pondělí 30. září 2013

Nákupy - září 2013 - Maru

Ahojky,

tak už nám utekl další měsíc a je tu poslední zářijový den a s ním přicházejí i moje nákupy za tento měsíc. Tento měsíc jsem utrácela za kosmetiku víc než jsem zvyklá, takže mám trochu výčitky, ale na druhou stranu, jsem všechny zakoupené pečující produkty potřebovala a některé z nich jsme si s Radu koupily v akci 1+1, takže jsme každá zaplatila jen půlku. Na většinu dekorativky jsem uplatnila zase slevy z akce Dny Marianne. Když ale koukám na tu nálož produktů, tak hodně kosmetiky budeme mít s Radu tenhle měsíc stejných, díky těm různým akcím, které jsme využily společně. No ale teď koukám na tu hromádku nových kosmetických radůstek a říkám si, že tohle bude fakt dlouhý článek, tak hned začnu.

Pečující kosmetika

Produkty zleva: první řada - Bielenda - Omlazující tělové mléko Afrika s datlemi a koskosem, Eveline - Krém na ruce s kozím mlékem, vitamínem E a máslem karité, Mixa - Micelární voda, Garnier - Fresh Essentials Osvěžující peelingový krém; druhá řada - Balea - Krém na nohy s ureou, Carmex - Balzám na rty s příchutí jahod, Garnier - Moisture Match Oh! So matte.

Tento měsíc jsem si nakoupila pečujících produktů požehnaně a to i přes to, že já nejsem zrovna mazací typ a pěstící typ. Používám sice tělové krémy, peelingy, krémy na ruce a nohy, ale musím se do jejich každodenního používání nutit. Naopak odličovací a obličejová rutina mi problém nedělá, to beru tak nějak automaticky.

Bielenda - Omlazující tělové mléko Afrika s datlemi a kokosem (250 ml/50 Kč)

Toto tělové mléko voní tak nějak vánočně, já z něj cítím perníčky. Tato vůně je jemná a příjemná, není vtíravá. Mléko se dobře vstřebává a hydratuje, nezanechává pokožku mastnou. Balení je v lahvičce s pumpičkou, což mi moc vyhovuje, ale zdá se mi, že spotřeba mléka je velká - mazala jsem se jím zatím tak 4x a chybí mi už 1/4 lahvičky.

Eveline - Krém na ruce s kozím mlékem, vitamínem E a máslem karité (245 ml/70 Kč)

Tento krém jsem si pořídila do práce, na stůl, abych si mohla kdykoliv namazat ruce, když se mi budou zdát suché. Vůně krému je neidentifikovatelná, nevím, co mi připomíná, ale je to příjemná sladká vůně. Krém je opět v praktickém balení s pumpičkou, které mi moc vyhovuje. Krém není mastný a rychle se vsakuje, ruce jsou po něm vážně vláčné a hydratované.

Mixa - Micelární voda (200 ml/ běžná cena okolo 130 Kč, my jsme ji koupily myslím v akci "Kup jeden výrobek Mixa a micelární voda bude jen za 60 Kč)

Vzhledem k tomu, že mi dochází moje zelená Bioderma, tak jsem se rozhodla, jakou micelárkou jí nahradím - původně jsem si chtěla zase koupit jí, ale po přečtení mnoha kladných recenzí na tuhle Mixu, bylo rozhodnuto. Zatím jsem jí nezkoušela, takže dojmy přinesu někdy jindy.

Garnier - Fresh Essentials - Osvěžující peelingový krém (150 ml/běžná cena okolo 120 Kč, my jsme jí pořídily v akci 1+1 zdarma)

Na tento peeling jsem si také ještě nestihla udělat názor, koupila jsem si jej na konci měsíce a ještě jsem jej nevyzkoušela. Jediné, co na něm můžu hodnotit je krásná vůně hroznů.

Balea - Krém na nohy s ureou (100 ml/40 Kč)

Tento krém je určený na velmi suchou pokožku chodidel. Musím říct, že tento krém za tak málo peněz vážně udělá velkou službu. Už chápu proč jej všechny bloggerky tak milují. Vážně nohy hydratuje, zanechává kůži jemnou a především teď na podzim a v zimě je třeba nohy pořádně hydratovat, aby jsme na jaře, když budeme chtít obouvat sandálky neměli chodidla po těch zimních botech a kozačkách úplně hrubé a nepěkné.

