čtvrtek 28. listopadu 2013

Vánoční inspirace aneb Co pro koho

Krásný den milé čtenářky,


Vánoční svátky se nezadržitelně blíží, proto jsme si pro vás připravily dnešní článek plný tipů na vánoční dárky, neboť věřím, že inspirace není nikdy dost. Sama vím, co dá práce rok od roku přijít na originální dárek, který by obdarovaného potěšil a zároveň se neopakoval. Jelikož ne každý má či chce utrácet za dárky pro své blízké horentní sumy, tak jsme vybíraly dárky tak, aby se dotyčný předmět dal sehnat v různých cenových relacích.

Dárečky pro maminku 

Myslím si, že snad každá maminka by ocenila a uvítala pěkný šál či šátek. Vybírat můžete z nepřeberného množství vzorů, materiálů a samozřejmě také cen. 


A co takhle darovat hezké a přitom praktické pyžámko či noční košili? Nebo nějaký ten župánek na chladné zimní večery. Ať již vyberete huňatý župan či lehký saténový župánek, tak nezapomínejte, že teplo se šíří zejména od noh a nějaké ty teplé a roztomilé papučky se v žádném případě neztratí. 


Každá maminka chce mít bezesporu taky ruce v teple, tak proč nezvolit jako dárek nějaké ty rukavičky. Ani zde se při výběru meze nekladou. Navíc pokud máte zručné ručičky, tak můžete nějaké ty rukavičky uplést třeba sama. Komu pletení nejde, nebo ve své kvality tolik nevěří, může sáhnout po rukavičkách kožených ať již z pravé či umělé kůže. V dnešní době kvalitní rukavičky seženete od pár stovek snad ve všech obchodech či supermarketech. 



Dárečky pro sestru či kamarádku 

Řekněte mi která žena či dívka nemá zalíbení v parfémech? Pokud si v nich libuje i vaše kamarádka nebo sestra myslím, že je určitě potěší a hlavně ocení, když si svůj oblíbený parfém bude moct vzít kdykoliv s sebou bez zbytečného tahání celého flakónu. Proto za dokonalý dárek považuji atomizér (plnitelný flakón na parfém), který seženete již od pár korun např. na ebay, netu nebo či v parfumériích. Seženete ho v různých barevných variantách a objemu. 


Myslím si, že krásný dárek pro kamarádku či sestru je nějaká ta voňavá kosmetika do sprchy či koupele. V obchodech je tak široká nabídka, že můžete vybírat z různých kosmetických setů nebo si vlastní namíchat. Navíc pokud má člověk hluboko do kapsy a přesto chce kamarádkám udělat radost nějakou maličkostí, tak koupelnový balistik nebo třeba přírodní mýdlo je určitě trefa do černého a rozhodně potěší.


Dále bych pro kamarádku, která má ráda kosmetiku a líčení, doporučila paletku očních stínů. Levné a přitom kvalitní paletky seženete i v drogérii. Pro ty co rády experimentují nebo si potrpí na výraznější líčení se určitě hodí velká paleta třeba 88 nebo 120 stínů. Sehnat se dají za slušné peníze na e-bay nebo i na českých e-shopech.



Dárečky pro tatínky 

Za skvělý tip co koupit taťkovi považuji sadu jeho oblíbeného pití, kde kromě lahve obsahuje např. skleničky. Pro vinaře bych doporučila třeba originální držák na láhve nebo vinařský set obsahují vše nezbytné pro správné servírovaní vinného nápoje. Pokud si otec dá raději řádně vychlazené pivo, tak ho určitě potěší třeba neobvyklý druh či půllitr, který udrží zlatavý mok stále ideálně vychlazen.


Hodinky, ať již sportovnější, elegantnější či stále oblíbené digitálky jsou sice tradičním dárkem, ale věřím, že hodinky jsou pro chlapa ideálním dárkem, který dokáže ocenit.


Mezi užitečné dárky, které by si chlap pravděpodobně nekoupil sám, ale udělají radost bych zařadila nejrůznější módní doplňky. Kvalitní kožený pásek, peněženka, kapsa na doklady či obal na mobil či kravata jsou sice praktickým ale myslím, že fajn dárkem. Mimoto třeba flash diskem s velkou kapacitou určitě žádný chlap nepohrdne.


Dárečky pro bratra či přítele 

Pokud je váš protějšek či bratr sportovně založen, tak bych doporučila koupit nějakou tu sportovní výbavu či vychytávku. Kvalitní láhev, tachometr či sportovní taška se určitě neztratí. Popřípadě nějaké ten nový sportovní vohoz jako je třeba tričko, kšiltovka nebo nové boty mu jistě udělají radost.





Myslím, že snad není chlap, který by neocenil nějakou tu elektroniku, ať již v podobě rádia, mp3 přehrávače či sluchátek díky nimž si bude moct vychutnat své nové CD nebo stále oblíbenější a navrátivší gramofónové desky.


A jelikož jsem zjistila, že stále více chlapů rádo experimentuje v kuchyni, tak určitě nebude na škodu darovat třeba kvalitní olivový olej, sadu sýrů či salámů nebo třeba sadu pro výrobu sushi.


Dárečky pro prarodiče

Jsem si více než jistá, že babi s dědou určitě ocení jakékoliv vaše fotky, ať již hezky zarámované či poskládané jako koláž. A co teprve fotodárek ve formě kalendáře, kde budou mít své milované vnoučata stále u sebe.


Také kvalitní čaj či káva v pěkném balení se určitě neztratí a dokáže potěšit a zahřát v chladných večerech. Nebo dózy na již zmíněné nápoje či jiné pochutiny jsou moc hezký dárek.


Hřejivá deka či papuče prarodiče jistě uvítají. Odpočinek a spánek bude hned příjemnější na dobře tvarovaném polštáři a teplo zase dodá termofor nebo jiní výhřevní pomocníci. 



Co Vy a vánoční dárky? Máte už nakoupeno nebo alespoň vymyšleno co komu dáte? A co naše inspirace, pomohla Vám?

Vaše R&M


4 komentáře:

  1. super tipy :) já vždycky nevím, co koupit prarodičům, tenhle rok je to ale vyjímečně jiný :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, tak to jsem ráda, že letos máš inspirace dostatek :)

      Vymazat
  2. Přemýšlím o nějaké peněžence přítelovi, zrovna se mu ta jeho roztrhla :D tak to mám ulehčené
    Budu ráda, když se zúčastníš v mé
    Giveaway o šperk Swarovski

    OdpovědětVymazat