čtvrtek 24. srpna 2017

KHADÍ bylinná pleťová maska VETIVER – proti akné

Ahoj holky,

přírodní kosmetiku jsem si v posledních letech velmi oblíbila a to zejména přírodní pleťové masky. Vlastně jiné než přírodní masky již na obličej nepoužívám. A zrovna o takové bude dnes řeč. Není to však ledajaká maska, protože byla vyrobena až v daleké Indii a to podle Ajurvédské receptury. Je 100% přírodní, s certifikací BDIH a je značky KHADÍ. V nabídce najdete masky na různé potřeby pleti, já zvolila tu čistící proti akné. Maska obsahuje pečlivě vybrané ingredience, které působí proti akné, harmonizuje tvorbu mazu, působí antimikrobiálně a protizánětlivě. Kromě toho čistí póry, chladí, zklidňuje a hojí. Vše co u masky vyhledávám.


Masku dostanete v krásném balení. Tím je kovová nádobka s růžovým polepem. Víčko není vyloženě šroubovací, ale jde sundat krásně. Jelikož se jedná o práškovou masku, tak je směs ještě zabalena do plastového sáčku, aby nedošlo k nežádoucímu vysypání. Já si masku ze sáčku přesypala do kovové dózy, ať se mi s ní lépe pracuje.


Maska je pískové barvy a má velice specifickou vůní. Osobně mi připomíná nejvíce asi vůni čerstvé omítky. Parfemace je trochu cítit i na obličeji, ale není to nijak silná vůně, takže mě neobtěžuje. Nemůžu říct, že by mi voněla, problém s vůní však nemám.


 Jak už jsem zmínila tak maska je sypká, prášková a aby se dala použít je potřeba jí namíchat. Výroba hmoty je velmi jednoduchá. Stačí jednu větší čajovou lžičku smíchat s vodou a je to. Použít můžete jak vodu obyčejnou, tak třeba květinovou. Tu volím já a používám růžovou květinovou vodu. Masku poté vymícháte do takové strukturované hmoty jelikož směs není vyloženě hladká. Sem tam najdete větší smítka rozemletých bylinek. Přes onu strukturovanost jde maska nanést na obličej velmi dobře. Já používám plochý štětec. Maska se nechává působit 15 minut než celá zaschne. Že je suchá poznáte tak, že maska změní barvu a stane se světle krémová. Navíc se stáhne a má tendence se drobit.


Masku smývám rukama vlažnou vodou. Díky tomu, že není hladká ale má hrubší povrch vám výborně maska poslouží jako peeling. Ten je jednak velice jemný za to maximálně účinný. Po umytí masky je obličej dokonale čistý a matný. Na akné a pupínky maska zabírá skvěle. Pokud máte takové ty odolné pupínky, které se vám vyklubou, bolí ale nejdou vymáčknout, tak s těmi vám maska pomůže na výbornou. Mám vyzkoušeno, že maska z nich dokáže vytáhnout na povrch nečistoty a poté jdou snadněji vymáčknout. Kromě toho skvěle čistí póry, ty jsou poté menší a nejdou tak vidět. Musíte však počítat, že obličej po masce je maličko napnutý a stažený, takže je potřeba jej poté ošetřit olejem či krémem. Což myslím za čistý, hebký a projasněný obličej stojí.


Maska má 50 g a používám jí 1x týdně. Zatím nemám pocit, že by jí nějak ubylo, takže věřím, že vydrží opravdu dlouho. Kupovala jsem jí na e-shopu hairbeauty.cz v akci za neuvěřitelnou cenu 50 Kč. Jinak se cena těchto masek pohybuje kolem 250 Kč. Osobně vám masku vřele doporučuji, rozhodně stojí za vyzkoušení.

Znáte značku KHADÍ? Používáte práškové masky?


Radu 

4 komentáře:

  1. Používám masku zelený a bílý jíl od Saloosu, jsou super a účinné :)

    OdpovědětVymazat
  2. O značce Khadí slyším poprvé a práškové masky nepoužívám, ale jednou jsem jednu zkoušela :) Pro jednodušší aplikaci a rychlejší přípravu ale používám normální masky v tubě.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  3. O značce jsem něco málo už slyšela. Líbí se mi ten obal a celkově si myslím, že Khadí má fajn produkty. Práškové masky jsem nezkoušela, mám radši klasiku. Vyzkoušet se ale musí všechno, tak snad někdy taky pořídím :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  4. Já už ji před pár lety zkoušela a myslím, že tuhle masku jsem zrovna také měla a já s ní byla mega spokojená. :)

    OdpovědětVymazat