úterý 27. září 2016

Bavilo mě v srpnu

Ahoj holky,

teď s příchodem podzimu jsme se s Radkou rozhodly trochu obměnit/přidat některé formáty článků a vystoupit trochu z té své komfortní zóny, kterou je psaní recenzí. Dnešní článek je tedy jednou z novinek, kterou teď budete pravidelně jednou měsíčně vídat na blogu. A o čem tenhle článek bude? Nu jednoduše o tom, co nás ten daný měsíc bavilo, ale překvapivě mimo pole kosmetiky. Takže čekejte krátké povídání o knihách, jídle, květinách, hudbě, filmech a o všem možném dalším.

To, že poslouchám rockovou a metalovou hudbu není u mne nic nového. Co je ale pro mne nové je to, že v mém playlistu jsou pomalu, ale jistě nahrazovány zahraniční kabely těma českýma. V měsíci srpnu pro mne byli top čeští Arakaini s jejich novou deskou Arakadabra, která je mimochodem vážně povedená.


Také jste jedny z těch, kterým musí doma pořád vonět nějaká řezaná kytka? Já k nim tedy rozhodně patřím, ale když není zrovna žádná krásná kytice po ruce, vystačím si i s aranžmá ze zahrádky, jako je tady na fotce.


Jaké jsou Vaše oblíbené letní doplňky? Já jsem bílou barvu nikdy moc neměla ráda a ani mi moc nesluší. Proto jsem se ji snažila do šatníku zařadit alespoň ve formě doplňků. Na fotce tedy vidíte mojí oblíbenou crossbody kabelku s řetízkem z F&F, dále bílý páskový náramek z Pepca a poslední dva kousky - psaníčko a náramek obojí z Mohita.


Protože srpen byl docela "podzimní" tedy alespoň tady u nás ve Slezsku, začala jsem nakupovat oblečení, aby mne jeho pravý příchod nezaskočil. V mém šatníku tedy nechybí tlumenější barvy jako je smaragdová, tmavě modrá a černá, které s oblibou kombinuji s barvami spadaného listí.


V létě jsem měla konečně více časů na knihy. Po několika letech jsem se zase pustila do opakování série o Harry Potterovi. Taky to tak děláte, že si musíte připomenout celou ságu, když má vyjít další díl? Povídku Ledový drak od autora Hry o trůny sice přečtete během jednoho kafe, ale ilustrace v ní od španělského malíře Luise Roya jsou tak krásné, že si knihu rádi prolistujete víckrát. A poslední knižní favorit posledních dní je Noční klub, kniha, kterou jsem četla v pubertě několikrát a díky ní jsem poprvé pronikla do světa upírů.


Co se týče jídla tady nejsem žádný masterchef, proto ode mne nečekejte žádné kulinářské speciality a zajímavosti. Ale co mi opravdu zachutnalo jsou tyhle žitné housky z Lídlu. Jsou tak syté, že mi stačí jedna. Navíc jako jedna z mála housek, nebo pečiva všeobecně, je dobrá i druhý den po zakoupení.


Za kategorií filmů a toho, co jsem sledovala v srpnu, se trochu stydím. Od dětství totiž miluju všechny brakové horory se žraloky. Vím, že to jsou blbosti a mnohdy to nemá hlavu ani patu, ale prostě mne ty filmy fascinují :-D


 A samozřejmě jsem si užila spoustu zábavy s mojím malým šmudlou, který v srpnu oslavil 1 rok :-)



Tohle byl takový průřez mým srpnem a jaký byl ten Váš? Doufám, že Vás tenhle článek bavil a budete se těšit na jeho další pokračování zase za měsíc.

M.

6 komentářů:

  1. Jéé ten dort je nádherný! Super článek :).
    Můj blog: Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  2. Jeeee, to je luxusní dort, škoda sníst.
    Jinak filmy mě pobavily :D Já mám ráda Čelisti, ale jinak brakové horory vůbec, i když přiznávám, že s přítelem na ně občas v pátek v noci koukáme a dost se bavíme :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi nikdy není líto dort rozkrojit, jsem barbar :-D
      Co se týče těch filmů, tak já si nemůžu pomoct, ale v dny, kdy se chci na něco podívat a odreagovat se, tak jsou žraločci jasná volba. Nemusím u toho přemýšlet, klidně u toho pracuju a zároveň se pobavím :D vím, že to není žádný zázrak kinematografie :D

      Vymazat
  3. Máte nádhernou princeznu:-) A jinak se mi moc líbí kabelka a psaníčko.

    OdpovědětVymazat