úterý 9. července 2013

E.L.F Jumbo lesk na rty


 Krásné ráno,

dnes bych Vám ráda představila produkt na rty od značky E.L.F. Jedná se o lesk na rty v jumbo tužce z DELUXE řady, která spadá pod sekci Essentials. Je to již pár měsíců, kdy byly tuto jumbo lesky na rty společně s jumbo tužkami na oči a dalšími novinkami zařazeny na český e-shop. Když navíc probíhaly slevy a tužky vycházely na cca 50 Kč, tak nebylo o čem váhat. 



Oficiální popis

Jumbo lesk na rty klouže po rtech jako rtěnka, ale na pohled vypadá jako lesk. V zářivých barvách hodících se k Jumbo tužkám na oči. Obsahuje jojobu, sóju a vitamín E pro výživu a hydrataci rtů. 

Teď něco k vlastnostem těchto lesků.

Balení

Lesk je umístěn v jumbu tužce, která má bílý plastový obal s průhledným víčkem. Kladně hodnotím to průhledné víčko, neboť hned vidíte odstín. Konec tužky je vyveden v totožném odstínu jako je samotný lesk což je taky super. Ta barevná koncovka slouží k otáčení, čímž se lesk dle potřeby vysouvá. Co mi vadí je to, že když si tužkou namalujete rty, tak se vždy opatlá kousek bílého plastu pod barvou a nevypadá to moc esteticky. Ale je to pouze detail. Design tužky není nic extra, neurazí ani nenadchne.



Barvy

Na e-shopu si můžete vybrat celkem z osmi barev. Já vlastním odstíny tři a to růžový s názvem Pink Umbrellas, hnědo-červený odstín Sangria Starters a červený Movie Star.  

Pink Umbrellas je středně růžová, která je na rtech poměrně výrazná. U této barvy mám ovšem problém s tím, že lehce zalézá do vrásek a zvýrazňuje šupinky. 




Odstín Sangria Starters vypadá na první pohled hodně hnědě, ale ve skutečnosti na rtech není moc výrazná, řekla bych, že je to o maličko tmavší barva mých rtů. Rty krásně zvýrazní, přesto působí velmi přirozeně. Závisí to samozřejmě na tom, kolik vrstev nanesete. Tento odstín je bezproblémový, žádné zalézání do vrásek jako u růžového odstínu nehrozí. 



Červený odstín nese krásný název Movie Star. Barva je to opravdu moc hezká, na rtech se mi velmi líbí a opravdu se s ní cítím jako „filmová hvězda“. Není to řvavá červená, jde spíše do tmavšího teplého tónu červené. Tento odstín je rovněž bezproblémový a je to můj největší oblíbenec. 



                                          s bleskem
 

                                          bez blesku

Pigmentace

Na to, že se jedná o lesk je pigmentace velmi slušná. Můžete nanést pouze jednu vrstvu a rty budete mít pouze natónované nebo stačí rty přejet několikrát, čímž získáte barvu výraznější. Výsledný odstín a jeho intenzita, tak záleží pouze na vás. Pigmentaci bych více než k lesku přirovnala k pigmentovanějšímu balzámu na rty. Pigmentace je mnohonásobně větší než třeba u  Maybelline Color Whisper.


Vůně a výdrž

Všechny lesky mají relativně výraznou mentolovou vůni. Ta jde ovšem cítit jen při přičichnutí, na rtech již cítit nejde. Jelikož se jedná se o lesk, tak výdrž není nic moc, vydrží přibližně hodinku. Jídlo ani pití nevydrží, protože lesk je jemné, nelepivé konzistence.Mimoto je lesk hezky hydratační.

Hodnocení : 3/5

značka: E.L.F.
cena: 76 Kč
hmotnost: 2,6 g
dostupnost: elfkosmetika.cz 


Za sebe jsem ráda, že jsem lesky vyzkoušela. Líbí se mi praktické balení v tužce, rovněž jejich příjemná nelepivá konzistence je moc fajn. Navíc i cena je velmi příznivá. Nevýhoda těchto lesků je relativně slabá výdrž a dostupnost, neboť je třeba objednávat z českého e-shopu. Celkově jsou lesky průměrné proto dávám 3 body z 5.

Zkoušely jste? Jak jste spokojené?

Radu



Žádné komentáře:

Okomentovat