pondělí 19. srpna 2013

Vyzkoušely jsme...............Vichy BB krém Idealia


Ahoj,

dnes Vám přinášíme další článek z rubriky "Vyzkoušely jsme". Tentokrát se s vámi chceme podělit o dojmy z BB creamu od Vichy s názvem IDÉALIA. Vzorečky jsme obdržely v  červnovém Ladyboxu.



BB krém slibuje 6 účinků :

  • Okamžitě rozjasňuje
 Co se týká rozjasnění tak můžeme souhlasit tak na půl. Po nanesení BB vytváří tzv. glowy efekt. Dle našeho mínění, ale nepůsobí přirozeně a více než rozjasnění je vidět lesklý obličej. Proto je potřeba BB řádně zapudrovat. Ovšem zmatnění netrvá dlouho a po čase je lesk opět viditelný. Z toho soudíme, že pro mastnou pleť není BB vhodný.

  • Hydratuje 24h
 Slibovaná hydratace je opravdu skvělá, ale jestli trvá 24h neposoudíme. V každém případě pod BB není potřeba používat krém. V případě velmi suché pleti VICHY doporučuje použít pod BB ještě jinou výživnou péči.

  • Vyhlazuje vrásky
  • Zjemňuje povrch pleti
 Větší viditelné vrásky naštěstí zatím nemáme, takže tuto položku nemůžeme úplně objektivně zhodnotit. Ovšem do drobných vrásek ani pórů krém nezalézá a nějaké to mírné vyhlazení a zjemnění pleti je patrné

  • Redukuje skvrny
 Ze vzorečku, který nám vystačil na 3 použití nelze zhodnotit zda splňuje i tento bod, tedy redukci skvrn.

  • Chrání před UVB (SPF 25) a UVA
 Krém chrání pleť před škodlivým zářením dostatečným faktorem SPF 25.

Možná záměrně krém nemá ve slibovaných účincích krycí schopnost, neboť ta je opravdu nulová. Krém pleť pouze opravdu jemně natónuje a lehounce sjednotí. Krytí se nedá nazvat ani lehkým, neboť BB není na pleti téměř vidět. Krém má lehkou tekutější texturu, díky čemuž se velice dobře roztírá. Plus dáváme krému za jeho velmi příjemnou květinovou vůni. 

BB krém seženete ve 2 odstínech – světlém a středně tmavém. My zkoušely středně tmavý odstín, který mi (Radu) sedl skvěle. Ve výsledku je stejně jedno jaký máte odstín, neboť na pleti žádné krytí nejde vidět. Nevýhoda tohoto BB krému je výdrž, ta je opravdu malá. BB na obličeji slibně drží jen pár hodin (cca 5) poté se začíná vytrácet a večer již není téměř co odličovat. 



 Celkové hodnocení: 1/5

Když to shrneme tak krém nekryje, má slabou výdrž a dost se po něm lesknete. Plus mu můžeme udělit za vůni a dobrou hydrataci, což je prostě málo. Navíc cena tohoto BB se pohybuje kolem 450-500 Kč za 40 ml. V celkovém výsledku vám BB krém nemůžeme doporučit. Pokud ovšem máte bezchybnou pleť a hledáte pouze jemné sjednocení,hydrataci, SPF ochranu a nevadí vám si trochu připlatit, tak vám BB od Vichy může vyhovovat.

Zkoušely jste? Jak vám vyhovuje?

R & M



Žádné komentáře:

Okomentovat