pátek 1. prosince 2017

Podzimní novinky od značky Manufaktura - Rakytníková řada + Svíce

Ahoj holky,

dneska se podíváme na zoubek podzimním novinkám od značky Manufaktura. Hned ze startu řekneme, že tentokrát bude recenze tak 50:50 a ač Manufakturu jinak milujeme, tak tentokrát nám některé věci nesedly.

Začneme bohužel hned tím horším a to svíčkama. Zakoupit si můžete dvě vůně a to Rose a Fresh Linen. Obě vůně jsou za studena příjemné, ta s vůní růží je malinko zajímavější, neboť v ní je cítit i něco sladkého, jako bonbóny. Čerstvé prádlo je klasická vůně pracího prášku, ale je jemná a není obtěžující. Na první pohled jsou svíce krásné, balené jsou do papírové krabičky s logem firmy a zdobením ve stylu jemných proužků. Samotná svíce je pak v jednoduchém hladkém skle, typu skleničky na wisky. 


Design se nám oběma líbí moc, jednoduchost vypadá skvěle v každém interiéru. Co je však úskalí svíce je to, že docela špatně hoří - knot je sice dost silný, ale přesto se na něm netvoří velký plamínek, ale spíš při celém hoření jenom "skomírá". Dalším problémem je to, že se na svíci netvoří jezírko a i s podporou alobalu se svíce roztopí za dlouhou dobu. Posledním úskalím svící je problém ten, že bohužel neprovoní ani malou místnost. 


Z Rakytníkové řady jsme měly možnost vyzkoušet Zjemňující sprchový gel, Ochranný pleťový krém, Ochranný krém na ruce a Balzám na rty. Parfemace celé této řady je úžasná, ovocná, sladká a moc příjemná. 


Med a rakytník - balzám na rty 

Balzám na rty se skrývá v klasické tyčince, které dávám předenost před kalíškovými balzámy. Co musím hodně pochválit je seříznutá plocha balzámu, podobně jako bývá u rtěnek. To se mi líbí, je to elegantnější a vypadá to líp a ne jako dětské mazátko na rty. Bohužel hydratační schopnosti balzámu jsou slabší, řekla bych, tak průměrné - balzám není nejhorší ani nejlepší, který jsem zkoušela. Na rtech moch nedrží, je poněkud kluzký a brzy ze rtů zmizí. Balzám bude fajn na takové to běžné přemáznutí, ale na léčbu popraskaných rtů to nebude to pravé. 


Med a rakytník - ochranný krém na ruce

Bohužel ani krém na ruce nás příliš neoslovil. Voní sice překrásně, ale hydratační schopnost opět je slabší. Krém je dost tekutý a řídký, takže se do rukou hůř vmasírovává a špatně se vsakuje. Hydratace je taková průměrná, podobně jako u balzámů je krém fajn na běžné promazání, ale na hodně suché a poprasané ruce, krém to pravé nebude.


Med a rakytník  - zjemňující sprchový gel 


Sprchový gel vás zaujme na prvním pohled krásným obalem s roztomilou bambulkou. Fakt se mi líbí, že balení je vychytané do posledního puntíku. Gel krásně voní, je to pro mě taková ta typická hřejivá podzimní vůně. Ostatní vlastnosti jsou taky super. Krásně pění, hezky umyje a nevysušuje. Za sebe můžu sprchové gely od Manufaktury jedině doporučit. 



Med a rakytník - ochranný pleťový balzám 

Tento pleťový krém má super praktické balení s pumpičkou, které jedině vítám. Má jemnou a nenásilnou vůni, což je taky super. Krém je bílé barvy a relativně hustší konzistence. Přesto se krásně roztírá a ihned vstřebává. Pleť dokonale vyživuje, hydratuje a dělá jí zkrátka krásnou a zářivou. Pro mě se na podzim stal neodmyslitelným parťákem a sahám po něm každé ráno. 


Už máte tuto limitku očichanou? Jak se vám líbí? 

R&M

Žádné komentáře:

Okomentovat