýrazní už to stávající, hydratuje pokožku a díky obsahu přírodního SPF zabraňuje spálení kůže. Jako přípravek určený k regeneraci pokožky po opalování jsem si oblíbila Balzám po opalování DUO SUN Cannabis od značky Bione. Ten díky obsahu konopí pokožku krásně zregeneruje, dále má úžasnou hydratační a chladivou schopnost.


K mazání celého těla  používám už nějakou dobu kokosový olej od Purity Vision, který se mi skvěle osvědčil i na holení. Nanesu jej na požadované partie a žiletka po něm pěkně klouže. Po použití kokosáku k holení jsem si všimla úbytku zarůstajících chloupků a úplně mi zmizelo zarudnutí a podráždění pokožky.

K péči o pokožku obličeje tu mám dva výrobky od značky Saloos, prvním z nich je květinová voda z máty peprné. Květinovku používám vždy ke zvláčnění pokožky před použitím oleje, ale také na osvěžení kdykoliv během dne. Druhý výrobek od Saloosu je Bio Karité konopný balzám, který momentálně používám místo denního i nočního krému. A abych nemusela tahat masku i odličovací gel, zvolila jsem na dovolenou univerzální masku/čistič Nutriphoria od značky Soaphoria. Doma tento produkt používám spíše jako masku, tak na dovolené bude mít produkt možnost mi ukázat, jak skvělý je i ke každodennímu čistění pleti. K odlíčení si balím ještě jeden přípravek a to Micelární dvoufázovou vodu Bione, která v jednom kroku dokáže odlíčit celý obličej včetně voděodolné řasenky. 


Co se týče dekorativky, vybírala jsem výrobky, které jsou už s aplikátorem a nebudu muset s sebou brát už žádné další nástroje, štětce apod. 


Protože se u moře nehodlám hrát s makeupem, beru si s sebou pouze korektor Liquid Camouflage od značky Catrice. To je už taková moje stálice, zakrývám s ním kruhy pod očima i nějaký ten pupínek. Ke sjednocení pleti v létě používám pudrový makeup Naked Face od značky Holika Holika, který se dá nanášet přiloženou labutěnkou. Výhodou tohoto makeupu je to, že s ním vykouzlíte lehké i silnější krytí, stačí jen nanést více vrstev, které mezi sebou zafixujete fixačním sprejem. Abych dodala tvářím barvu, beru si s sebou tvářenku z valentýnské limitky Clarins v krásném meruňkovém odstínu. Obsahuje aplikátor, takže odpadá potřeba stětce k jejímu nanášení.
 
Obvykle si obočí zvýrazňuji tužkou a zafixuji a dokreslím ho gelem na obočí, ale protože si v poslední době obočí barvím, vystačím si pouze s jedním produktem a to s Brow Precise Fiber Filler od značky Maybelline. Tato "řasenka" obočí hezky pročeše, díky obsahu chloupků v tekutině jej zahustí, dobarví a udrží ho nehnuté celý den. Poslední must have je voděodolná řasenka Glam & Doll od Catrice. Ta je opravdu voděodolná, nemaže se ani neobtiskává a na řasách vydrží i celodenní řádění ve vodě. Co se týče rtů, už dlouho používám v podstatě jen zkrášlující lesky na rty od Clarins. Tento lesk bych nazvala spíše lesko-balzámkem, dodá jemnou barvu, docela hydratuje a vypadá vážně hezky a přirozeně. 

Tak tohle je z dnešního článku vše, na to, že jsem chtěla své věci omezit, zas tak málo toho není, viďte?

Všechny výše zmíněné výrobky můžete zakoupit na eshopu Notino.cz.

Už jste byly na dovolené? Nebo se teprve někam chystáte?

M.


6 komentářů:

  1. Já se celý život snažím naučit balit úsporně, ale pořád mi to nejde:-D Líbí se mi ten mrkvový olej od Soaphoria a taky balzám po opalování od Bione:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem si napsala i seznam oblečení a je toho dost málo, ale nevím, jestli to dodržím a nesbalím toho nakonec víc :-D

      Vymazat
  2. Sprej Máta jsem měla a byl osvěžující :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ony jsou ty květinovky od Saloosu úžasné všechny, sice mám nejradši levanduli, ale při minulé objednávce skladem nebyla, tak jsem vzala druhou oblíbenou vůni a to právě mátu.

      Vymazat
  3. Ten korektor od Catrice je skvělý :) mám již několikáté balení. Značku Bione mám také moc ráda a postupně zkouším různé její produkty, ale s těmi, co ukazuješ ty, tak zkušenosti nemám.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiný korektor než Catrice už dávno nepoužívám, nejlepší z drogérky. Bione je vážně dobrá značka a za pár peněz, taky pořád od nich objevuju nové a nové věci.

      Vymazat