pondělí 14. srpna 2017

Sluneční ochrana pro atopiky od značky A-DERMA

Ahoj holky,

pokud Vás trápí atopický ekzém, dermatitida nebo prostě máte jen hodně suchou pleť, dneska Vám, ve spolupráci s portálem blogerky.cz, představím sluneční kosmetiku A-DERMA, která je dělaná právě pro Vás. Já sice na tyto problémy netrpím, ale má malá dcera ano, proto vím, že je třeba se v přípradech náročné pokožky, poohlédnout po opalovacích přípravcích v lékárně, kde seženete výrobek Vám na míru.


Značka A-DERMA není u nás příliš známá, proto než přistoupím k samotné recenzi jejich opalovací péče, povíme si něco málo o její historii, produktech, vizi a cíli společnosti.

Značka A-DERMA je na trhu již 30 let, kdy pečuje o křehkou, narušenou pokožku. Dosud jste v portfóliu značky našly přípravky na atopickou pleť, na pleť trpícím akné, ale letos se sortiment této značky rozšířil o řadu A-DERMA PROTECT, která obsahuje opalovací péči, konkrétně tedy 4 opalovací přípravky vhodné pro každého, 1 opalovací přípravek pro pleť se sklonem k akné, 1 opalovací přípravek pro atopickou pokožku a 1 přípravek po opalování.


A-DERMA je první dermokosmetickou značkou, která ve svých produktech obsahuje přírodní účinnou látku oves Rhealba, která byla vybraná z 80 druhů ovsa pro své protizánětlivé, zklidňující a hydratační účinky. Tato vzácná odrůda ovsa je základem všech výrobků A-DERMA, protože díky svým vlasnostem bojuje proti křehké kůži, snižuje projevy zánětů a vysušení pokožky. Tato speciální rostlina je pěstována zemědělci v oblasti jihozápadu Francie a je dán velký důraz na kvalitu celé doby jejího růstu, od zasetí po sklizeń, kdy mezi 10. - 12. týdnem růstu této rostliny se ve výhoncích nalézá právě největší množství aktivních látek, a právě v této době se oves Rhealba sklízí.

A-DERMA nemyslí jen na nás, spotřebitele, ale jejich vizí je vyrábět dermokosmetiku, co nejekologičtěji s minimálním dopadem na přírodu, ale s optimalizovanými podmínkami pro zaměstnance společnosti. Cílem společnosti je pak udržení velmi vysoké úrovně kvality produktů.

Vím, že dnes byl ten úvod velmi dlouhý, ale teď se už dostáváme k slíbené recenzi produktů. S malou jsme vyzkoušely Protect AD - Krém s SPF 50+ na obličej a tělo po atopickou pokožku spolu s péči po opalování Protect AH - Reparační mléko po opalování na obličej a tělo.


Protect AD - Krém s SPF 50+ na obličej a tělo po atopickou pokožku

První pochvalu ode mne krém získá za to, že je jeho uzávěr zalepený pojistkou proti nechtěnému otevření výrobku. To se mi líbí především v přípradě různých objednávek z internetu, kdy se může stát, že se produkt při manipulaci poštou otevře.  Další a velké plus má u mne krém za to, že není parfémovaný, protože v případě atopické pokožky je žádoucí ji nijak nedráždit a parfém je zrovna jednou ze složek, které se radši vyhýbám. Krém obsahuje komplex 3 složek, které vytvářejí dlouhodobý ochranný film, hydratují pokožku a zároveň zklidňují podrážděnou kožní bariéru. Hydratace tohoto krému je opravdu znatelná, i několik hodin po namazání je pokožka jemná, hydratovaná dostatečně promaštěná, ale na druhou stranu krém nezanechává na pleti mastný film. S tím, jak je krém vysoce hydratační, se váže trochu horší roztíratelnost, ale není to žádná hrůza, dá se pěkně vmasírovat, ale musíte si s tím trochu pohrát. Krém je voděodolný, nezanechává fleky na oblečení.


Protect AH - Reparační mléko po opalování na obličej a tělo

Péče po opalování sice parfemovaná je, ale ne nijak dráždivě, vůně je spíše lehká a přirozená. Textura tohoto produktu je narozdíl od krému na opalování jemnější, lehčí a také se lépe roztírá. Po aplikaci na kůži nelepí, také nedělá žádné neplechy na oblečení. Díky obsahu kyseliny hyaluronové eliminuje ztrátu vody v pokožce vzniklou sluněním. Mimo kyselinu hyaluronovou obsahuje také olej z výhonků ovsa Rhealba, který působí proti tzv. oxidačnímu stresu, tedy poškození buněk i po skončení slunění. Mléko má také jemně chladivý účinek, který zmírňuje pocity horkosti a urychluje hojení spálené pokožky. 



Oba výrobky mohu velmi pochválit a to především díky velké hydratační schopnosti, s kterou jsem se snad ještě nikdy u žádného opalovacího přípravku nesetkala. Po použití byla vyživená, hebká a zdravá na pohled i na dotek. Ceny obou výrobku jsou trochu vyšší, pohybují se okolo 500 Kč, ale podle mne ta cena je adekvátní ke kvalitě výrobků a je pravda, že za krásnou, zdravou pokožku je třeba si trochu připlatit. 

Zaujaly Vás tyto výrobky? Doufám, že tento tip oceníte, a když ne ještě letost, tak že si oba výrobky zakoupíte na dovolenou v příštím roce. 

M.

8 komentářů:

  1. Líbí se mi, že opravdu hydratují! Moc pěkná recenze.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu a ta hydratace je vážně skvělá.

      Vymazat
  2. Od této značky jsem zatím nic nevyzkoušela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to byla moje první zkušenost s touto značkou, ale stála za to.

      Vymazat
  3. Výrobky vypadají dobře, já osobně tuto značku ani neznám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem sice značku znala, ale neměla jsem s ní zkušenost, proto jsem byla moc ráda, když jsem díky blogerkám měla možnost tyhle výrobky vyzkoušet.

      Vymazat
  4. Taky je mám doma, recenzi už jsem dala na blog, za mě teda velká chvála na tuhle opalovací řadu, mojí malé dokonce pomohla se seboreou na tvářičkách :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je skvělé, že tvojí malé krém pomohl. Je pravda, že kvalitou jsou krémy úžasné, jsem nadšená a určitě vyzkouším i další produtky této značky.

      Vymazat