pátek 15. listopadu 2013

Matně vínová Kate

Hezký páteční den Vám všem,

myslím, že vám nejspíš neuniklo, že světlo světa u nás v drogériích před časem spatřila nová řada matných rtěnek od Rimmelu navržená samotnou Kate Moss. Popravdě musím říct, že Kate  nemám ráda a je mi děsně nesympatická, ale jelikož jsem matnou rtěnku chtěla vyzkoušet, tak jsem tento odpor k ní překousla a jeden kousek si pořídila. Přestože jsou Kate rtěnky obecně hodně chválené, tak mě nijak zvlášť nelákaly a tudíž jsem žádnou doteď nevlastnila. Změnilo se to až teď, neboť mě postihla „rtěnkománie“, kdy mám potřebu si kupovat nové a nové rtěnky.



 Co vás bezesporu upoutá na první pohled tak je obal rtěnky, který je matně červený a přímo vás vybízí mrknout k regálu a rtěnku vyzkoušet. Mě rozhodně obal přilákal, neboť se mezi všemi těmi černými a jinak decentními obaly krásně vyjímal. Na víčku najdeme tradičně nápis Kate a srdíčko a na vršku pak vyraženou korunku jako logo značky Rimmel. Obal se jim vážně povedl a mě se moc líbí. Přestože se jedná o obyčejný plast, tak vypadá odolně, víčko dobře sedí, náplň je dobře zasazená, nijak se neviklá. Jinak je rtěnka klasicky vysouvací, klikací systém jako má např. Dermacol  nehledejte.



 Mám pocit, že v našich drogériích seženete kolem 8 odstínů a věřím, že si vybere každý. V nabídce najdete jak decentní světlé odstíny až po tmavší vínové. Já teď na období podzim/zima inklinuji k těm tmavším rtěnkám, proto jsem sáhla po odstínu 107, což je tmavší vínová barva. Musím říct, že barva je to nádherná. Na rtech vypadá moc hezky, řekla bych až luxusně. Mám pocit, že právě ty tmavší barvy vypadají v matném provedení o dost lépe a tak nějak honosněji. Nejsem moc dobrá v určování podtónu, ale řekla bych, že tento vínový odstín je spíše studený a zuby díky němu vypadají bělejší a to mám hodně ráda.






Díky tomu, že se jedná o matnou rtěnku je konzistence sušší, čímž po rtech vyloženě neklouže, ale přesto se dobře nanáší. Ovšem aby jste měli barvu precizně a hlavně rovnoměrně nenesenou, tak doporučuji dát si s nanášením na čas. Matné rtěnky jsou známy svým vysušováním, naštěstí tato Kate mi rty nijak výrazně nevysušuje. Rty teda nehydratuje, ani o ně nijak nepečuje, ale za to je zahalí do sametové barvy, která drží několik hodin. Když jsme už u té barvy, tak musím říct, že rtěnka je velice dobře pigmentovaná. Stačí pouze jedna lehká vrstva a rty jsou intenzivně zbarvené. 

Výdrž zejména u této tmavší barvy je skvělá. Bez úhony vydrží pití i nějaké to menší jídlo. Pokud to mám odhadnout časově, tak bych řekla, že tak 3-4 hodinky zvládne bez problému. Větší jídlo jako např. oběd přečká se ctí, ovšem barva začíná směrem ze středu rtů pomalu mizet. Proto doporučuji rty po jídle zkontrolovat a barvu případně obnovit. Bohužel jsem si všimla, že má tendence lehce zalézat do vrásek. Abych to zakončila pozitivně, tak ještě zmíním vůni rtěnky, která je hodně specifická a mě velmi voní. 

Celkové hodnocení - 4,5/5

značka: Rimmel
objem: 4 g
cena: 129Kč, v akci za 97 Kč
dostupnost: jakákoliv drogérie 

Celkově na mě matná Kate udělala moc dobrý dojem. Jednak se mi líbí ta matná barva a ten jakoby sametový finnish co dělá na rtech. Rovněž je to dobrý držák. Plus dostává rovněž za super cenu a jednoduchou dostupnost. S rtěnkou jsem moc spokojená a můžu jí doporučit k odzkoušení. Pokud máte v plánu matnou Kate vyzkoušet, tak až do 24.11. probíhá v Rossmannu 25% sleva na veškerou Rimmel kosmetiku a rtěnku pořídíte za cca 97 Kč. 

Co vy a Kate rtěnky? Jste příznivkyně, či nikoliv? 

R. 

9 komentářů:

  1. Vypadá moc pěkně, tyhle matné odstíny se mi teď na zimu moc líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, na zimu mi přijdou super, takové víc elegantní.

      Vymazat
  2. Sice píšeš, že nevysušují, ale já bych právě z toho měla strach.. .-/

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, asi záleží na tom jestli trpíš na suché rty, v tom případě bych se asi radši poohlídla po něčem krémovějším a výživnějším. Já na suché a popraskané rty netrpím, tak možná mi nepřijde nijak vysušující.

      Vymazat
  3. Děkuji za tenhle článek! Právě se jí chystám koupit!! :P

    OdpovědětVymazat