pátek 22. prosince 2017

Značky, které mne neberou aneb kosmetický anti-wishlist

Ahoj holky,

dneska jsem si pro Vás připravila tak trochu povídací článek, který se bude týkat kosmetiky, která mne zrovna za srdce nevzala. Sice máme na blogu velkou škálu různých recenzí, ale spousta značek se tu nikdy neobjevila a možná se ani neobjeví a dnes si povíme proč.



1. E-Style

O téhle české značce byste na blogu našli pár zmínek, ale žádný z vyzkoušených výrobků mne neoslovil natolik, abych opět zabrousila do rybníčku této kosmetické značky. Nesedly mi obaly, barvy, styl té značky. Připadá mi, jako by se vrátila o několik let zpátky.

2. Nyx

S Nyxem jsem hojně experimentovala ještě před jeho uvedením do ČR, když jsem tuto značku nakupovala přes internet nebo v polském Douglasu. No značka mi příjde průměrná a ten boom, co u nás kolem ní proběhl, nechápu. Vyzkoušela jsem toho dost na to, abych si udělala názor, který je bohužel spíše negativní. Ono když vyzkoušíte cca 10 produktů a z toho Vás neosloví žádný, tak je asi někde chyba, ne?

3. Colourpop 

Kdo by neznal značku Colourpop, že? Bohužel u této značky nemůžu blíže specifikovat, co mi na ní vadí, protože to sama nevím. Prostě tady asi nefunguje ta chemie, která bývá když se zamilujete.

4. Lush

Přírodní kosmetika mne poslední dobou baví, ale Lush je vyjímkou. Ty ceny jsou tak napálené, že nemám chuť cokoliv od této značky objevovat. Jediné, co mne vždy od Lush láká jsou jejich bomby do koupele, ale vždycky po přičuchnutí odolám - ty vůně nejsou nic pro mne.

5. MAC

Výrobky (především rozjasňovače a rtěnky) od MACU patřily vždycky na můj wishlist. Bohužel však prodejní asistentky v prodejně Paladium byly při každé mé návštěvě natolik nepříjemné, že mne od každého nákupu odradily. Já vím, že je teď už v provozu i eshop, ale jsem pořád na MAC naštvaná, že jsem se zařekla, že ode mne neuvidí ani korunu.

6. Zvláštní kategorie, kam patří značky typu Chanel, Dior, Estée Lauder atp.

Já vím, že tyhle značky má rádo plno žen, i mladých slečen, ale já mám tyto značky zafixovány jako kosmetiku pro "starší". Ale neříkám, že si u nich nikdy nic nevyberu, to ne, jen je třeba počkat až příjde jejich čas.

Zdroje fotek podle značek od jedničky: Chriscosmetics.cz, Nyxcosmetics.cz, Colourpop.com, Lushusa.com, Maccosmetics.cz, Sephora.com.

Je nějaká značka, která nesedla Vám? Která a proč? Povídejte :-)

M.

14 komentářů:

  1. s kozmetikou Lush súhlasím, tá neláka ani mňa...NYX iba v niektorých produktoch,napríklad matných rúžoch...a taký Dior,Channel a podobne by som rada skúsila, to nebudem klamať..ale ešte nemám na kozmetiku taký veľký rozpočet :)
    MakeupbyVeo

    OdpovědětVymazat
  2. S Lushem souhlasím, žádná hitparáda to není. Ale Nyx teda miluju :) Mají perfektní matné lesky, tvářenky, korektory. Asi moje nejoblíbenější značka :) Dřív jsem na MAC ulítávala dost - na tvářenkách a rtěnkách, pak mě to ale nějak přišlo a uvědomila jsem si, že za tu cenu on nestojí.. Dior a podobné značky mě nelákají vůbec :D

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Lush není přírodní kosmetika a ceny jsou vysoké proto, že oni podporují spoustu charitativních i jinak prospěšných projektů a z něčeho se to financovat musí. Doporučuju si o tom nejdřív něco načíst, než značku rovnou odsoudit, že je předražená :-)
    Mimo to, některé věci jsou sice třeba 3x dražší než běžná kosmetika z drogérie, ale zas minimálně 3x déle vydrží. Typicky třeba koupelové pěny, které já osobně vždy kupuji v povánočním výprodeji s 50% slevou. Takže už ta cena tak vysoká není a když si zrovnám vůni, efekt ve vaně, výdrž té pěny ve vodě a počet použití (běžně mi jeden kousek pěny vydrží minimálně na 7 koupelí, aniž bych nějak extra šetřila), tak to prostě vychází cenově naprosto v pořádku a i ten finální požitek z koupele je větší, než když člověk naleje do vody lacinou pěnu, která uměle smrdí, vydrží 5 minut a nakonec člověk z tý vody vyleze ještě vysušenej jak treska :-D
    Omlouvám se za dlouhý a ostřejší komentář, ale jsem na tyhle stereotypy ohledně Lushe už alergická.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přiznávám, že toho o Lush a jeho "vizi" moc nevím, ale tím, že mne ta značka nevzala, tak to ani nezkoumam. Co se týče vyrobku, tak kdysi jsem zkoušela vyhlasenou Mask od Mangamity a nějaký sampuk, ale žádný zázrak se nekonal. co se týče pěn od Lushe, ty jsem jeste

      Vymazat
    2. Nezkousela, ale mám svoje favority z pen klasických, které nejsou úplný šmejd, pěna z nich vydrží a voní pěkne. Třeba taková Natura Siberica.

      Vymazat
  4. Nyx mě taky vůbec neoslovil! Mám dvě "slavné" rtěnky a je to jak natírat se sádrou. Ještě bych se shodla u toho Lushe, ten se mi líbí jak plná cukrárna, ale pak jsem zjistila, že to je "jen" handmade kosmetika a s přírodní nemá co do činění. Vypadá krásně, ale není to vončo :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ty jo, tak v tomhle se vůbec neshoduji :) já kosmetickou značku MAC, Nyx a ty další značky v 6. Zvláštní kategorii mám na wish-listu jako vysněné :) ale co se týče značky E-style, Colourpop a Lush, tak z nich také nejsem nějak zvlášť odvařená.

    Krásný poslední předvánoční den!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  6. Sice je u Lushe pravda s tou charitou a tak, jak už výše psala Lenka, ale taky mi ty ceny přijdou šílené, a proto si něco koupím fakt jen výjimečně. Navíc taky jsem myslela, že je to přírodní kosmetika, takže ve výsledku k té ceně už je to pro mě moc negativ. Kdybych za ty šílené prachy podpořila charitu a ještě dostala úplně přírodní kosmetiku, tak budiž. Nic mi nepřijde vyloženě peckové, ale mám ráda Brusinkovou štolu pro tu vůni, to samé kondicionér American Cream. Mask of Magnaminty je fajn, ale zázrak nikoliv. Za mě teda občas na rozmazlení, ale pravidelné kupování nepřichází v úvahu. Navíc nefandím koupelím, takže v tomhle směru mě Lush nechává chladnou.

    OdpovědětVymazat