neděle 1. září 2013

Lak na vlasy z Lídlu?

Hezký konec týdne všem,

dnes Vám přináším krátkou recenzi na lak na vlasy značky Cien, která je domácí značkou obchodu Lídl. Moje dnešní recenze je na růžovou variantu tohoto laku na vlasy - ta je určena na barvené a zesvětlované vlasy. V Lídlu jsou však ještě dostupné další verze tohoto vlasového pomocníka a to: zelená - pro objem vlasů a černá - pro extra zpevnění účesu.


Lak na vlasy Cien haircare - pro barvené a melírované vlasy

Tento lak na vlasy je středně tužící, označený číslem tři. Mne však příjde, že úroveň tužení je spíš vyšší, takže asi na stupni čtyři. Lak obsahuje UV filtr, který má vlasy chránit před nadměrným vysušováním vlasů slunečními paprsky a také proti ztrácení barvy z vlasů. Dalším rozdílem oproti většině drogerkových laků na vlasy je ten, že lak Cien obsahuje tzv. heat protection, tedy ochranu proti teplu působící z tepelných přípravků, jako je kulma nebo žehlička na vlasy. Také vůně tohoto přípravku je příjemnější než u jiných kolegů, není to typická chemická vůně laku na vlasy, ale tento lak je vylepšen jemnější "květinovou" vůní.


Výdrž účesu po použití laku

V prvé řadě je třeba říci něco k aplikaci - lak má klasický sprej na zamáčknutí, není ve spreji s pumpičkou, takže stačí "píst" podržet a lak se dávkuje do vlasů rovnoměrně. Nestává se, že by vydával někdy menší nebo větší množství laku než je potřeba, takže odpadá problém s přelakovaným nebo s nedržícím účesem. Jak jsem už říkala, lak má podle mne tuží vážně slušně, udrží účes na místě celý den a i druhý den vidím na vlasech pozůstatek účesů z předchozího dne. V případě nakulmovaných vlasů mám druhý den ještě krásné volnější vlny. Lak vlasy neslepuje, pouze fixuje účes tam kde má být.

Cena

Lak na vlasy Cien koupíte pouze v obchodní síti Lídl, kde 400 ml laku koupíte přibližně za 30 Kč. Mi tento lak připadá skoro bezedný, nefixuji si sice účes lakem každý den, ale toto jedno balení mi vydrželo téměr půl roku a to je co říct.

Celkové hodnocení: 5/5


Značka: Cien

Množství: 400 ml
Cena: cca 30 Kč
Dostupnost: v každém Lídlu


Tento lak má za mne velmi kladné ohodnocení, líbí se mi jak jeho nízká cena a dlouhá výdrž, tak především jej miluju za to, že díky němu účes vydrží a je přirozený, bez efektu zlakované helmy. Lak budu určitě kupovat nadále. Jsem si ním maximálně spokojená.



A jakou zkušenost máte s kosmetickými výrobky z Lídlu Vy?


M.

 

33 komentářů:

  1. Naši si tam obvykle kupují šampóny Cien, když jsem doma, tak je používám taky. Dobře myjí a odmašťují vlasy. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šampón i kondicionér mám taky odzkoušený a za ty prachy mi přišel úžasný. Krásně voněl (připomínal mi šampóny Pantene), dobře pěnil i umyl - takže za mě spokojenost. Budu muset zase někdy koupit

      R.

      Vymazat
  2. vypadá dobře, Lidl má celkově docela super kosmetiku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lak je super, sama mám doma druhé balení a moc mi vyhovuje. Souhlasím, vyzkoušela jsem už tělové mléko, peelingový čistící gel i šampón a kondicionér a vše mi velmi vyhovovalo.

      R.

      Vymazat
  3. Pravidelně si zatím kupuju jen odlakovače, mám doma určitě ještě na vaně peeling, protože ten mi moc nesedl.

    OdpovědětVymazat