sobota 20. července 2013

Garnier Olia - zkušenost s barvením

Zrovna jsem si po barvení vysušila vlasy a hned za čerstva se chci s Vámi podělit o dojmy z barvení vlasů novinkou od Garnieru barvou Olia. Krabička hlásá, že tato permanentní barva neobsahuje amoniak a ve složení najdeme 60% přírodního květinového oleje. 



Pro barvení jsem zvolila odstín 8.13 Oslnivá světlá blond. Tuto barvu jsem vybrala, protože se zdála být podobná mé přírodní barvě, ke které se již delší dobu snažím vrátit.

Mé dojmy z barvení

Místo obvyklého chemického zápachu amoniaku vás do nosu praští příjemná květinová vůně, která vás provází celým procesem barvení. Chtěla jsem zachovat svoje současné ombre, a proto jsem barvila ve třech sekcích. První část barvy jsem nanesla pouze na odrosty a nechala působit 20 minut. Po uplynutí těchto 20 minut, jsem nanesla barvu do střední délky vlasů, přibližně po bradu a nechala působit ještě 10 minut. Do zbývající délky vlasů jsem vmasírovala zbytek barvy a nechala jen chvíli, asi cca 5 minut. Vlasy nemám sice tak dlouhé, ale kvůli větší hustotě bych využila i druhou krabičku. Ovšem i tak mi to vyšlo, ale musela jsem stahovat barvu z vršku hlavy, tak aby se dostala i do konečků, kde jsem ji řádně vmasírovala. Po uplynutí souhrnných 35 minut, jsem vlasy opláchla a nanesla přiložený kondicionér pro hebkost a lesk vlasů. Ten jsem nechala působit asi 2 minuty a znovu opláchla.

Po vyfoukání byly vlasy jemné a hebké, lehce vonící bez známek poškození vlasů. Přestože barva slibuje zlepšení kvality vlasů, tak nevidím v kvalitě vlasů rozdíl. Výsledná barva se mi líbí, ale nedosáhla jsem barvy, která byla na krabičce ani ve vzorníku. Vlasy mi chytly více do popelavého odstínu tmavé blond. 


                                       PŘED                                                              PO
                  

Celkové hodnocení – 3/5

Barvu hodnotím jako průměrnou, nevšimla jsem si slibovaného viditelného zlepšení kvality vlasů. Rovněž výsledný odstín neodpovídá obalu ani mému požadavku. Co ovšem musím vyzdvihnout je vůně barvy. 

Zkoušely jste tuto novinku? Jak vám vyhovuje?

M.

2 komentáře:

  1. Zůstávám věrná klasické Palette, nic jiné mi na hlavě nevydrží :-(

    VELKÁ giveway

    OdpovědětVymazat
  2. Uvidím, jak budu spokojená já - zatím jsem si od barvení myla vlasy asi tak 4x a odstín mi zatím drží, tak uvidíme :-)
    Maru

    OdpovědětVymazat