pátek 6. prosince 2013

Dokonale matná pleť s novým make-upem Stay Matte Liquid Mousse od Rimmelu

Ahoj Všem,

Dnes bych vám ráda představila nový matující make-up značky Rimmel. Musím říct, že Rimmel je jedna z mála drogérkové kosmetiky, která se může pochlubit kvalitními make-upy. Proto když jsem hledala nový make-up, zapátrala jsem právě u Rimmel stojanu, kde mě zaujala celkem nenápadná, ale povedená elegantní tubička nového make-upu Stay Matte. Hned jsem se dala do zkoumání a byla natolik překvapená fajn konzistencí a krycími schopnosti, že jsem si řekla jdu do něj!

 Začnu tím, co mě na make-up zaujalo jako první a to byla úžasně lehounká až našlehaná textura. Něco takového bych od make-upu v tubičce vážně nečekala. Právě díky této lehké textuře se make-up velmi dobře a jednoduše roztírá jednak prsty, kdy docílíte velmi přirozeného efektu, ale také štětcem. Díky aplikací štětcem dosáhnete vyšší krycí schopností bez efektu masky. Make-up po pleti vyloženě klouže, což je zásluha silikonů, kterých v make-upu najdete slušné množství. Mě osobně to nevadí, na pleti mi to žádnou neplechu nedělá. Přestože je make-up lehounké pěnové textury, tak je takový hutnější. Díky tomu ho stačí opravdu trošku.

Určitě vás zajímá, jak je to s krycí schopností, nemám pravdu? Make-up kryje velice dobře. Odborně bych jeho krycí schopnost popsala jako vyšší střední. Překryje většinu nedokonalostí, pupínky, červené flíčky či žilky a dokonce i kruhy pod očima. Ovšem s tímto make-upem není problém dosáhnout úplného krytí přidáním druhé vrstvy. Takže vrstvit jde krásně, nedělá cucky či žmolky. A co oceňuji nejvíc je to, že i při takto dobrém krytí, vypadá na pleti velmi decentně a přirozeně. Sama ho na pleti vůbec necítím. Takže nejen, že zakryje vše co má, ale ke všemu pleť úžasně zmatní a to na dlouhé hodiny. Zkoušela jsem vynechat pudr a vážně pleť byla po celý den hezky matná, přesto stěží. Pleť se neleskla, jen k večeru byl patrný tzv. glowy efekt, což se mi dost líbilo. Když jsem pleť zafixovala transparentním pudrem zůstala zmatněná po celý den. Jen podotýkám, že má pleť je normální až lehce smíšená. Na hodně mastné pleti, bude pravděpodobné nějaké to zapudrování během dne nutné. Co ještě musím zmínit je to, že dělá neskutečně hladkou a sametovou pleť.


Kromě již výše popsaných vlastností, ještě dodám že make-up krásně voní. Tak nějak sladce, jako krém na dort :D. Co jsem v drogérii postřehla, tak vybírat můžete z 5 odstínů. Můj odstín 200 Soft Beige, je středně tmavý. Na ruce možná vypadá tmavě, ale na pleti mi sedí výborně. Navíc se dle mého hezky přizpůsobí tónu pleti. Většinou mi od Rimmelu sedí odstín č. 103, ale když jsem si ho zkoušela, tak mi přišel hodně světlý, proto myslím, že i hodně světlým typům, by nejsvětlejší odstín č. 100 Ivory mohl vyhovovat.


 Jinak make-up drží bezproblému celý den. Pro problematickou pleť bude určitě výborný, neboť nijak nezalézá do pórů či vrásek. Pupínky nijak nezvýrazňuje, ani kolem nich nedělá suché šupinky. Během dne nijak neoxiduje, nedělá mapy, jednoduše vypadá úžasně od rána do večera.

Celkové hodnocení - 5/5

Značka: Rimmel
Objem: 30 ml
Cena: 159 Kč
Dostupnost: drogérie

Make-up je báječný. Naprosto si mě získal svou texturou, výborným krytím a matným sametovým finnishem. Drží celý den jako čerstvě nanesený. Navíc jeho cena je více než příjemná. Až mi dojde tak si ho určitě pořídím zase. Za sebe vřele doporučuji vyzkoušet.

Zkoušely jste tuto novinku? Co na něj říkáte? 

Nezmeškejte šanci vyhrát krásný balíček v naši Vánoční giveaway! 

R. 


15 komentářů:

  1. Mam doma vzorek a je uzasnej. Tak mozna az snizim zasoby:D

    OdpovědětVymazat
  2. tak to já si asi zkusím sehnat vzorek, protože tohle vypadá na super kandidáta pro ségru a pro mne, když mám své horší dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus, já byla hodně mile překvapena a zatím na něj slýchám jen pozitivní ohlasy.

      Vymazat
  3. Mě na první pohled zaujal, ale pak jsem do něj nešla kvůli vysokému obsahu silikonů, bála jsem se, že by mojí pleti mohl uškodit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doteď používala asijská bbčka, která údajně mají taky hodně silikonů a sedí mi krásně, póry neucpávají, tak jsem riskla i tento make-up a jsem za to rozhodně ráda, dělá úžasnou pleť!

      Vymazat
  4. vypadá moc pěkně, asi po něm sáhnu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyzkoušej, pokud máš podobnou pleť jako já, tak by ti mohl vyhovovat.

      Vymazat
  5. No, docela jsi mě navnadila, drogerka makeupy moc nepoužívám, ale ta krycí schopnost je lákavá, pleť mě trochu zlobí, jak kdysi v pubertě, takže...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta krycí schopnost mě taky hodně překvapila, kryje vážně moc pěkně, většinu mých nedokonalostí pěkně překryje. Navíc ta sametová pleť.

      Vymazat
  6. Pořád se nemůžu rozhodnout, jestli si ho mám pořídit nebo ne. Ale určitě si mě více navnadila:-) Jinak super článek:-) http://teensbeauty01.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc. Pokud se pro něj nakonec rozhodneš, tak doufám, že ti bude vyhovovat, tak jako mě :)

      Vymazat
  7. Všichni jsou z něj nadšení a já ho nesnáším :) tak si tak říkám, jestli nemám nějaký jiný než všichni :D

    Giveaway o Sleek paletku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je zvláštní, tak pokud je tvá pleť háklivá na silikony, kterých je v makeupu hodně, tak právě to může být ten problém. Nebo co konkrétně na něm nesnášíš?

      Vymazat