Carmex - Balzám na rty s příchutí jahody (10 g/60 Kč)

Tenhle balzám je už měsíc mojí stálicí na nočním stolku a mažu si jím rty vždycky před spaním. Balzám skvěle hydratuje a zanechává rty vláčné. Vůně je jahodová, ovšem příchuť nemá balzám žádnou, je to spíš ovoněná obyčejná vazelína. 

Garnier - Moisture Match - Oh! So matte (50 ml/130 Kč)

Poslední zakoupený výrobek z pečující kosmetiky, je tenhle pleťový krém. Je určený na smíšenou a mastnou pleť. Já jsem si jej koupila místo ranního krému, protože mám mastnější t-zónu, tak by měl být tento krém pro mě ideální. A měla jsem pravdu, po nanesení tohoto krému a následném namakeupování se jen tak nezačnu lesknout a nepotřebuji se moc během dne přepudrovávat.

Dekorativní kosmetika + přípravky na nehty 

Produkty zleva: první řada - Essence - Better than gel nails topcoat, Essence - Better than gel nails basecoat, Sephora - lak na nehty v odstínu Pink paradise, Guerlaine - meteority odstín 01, Benefit - tvářenka v odstínu Hervana; druhá řada - Bourjois - tvářenka Rose d´Ore, Bourjois - tvářenka Lilac d´Ore, Manhattan - oční stín Intense Effect v odstínu 450 Burning Heart.

K většině výrobků ze sekce dekorativky se už rozepisovat nebudu - viděly jste je už v článku o Dnech Marianne (zde). Napíšu proto jen pár informací k nadlaku a podlaku od Essencce a očnímu stínu značky Manhattan.

Essence - Better than gel nails base coat, Essence - Better than gen nails topcoat (10 ml/65 Kč)

Topcoat z řady Better than gel nails od Essence používám pravidelně při každém lakování od jeho uvedení na trh a jsem s ním stále moc spokojená. Tento nadlak s modrým označením "fast dry" se už v aktuální nabídce Essence neobjevil, proto byly jeho zbytky umístěny do slevového stojánku - za směšných 30 Kč. Sice nemám ještě svojí lahvičku spotřebovanou, ale protože se jedná o mého stálého oblíbence a byl za super cenu, tak jsem si jej koupila do zásoby. To samé platí o podkladovém laku z této kolekce, také byl ve slevě a navíc se můj současný podlak odebral na věčnost, tak jsem šáhla po tomto.

Manhattan - oční stíny Intense Effect v odstínu 450 - Burning heart (? g/100 Kč)

Při výběru kosmetiky určených do balíčku do naší giveaway jsme přemýšely, jakou značku dekorativky Vám darujeme. Řada padla na značku Manhattan, protože se jedná o u nás velmi oblíbenou značku, která se už bohužel u nás moc neprodává. Já jsem pro sebe vybrala stíny v módním vínovém odstínu, prostě jsem chtěla vědět, že dárek, který dostanete bude kvalitní a bude stát za to. Mi se tyto oční stíny velmi líbí, zvláště teď na podzim a brzy s nimi v hlavní roli můžete čekat návod na líčení.

Doufám, že Vás tenhle vyčerpávající článek moc neunudil a dáte mi dolů do komentářů vědět, co jste si pěkného koupily v září vy. 

M.

Nezapomeňte se zúčastnit právě probíhající GIVEAWAY o dva kosmetické balíčky obsahující biosilk, nivea lip butter a metalický stín Manthattan.

4 komentáře:

  1. Mixu jsem taky chtela, v Rossmannu byla zdarma k jakemukoliv vyrobku, akorat ji u nas nemeli:-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tuhle akci jsem přehlédla, u nás byla akce, že byla při koupi jednoho výrobku micelárka za 60 Kč. Ale ještě jsem jí nezkoušela, tak nemůžu poreferovat.

      Vymazat
  2. Máš super blog od teraz ta sledujem. Dúfam, že si pozrieš môj a ak chceš tiež ma začneš odoberať. Dakujem. :) http://my-secrets-and-dreams.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat