úterý 12. září 2017

Testujeme dekorativní kosmetiku Sephora

Hezký den, holky,

ještě do nedávna jsme odolávaly nákupu dekorativky privátní značky parfumérie Sephora, se stejnojmenným názvem, trochu jsme se bály, aby výrobky nebyly "drogérkové" kvality za "parfumérkové" ceny. Ale nakonec, a to především díky jarním novinkám Sephora, jsme neodolaly a něco málo jsme vyzkoušely.




Colorful Duo - oční stíny - odstín 07 Lucky Sevens (260 Kč)

Přiznám se, že podobný oční stín, jako je ten třpytivý meruňkový v duu, jsem hledala hodně dlouho. Miluju podobný odstín v paletce Zoeva En Taupe, ale protože z ní využívám právě jen ten jeden stín, říkala jsem si, že by bylo fajn mít něco podobného i v monu. Sestavení odstínů v tomto duu je moc povedené, světlá pudrová se mi hodně líbí do ohybu víčka a ta třpytivá meruňková je perfektní stín na celé víčko. Ovšem nejsou na tom oba stíny s kvalitou obdobně, ta matná část je hodně pevně zalisovaná a velmi špatně se nabírá. Prakticky na štětci nenajdete nic, a abych byla schopná stín vůbec používat, byla jsem nucena oškrábat krustu na povrchu. Ten třpytivý stín je na tom s kvalitou úplně jinde, je krásně jemný, máslový. Krásně se nabírá a na oku udělá nádherný metalický efekt i při nanášení štětcem. Výdrž obou stínů s bází je na víčku celodenní, neztrácí na intenzitě a neslévají se.


Colorful Mono - oční stíny - odstín Mermaid tail 273 (260 Kč)

Když jsem tohoto krasavce uviděla, bylo mi jasné, že musí být můj. Je to tak nádherná měňavá barva, která v sobě pojí modrozelenou, hnědou a fialkovou barvu. Zkrátka barva ocasu mořské panny, jak je odstín trefně pojmenovaný. Odstín se mění podle úhlu dopadu světla. a také podle použitého podkladu. Někdy je více zelenkavý jindy více do hněda. Co se týče ostatních vlastností, tak musím říct, že jsem velice spokojená. Stín je jemný, dobře pigmentovaný a vůbec nepráší. Hezky se nanáší i stínuje. Výdrž s bázi je celodenní. Já mu nemám absolutně co vytknout a pokud máte rády unikátní barvičky, tak tato vám nesmí chybět ve sbírce.




Stín mermaid tail na různých podkladech, zleva - samotný, na bílém podkladu, na černém a na zeleném 

Glow Finishing Pressed Powder - Rozjasňující fixační pudr (390 Kč)

Přiznám se, že tento pudr jsem musela mít jen díky tomu krásnému obalu a také, přiznám se, že jsem tak trochu očekávala efekt podobný meteoritkům. Ten se však vůbec nekonal. Pudr je příjemný na dotek, sametový, jemně namletý. Makeup zafixuje dobře, pleť i mírně zmatní bez toho nepříjemného přepudrovaného efektu. Co se týče toho rozjasnění, já ho vážně nevidím. Je sice možné, že barevné části v pudru dokáží opticky vyvážit nějaké drobné nedokonalosti, ale rozjasněnější a zářivější pleť po použití nepozoruji. Takže i tento produkt hodnotím tak nějak neutrálně - neurazí ani nenadchne.


Colorful eyeliner Intense & resistant - Barevné tekuté linky - odstín 04 (290 Kč)


Co je naopak ale bomba jsou tekuté linky . Ještě nedávno byly pro mne jediné použitelné tekuté oční linky Aqua Liner od MUFE, ale ty Sephora jsou podle mne na stejné úrovni. Možná nemají takový výběr barev, ale kvalitou šlapou MUFE na paty. Bohužel mi hodně slzí oči, a tak jsem vždy měla většinu očních linek hned rozpitou. Sephora tekuté oční linky se sice neřadí mezi voděodolné, ale slzení hravě odolají. Jejich hnědý odstín je ideální pro blondýnky, nejsou tak tvrdé jako černá. Díky diplineru se s nimi dobře kreslí, vyčarujete jemné, ale i dramatické líčení. Nakreslená linka se přizpůsobí a vypadá jako druhá kůže, nikde nepraská ani se neolupuje.



Co říkáte na dekorativku od Sephory? Zkoušely jste už něco? U nás je to bohužel tak 50:50, něco je super a s něčím naopak spokojené nejsme. Což nám ale nezabrání vody Sephory dále prozkoumat :-)

M&R

6 komentářů:

  1. Já od Sephory celkově ještě nic nezkoušela, ale měla jsem v časopisu masku na ruce od této značky, tak jsem zvědavá, jaká bude. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Masku na ruce Sephora jsem měla a za mne bomba. Mám ještě jednu v zásobě :-)

      Vymazat
  2. Já nevim, no. Ty věci mi přijdou předražený. Něco mají fajn, ale nic, z čeho bych se posadila na zadek. Pak jsem stejně celou produktovou řadu Sephory zatratila, když jsem po vzoru amerických youtuberek, samozřejmě, začala hrotit to, že testujou na zvířatech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No s cenou máš pravdu, je to dost napálené a bez slevy bych si to nekoupila. To že Sephora testuje jsem nevěděla, ale upřímně řečeno já nejsem moc ten vegan typ, tak jsem nějak neřešila.

      Vymazat
  3. Já ještě nikdy nic v Sephoře nekupovala a ani jsem tam nebyla. :)

    OdpovědětVymazat