středa 6. listopadu 2013

Nalakováno - Flormar č. 410

Hezkou středu Vám všem,

jak jste jistě zvyklé, tak článek uprostřed pracovního týdne je vždy určen lakování a lakům na nehty. A dnešní den nebude vyjímkou, představím Vám dostupný lak na nehty z drogerie a to od značky Flormar v odstínu 410, což je krásná výrazně fialová barva, v téměr purpurovém odstínu. Jak jsem psala už v tagu I like automn (zde) především svojí krásnou podzimní barvou.


Barva

Fialový odstín tohoto laku je velmi sytý, stačí nalakovat v jedné silnější vrstvě a perfektně kryje. Mimo odstínu 410, který vlastním já, Flormar má dostupnou velkou škálu odstínů laků na nehty, dále také nadlaky či podlaky a různé efektové laky.



Konzistence

Lak je spíše řidší, ale i přesto se dobře lakuje, nestéká a zůstane přesně tam, kde jej nalakujete. Pokud lakujete ve více vrstvách než v jedné, je i přesto lak celistvý, neflekuje a nestahuje barvu v různých místech nehtu. I hrudkám a bublinkám se s tímhle lakem vyhnete. Tenhle lak mám už rok a vůbec nezměnil konzistenci, pořád je docela řídký, ale nevysychá a pořád se s ním dobře manipuluje.

Schnutí

Při jedné větší vrstvě schne lak déle, ale ne extrémně dlouho. Pokud nanesete dvě tenší vrstvy a zalakujete nadlakem urychlující schnutí, můžete za pár minut někam vyrazit nebo můžete začít pracovat aniž by jste se musely bát nepěkných rýh a otisků na nehtech.

Výdrž

Tenhle lak je největší držák, který mám. Vždycky si s ním nalakuji nehty, když vím, že budu hodně manuálně pracovat např. na zahradě nebo když se chystám na mytí oken a velký úklid nebo v případě, že vím, že nebudu mít několik dní čas si udělat novou manikúru. A Flormar č. 410 přežije vážně všechno. S přehledem vydrží 5 dní bez loupání, nenároční jedinci ho na nehtech můžou nechat i týden a pořád ještě vypadá slušně. Já většinou dýl jak 4 dny lak na nehtech nemívám, ale tento přežije i polní podmínky.

Na slunci/ve stínu

Štěteček

Tak v téhle oblasti musím značku Flormar trochu pohanit, ten štěteček se mi vůbec nelíbí. Je plochý, úzký a hodně tenký. Špička štětečku je zpláclá a zastřižena dorovna, což není moc dobré při vykreslování obloučku nehtu. Docela se s ním špatně lakuje, ale pokud tohle přežijete, tak získáte na nehtech jeden z největších držáků vůbec.



Cena a velikost

Laky Flormar patří do té levnější kategorie drogérkových laků na nehty a seženete jej asi pod stovku za 11 ml laku. Jsou dostupné v drogeriích Teta a také jsou v některých nákupních centrech kiosky s jejich kosmetickým sortimentem.

Celkové hodnocení - 4,5/5

značka: Flormar
velikost: 11 ml
cena: do 100 Kč
dostupnost: především drogérie Teta
Já jsem s laky značky Flormar spokojená, mám více odstínů a všechny, které mám jsou super. Hezky kryjí, mají pěkné barvy a dobrou výdrž. Navíc lak i pěkně schne. Jediné mínus vidím na stětečku, který je vážně takový obyčejný a ne moc kvalitní, ale dá se s ním naučit a pak lakování půjde hravě.
Máte nějaký lak od Flormaru? Kde je kupujete?
M.

9 komentářů:

  1. Laky Flormal jsou skvělé! :)) a tahle barva je moc hezká... :)

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jop, souhlasím, hlavně ty laky dlouho vydrží na nehtech :-)

      Vymazat
  2. Paráda, zatím žádný tento lak nemám, ale asi o něm pouvažuji ;-)

    Zvu Tě na Giveaway, pokud máš zájem, mrkni se :-)
    http://ms-janik.blogspot.cz/2013/11/giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJ určitě laky Flormar vyzkoušej, mám asi 5 odstínů a všechny hodně vydrží.

      M.

      Vymazat
  3. Moc pěkná barva :). Já mam od této značky dva laky.. Ten jeden má taky skvělou výdrž, ale s druhým moc spokojená nejsem. :( jde o praskaci lak, a po měsíci od nákupu je skoro vyschly

    OdpovědětVymazat