pátek 23. června 2017

Real Techniques - příjemná houbička na makeup za pár kaček

Ahoj holky,

už víc než rok neaplikuji makeup jinak než houbičkou, teda konkrétněji jsem si zamilovala Original Beautyblender. Jsem s ním po všech stránkách spokojená, vyhovuje mi výsledek, trvanlivost, cena... no vlastně všechno. Ale protože patřím mezi ženské zvědavé, chtěla jsem prozkoumat, jestli se tomu mému miláčkovi vyrovná nějaká jiná konkurenční houbička. A tak jsem pořídila tu od Real Techniques...


Tato houbička má specifický tvar, kdy je na jedné straně ukončená "špičkou" a druhá strana vajíčka je naopak tupě seřízlá plocha. Oproti velikosti originál BB se moc neliší, ale je přeci jen o kousek větší. Měřeno k nejdelšímu konci má cca 8 cm. 


Konzistencí hmoty je originál BB více pružný, "gumovější" a má menší póry. Zatím co Real Techniques je spíš "molitanový" s většími póry a také se rychleji při zmáčknutí vrátí do původní podoby. 

S oběma kousky se pracuje skvěle, makeup krásně zapracuje a udělá vzhled dokonalé a přirozené pleti. Makeup se s ní nanáší rychle, precizně. Výsledek je i přes rychlost nanesení perfektní, člověk pak vypadá, že snad ani makeup nemá a s tak krásnou pletí se narodil.


Zatím to vypadá na samá superlativa, viďte? Ona ta Real Techniques houbička není vážně špatná, ale její používání má svá úskalí, které se vážou právě k větší pórovitosti houbičky. Prvním z nich je to, že s ní máte mnohem větší spotřebu makeupu, protože jej hodně vsakává. Druhý problém, který s houbičkou mám je ten, že se těmi velkými póry dostane makeup hodně hluboko, a proto se houbička hůř vymývá a mám z ní pocit, že nikdy není dokonale vypraná. 



Houbičku jsem kupovala na eshopu Notino.cz za cenu 169 Kč. 

Suma sumárum houbička není vůbec špatná, nanáší makeup pěkně, přirozeně a pokud Vám primárně záleží na vzhledu výsledného looku, poslouží Vám. Pokud myslíte ekonomicky a ekologicky, sice ušětříte na ceně houbičky, ale naopak více utratíte za makeup a čistič na její umytí. 

Používáte houbičky na makeup? Jakou značku?

M.

Na závěr ještě chceme vyhlásit výherkyně soutěže s Lirene, které byly vybrány náhodným losem. Gratulujeme slečnám - Katce Václavíkové s komentářem č. 5, Ivaně Ratajové s komentářem č. 16, Ervulence s komentářem č. 1, dále také Elišce Vrbové s komentářem č. 14 a nakonec Hance Blažkové s komentářem č. 15. Brzy Vás budeme kontaktovat emailem :-)

12 komentářů:

  1. Vidíte a mě nevyhovovala houbička, rozpadala se a byla na mě tvrdá ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo? Podle mne je tvrdost srovnatelná s BB. Co se týče kvality materiálu, tak to nemůžu soudit, nepoužívám ji denně, ale zatím drží :-)

      Vymazat
  2. Moje první a zatím jediná houbička je z DM drogerie a musím uznat, že jsem mile překvapena! V budoucnu bych určitě ráda vyzkoušela originál :)
    BLOG EVERYTHIN KATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A není houbička tvrdá? Když jsem zkoušela ty no name beauty blendery, vždycky se mi zdály proti originálu tvrdé a nepoddajné.

      Vymazat
  3. Mě popravdě originál moc neláká, vystačím si i s houbičkou kterou jsem zakoupila v Anglii v Poundlandu za libru a je skvělá. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo? Já jsem bohužel docela skeptik a radši si koupím originální produkt, na který jsem četla nějakou tu recenzi.

      Vymazat
  4. RT houbičku mám a je moc fajn, dost jsem si ji oblíbila, ale jak píšete - opravdu mizerně se vymývá a ikdyž ji peru v pračce, tak nikdy není úplně jako nová.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je bohužel ta nevýhoda RT houbičky, oproti BB jde fakt špatně prát a žere mnohem víc produktu.

      Vymazat
  5. Na tuhle houbičku si už docela dlouho brousím zuby :) Zatím používám růžovou z Rossmannu, která na chvilku poslouží, ale je docela tvrdá :) Ale ta cena je super :)

    Pauline’s Tiny World♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem nejvíc spokojená s originálem BB a asi už měnit nemusím. Je sice dražší, ale dobře drží, dělá krásnou pleť a dlouho vydrží.

      Vymazat
  6. Ani štětec není nikdy stoprocentně vyčištěný, především ty hodně husté, na spodku se vždy něco najde co nejde vymýt. Mě u houbiček vadí že do sebe vpijí hodně makeupu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi jsme se špatně pochopily - mi nevadí, že nejde RT houbička dokonale vymýt, ale že proti originálu BB se myje špatně a nikdy není úpně čistá.

      Vymazat