neděle 12. listopadu 2017

Bez čeho se na podzim neobejdu aneb podzimní oblíbenci 2017

Ahoj holky,

neděle sice u nás patří povídacím, lifestylovým článkům, ale na dnešek jsem si pro Vás připravila povídání o mých podzimních oblíbencích, jak z řad kosmetiky, tak i běžného života. Určitě jste si všimly, že v posledních měsících jsme kosmetice poněkud nevěrné a většinou používáme pořád své stálice, ale dnes Vám ukážu pár podzimních, kosmetických novinek, které se u mne zabydlely. Kromě nové kosmetiky jsem dala také šanci nové značce svíček, která mne zatím nechávala chladnou, zamilovala jsem si jeden typický podzimní doplňek, který rozsvítí každý outfit a také jsem si oblíbila úžasný čaj, který musíte také vyzkoušet.


Začnu kosmetikou, která mne absolutně dostala... První věcí, bez které si podzim neumím představit jsou zesvětlující kapičky do makeupu od značky Catrice. Nechápu, jak jsem bez téhle vychytávky mohla žít! Protože jsem po létě vybledla a neseděl mi žádný stávající makeup, který jsem doma měla, přišly mi tyto kapky vhod. Díky ním si ze "starého, tmavého" makeupu vytvoříte ideální odstín a to bez toho, aby makeup změnil své vlasnosti. 


U značky Catrice ještě zůstanu a to u jejich nových korektorů v peru. Já vlastním růžový - rozjasňující, zelený bojující proti začervenání a žlutý proti tmavým kruhům pod očima. Tyto korektory mi v mé kosmetické sbírce chyběly, zatím jsem měla obdobné jen v tuhé variantě, ale tyhle krémové jsem si oblíbila mnohem více a popravdě si bez nich už líčení nedokážu představit. Především zelený, který redukuje začervenání je teď na podzim můj miláček, protože teď mi vyskakuje víc pupínků než obvykle. A pokud tento korektor použiji pod makeup, většinou už nemusím pupínek maskovat dalším barevným korektorem přes makeup.


Znáte takové ty zelené rtěnky, které při nanesení dodají rtům jemný barevný nádech? Tak přesně takovou teď najdete i v sortimentu značky Essence. Rtěnka s poetickým názvem Kiss the frog není sice tak úplně rtěnkou, ale spíš balzámkem, který rty jemně zabarví do jemné růžovo-fialkové barvy s přirozeným leskem. Rtěnka je příjemná při nanášení, rty jemně zvláční, ale kupodivu rty zabarví na docela dlouhou dobu a i po "ojedení" zůstane na rtech jemný stain.

Co se týče dekorativní kosmetiky, musím ještě zmínit bb krém od značky Missha Signature Real, který je mým zachráncem ve dnech, kdy se mi nechce nebo nemám čas se moc líčit. Toto bbčko jednoduše natřu rukou na tvář jako krém, je to rychlé a v jednom kroku dosáhnu jemného krytí a přirozeného vzhledu.


Z péče jsem momentálně moc oblíbenců nenašla, ale přesto Vám ukážu tři věci, které mi tento podzim zpříjemňují. Prvním z nich jsou koupelové soli značky t: by tetesept. Tyhle soli jsme objevily už loni, ale letos nám tetesept přinesl do drogerií jejich další voňavé varianty. Momentálně mě čeká vana s Porcí štěstí, což je úžasná kombinace broskve a vanilky. Co na těchto solích oceňuji především je to, že se rychle ve vaně rozpouští, jemně zabarví vodu, ale krásná vůně se z vany line po celou dobu koupele.

Na péči od Sephory jsem bohužel nečetla příliš pozitivního, ale mi sedí. Momentálně jsem se zamilovala do jejich boostru pro změnšení pórů. A musím říct, že opravdu funguje. Především na nose mám póry dost výrazné a nepomohlo mi na ně nic. Ovšem pravidelné používání této vodičky mi moje pleťové krátery podstatně zmenšilo. Víc k němu neprozradím, protože o něm chystám samostatnou recenzi. 

Poslední kosmetický oblíbenec tohoto podzimu je krém na ruce od značky Natura Siberica z jejich limitky Loves Lithuania. Vždycky na podzim mám ruce vysušené, nepěkné s popraskanou kůžičkou kolem nehtů. Tento krém se rychle vsakuje, nezanechává ruce mastné a vážně něco dělá. S jeho pomocí mám ruce mnohem hezčí a ne svráštělé jako stařenka.

Zajímá Vás i ta lifestylová část mých oblíbenců? U nich budu stručná, moc jich totiž není.

Letos nemám v oblečení žádné favority a nosím průběžně kousky z celého podzimního šatníku. Co se ale týče doplňků, tak téměř každý den vytahuju svůj nový, červeno-modro-černý károvaný šál z Gatu. Tento kousek jsem si oblíbila jak pro hřejivý materiál, tak i pro výraznou barvu, kterou rozbiji každý můj tmavý outfit.

Všimly jste si, že narozdíl od Radky kupuji pouze svíčky Yankee Candle a jinou značku u mne nenajdete? To se teď změnilo se svící Sugarplum Fairy od značky Village Candle. Tahle vůně mne absolutně okouzlila její sladkou, ovocnou, hřejivou vůní švestek a malin. Samozřejmě musím vyzdvihnout také rychlou tvorbu jezírka, které se díky dvěma knotům rozehřeje velmi brzy. 

Poprvé jsem teď v listopadu vyzkoušela čaje z Lidlu jejich značky Sir Edward Tea. Favoritem je pro mne příchuť hruška a karamel, která je opravdu, ale opravdu sladká na "ovocný" čaj. Ta chuť se přesně hodí k současnému konci podzimu a blížícímu se adventu. Pokud však máte rády převahu ovocné chuti v čaji, tak Vám tento chutnat nebude, protože v něm hraje prim sladký karamelový bonbón.

Posledním oblíbencem podzimu je kniha Měsíční zahrady ze ságy Malazká kniha padlých, na kterou jsem dostala tip od Petry z blogu Charmedky knižní regál. Hledala jsem totiž nějakou náročnější fantasy s větším počtem postav a různými zvraty v ději a zatím to vypadá, že tahle knižní série bude pro mne jako dělaná.



Máte taky nějakého favorita, bez kterého si letošní podzim neumíte představit? 

M.

3 komentáře:

  1. Jsem ráda, že kniha zaujala, snad Tě série bude bavit :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Booster od Sephory mám také moc ráda :) Zrovna minule jsem koukala, že už mi skoro dochází, tak musím pro nový.
    Sim in the Bubblegum

    OdpovědětVymazat
  3. Na tie zosvetľujúce kvapky do makeupu sa musím pozrieť. Vyzerá to byť na skvelú vecičku, ktorá by sa mi veľmi zišla.

    OdpovědětVymazat