čtvrtek 22. srpna 2013

Tužky na oči značky NYX


Krásné ráno,

dnes se podíváme na trojici tužek na oči od americké značky NYX. Tužky vlastním již nějaký ten rok, odzkoušené je mám pořádně, ovšem moc je nepoužívám. Říkáte si proč? Tak čtěte dále.




 Tužky na oči mám ve třech odstínech. Jako první vám představím nejsvětlejší z nich. Je jí světle fialová tužka v odstínu 935 Lavender Glitter. Tužka má krásnou, jak napovídá název, levandulovou barvu se stříbrnými třpytečkami. Třpytky dodávají tužce na originalitě a krásně odstín projasňují. Dále se mi na tužce líbí to, že její konec je vyveden ve stejném odstínu jako samotná náplň tužky a když máte tužku zastrčenou mezi jinými snadno jí tak najdete. Pigmentace tužky je střední, na jeden tah uděláte linku viditelnou, ale pokud chcete ať barva hezky vynikne je potřeba udělat tahů více. Měkkost tužky bych popsala jako střední tzn. že při doteku „netaje a nekreslí“ sama, ale taky nemusíte na tužku moc tlačit, aby jste měly hezkou linku. Přestože tužka obsahuje relativně dost stříbrný třpytek, tak ty na oku vůbec nedřou, rovněž neopadávají a jsou rozmístěny nepravidelně. K mínusům tužky bych řadila její zvláštní konzistenci, kdy při kreslení nechává na kůži malinkaté hrudky barvy, není to ovšem nijak zvlášť viditelné. Slabší je také výdrž tužky. Na horním víčku vydrží (při použití báze a základního stínu)  jen 2 hodiny, poté se vytrácí. Bez použití báze a podkladového stínu je pryč během chvilky. Jinak se tužka dobře strouhá, nemá tendence se lámat. 



 Další tužku vlastním v krásném smaragdově zeleném odstínu s označením 908 Seafoam Green. Tento název opravdu sedí, neboť odstín má takový „metalický“ finnish, připomínající pohupující mořskou zpěněnou vodu. Odstín se mi vážně líbí, na sluníčku se hezky leskne. Měkkost je stejná jako v případě předchozího odstínu tzn., že tužka je středně měkká (tuhá) a dobře kreslí. Pigmentace není zrovna ideální, takže je potřeba přejet tužkou několikrát, aby jste dostaly sytý odstín. Výdrž také není z nejlepších, řekla bych, že je dost podobná jako u levandulového odstínu – cca 2 hodiny. 



Hnědou tužku na oči v odstínu 914 Medium Brown jsem si primárně koupila za zvýraznění obočí. Tomuto účelu slouží tužka výborně. Oproti předchozím dvěma má tužší konzistenci, takže na víčku trochu dře, ovšem obočí dokreslí hezky. Také pigmentace toto odstínu není nejlepší, ale stačí pár tahů a odstín je výrazný dost. Výdrž tužky na obočí je více-méně celodenní, na víčku je lepší než v předchozích případech, ale celkově je prostě slabá – asi 4 hodiny. 





Hodnocení – 2/5

značka: NYX
velikost:1g
cena: cca 39 - 99 Kč
dostupnost: e-shopy – např. zde kosmetika-usa.cz, aukro.cz

Celkově jsem od tužek očekávala více. Barvy to jsou sice krásné, ovšem mají trochu slabší pigmentaci. Mají rovněž slabou výdrž, což je důvod toho, že je nepoužívám moc často. Slabší výdrž, alespoň v mém případě je pravděpodobně daná tím, že mám lehce převislá víčka a linky se mi prostě obtiskávají, což jim ubírá na intenzitě i výdrži. Tím tedy nechci odsoudit všechny tužky od NYX do zatracení. Mezi nevýhody řadím také obtížnější dostupnost, neboť je seženete pouze na e-shopech.

Jak jste na tom vy s NYX tužkami? Používáte? Máte s nimi lepší zkušenost?

R.

4 komentáře:

  1. Opravdu moc zajimavé..já od NYXu nic neměla ještě ;) a moc krásný popisek blogu ;D

    Lucy Enne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :). Já mám ještě paletku očních stínů a ta je skvělá

      R.

      Vymazat
  2. Ta Seafoam je najkrajsia!

    Pozývam ťa na Weleda giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/08/weleda-peeling-super-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten odstín se mi taky nejvíc líbí, ale ta výdrž nic moc - škoda.
      M.

      Vymazat