sobota 16. listopadu 2013

Souboj bází pod oční stíny

Ahojky,

dnes se podíváme na zoubek bázím pod oční stíny. V dnešním souboji porovnám, jak báze obstojí po celém dni práce jak doma, tak i na zahradě.

Báze, které jsem podrobila zkoumání jsou tyto:  E.L.F. z řady Essencial v ostínu Sheer, dále báze od Essence z řady I love stage, další je od značky Sleek v odstínu Peach, předposlední bází je báze od Urban Decay a poslední porovnáváná báze je od značky Artdeco.



Cenové rozpětí bází je různé, od nejlevnější (E.L.F) po nejdražší (Urban Decay). Ceny uvádím pouze orientační, kdy báze E.L.F. stojí přibližně 39 Kč, Essence asi 60 Kč, Sleek 290 Kč, Urban Decay 550 Kč, Artdeco 200 Kč.

Abych mohla hodnotit výdrž stínů s různými bázemi, vybrala jsem si výrazný odstín pudrových stínů (Purple Rain) z paletky The Big Cat od značky Famous. 




Čerstvě po nanesení 




Zleva vidíte kombinaci stínu s bází: 1 - báze E.L.F., 2 - báze Essence, 3 - báze Sleek, 4 - báze Urban Decay, 5 - báze Artdeco.

Na fotce vidíme, že stín po použití elfí báze to není moc viditelný, barvu tato báze vůbec nevytáhne a nezvýrazní. Zato báze Essence se mi zdá na svou cenovou skupinu docela dobrá, barva je už opravdu výraznější. Efekt báze od Sleeku je podobný jako u E.L.F.u. Odstín skoro vůbec nezvýraznila. A teď se dostáváme k černým koním tohoto souboje a to je báze Urban Decay a Artedeco. Co se týče výrazných odstínu, jsou na tom obě báze podobně. Pěkně fialovou vytáhly a barva je intenzivnější než u konkurence. Ale přece jen, když je jako podklad báze Artdeco, stín je sytější i než u drahého UD.

Po 10ti hodinách náročnější činnosti (mytí oken, hrabáni listí a práce na zahradě)


Tak a vidíte, jak dopadnou oční stíny v zatěžkávací zkoušce domácích prací - mnohdy jsem měla ruku a tedy i swatche zakryté svetrem, což je pro stíny docela těžký úkol, přežít toto otírání bez úhony, ale také jsem stíny i pořádně vymáchala v kýblu s vodou, když jsem myla okna. Takže dobrá, přiznávám, že to byly docela extrémní podmínky.

Inu hádejte, co se stalo se stínama v případě 1 - 3? Prostě zmizely, báze je před vodou neochránila. I když nejlíp z těchto tří obstála všemi zatracovaná báze od Essence I love stage. V celkovém hodnocení bych řekla, že nejlíp obstála báze Artdeco (5), stíny nezůstaly příliš výrazné, ale přeci jen nějaké na ruce zbyly a barva, která se z nich ztratila, ztratila se postupně a nezanechala mapy. U báze Urban Decay (4) bych řekla, že je odstín trošku výraznější než u Artdeca, ale co ty šmouhy? Stíny z této báze se nesmyly rovnoměrně, ale zanechaly nepěkné fleky.

Celkové hodnocení

E.L.F. - 1/5
Essence - 3/5
Sleek - 1/5
Urban Decay - 4/5
Artdeco - 5/5

Tramtadadááá! Máme tady vítěze tohoto souboje bází pod oční stíny. Podle mého názoru to vyhrála na plné čáře báze značky Artdeco.

S jakou bází máte nejlepší zkušenost vy? Propadly jste taky všemi milované značce Urban Decay nebo zůstáváte věrni jiné bázi?

M.

13 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek!:-) Už dlouho uvažuju že si koupím bázi od essence I love stage. Stojí za to si jí koupit?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud nemáš nijak extra mastná víčka, tak by ti mohla vyhovovat, navíc stojí nějakých 60Kč, což na zkoušku není moc.

      Vymazat
  3. Mám doma tu od Artdeco, zezačátku jsem si byla maximálně spokojená, výdrž celý den bez slití a blednutí, avšak se mi začala mastit více pleť a už mi prostě nepomáhá. Po 8 hodinách se mi slejou stíny ať si dám tu od Artdeca nebo obyč od Avonu. Ale pro ty, co mají normální nebo suchou pleť vřele doporučuji. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě mrzí, že ti už nevyhovuje. Já mám poměrně mastná víčka a stíny mi na ní drží nehnutě celý den.

      R.

      Vymazat
  4. Propadla jsem UD, verzi Sin a nebo používám jako bázi i Color Tattoo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě nejsi sama kdo UD propadl, ovšem můj favorit to není. Color Tatto jako podklad používám taky :)

      Vymazat
  5. Já používám bázi od Elfu už dlouho a musím říct, že jsem s ní maximálně spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elf báze je fajn, sama jsem jí používala dlouho a maximálně mi vyhovovala. Teď jsem přesedlala na Artdeco, ale jednu elf bázi mám ještě v zásobě.

      R.

      Vymazat
  6. Chystám srovnání artdeca a UD... s oběma jsem spokojená, ale artdeco bohužel není pro citlivé oči...

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na recenzi jsem určitě zvědavá, naštěstí na citlivé oči netrpím, takže mi Artdeco vyhovuje.

      R.

      Vymazat
  7. No mám tu Artdeco, jinou jsem nezkoušela. Jsem s ní poměrně spokojená, některé stíny s ní drží jako přibité celý den, jiné se trošičku po 8 hodinách slejou. Paradoxně ty nejdýl držící jsou ty úplně nejlevnější Miss Sporty a essence. :D No ale když jdu ještě po práci ven a přijdu domů po 12-16 hodinách, tak to už teda ani Artdeco nedává a v rýhách je mám slité. Ale to by asi neudržela žádná báze, že?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je zvláštní - mi se s bází od Artdeca stíny ani nehnou. Mnohdy vyrážím do práce už ráno a pracuju až do večera a pak si třeba ještě někam výjdeme a nemám čas se mezi tím přelíčit a i po návratu (v noci) mi stíny drží. Akorát se trochu ztrácí intenzita barev.

      M.

      Vymazat