středa 28. srpna 2013

TAG - Můj zvířecí mazlíček

Ahoj všem,

dnes jsem si pro vás připravila Tag, se kterým přišla Petra z PetraLovelyHair týkající se zvířecích mazlíčků. A jelikož vám mám na toto téma co říct i ukázat, tak jdeme na to!

1. Oblíbené zvíře

Tak to je bezesporu pes! Psy miluji a především ty velké. Mrňaví "ala kabelkový" psi, kteří můžou být každou chvíli zašlápnuti, nejsou nic pro mě. 

2. Momentální mazlíček, jméno a věk

Máme zlatého retrívra jménem Denniel (Denny) a je mu 4,5 let. Je nádherný, zlobivý, hyperaktivní a zcela se vymyká normálu. Bojí se vody a tudíž to je neplavec :D Chytá ježky bodlinami do tlamy a považuje je za svůj tenisák. Těch má na zahradě asi 6. Do tlamy v klidu nacpe dva, jednou se mu podařili i 3. Když byl mladší tak si trhal broskve ze stromu, žral švestky nebo salátové okurky. Doteď miluje syrové brambory. Neskutečně se bojí blesků a hromů. Stačí jednou udeřit a běží se schovat do sklepa. Je neskutečně hýčkaný a rozmazlený. Má vlastní kotec, zateplenou boudu s obrovským polštářem. Hrozně rád se houpe na houpací lavici a v létě se se mnou opaluje. Ještě musím dodat, že je neuvěřitelně pružný. Normálně si chytne ocas, zakousne se a pak odkráčí s ocasem v tlamě. Je to hrozně komické. Mohla bych vám o něm povídat neskutečně dlouho, ale radši vás zasypu fotkami, neboť je neskutečně fotogenetický. 

čerstvě dovezené miminko 









3. Předešlí mazlíčci

Když jsem byla malá tak jsme měli bernardýna jménem Ceasar. Jinak jako mladší jsem zbožňovala hlodavce, takže jsem měla nespočet křečků, morčat, domácích králíků i dva zakrslé. Před Dennym jsme měli 11 let úžasného zlatého anglického kokršpaněla Bena, byl to ten nejkrásnější kokr široko-daleko. Ben se nerad fotil, hned utíkal, takže bohužel nemám moc fotek.


letní sestřih :D

4. Oblíbená činnost tvého mazlíčka

Denny miluje každodenní ranní procházky, dále velmi rád roznáší boty a papuče po zahradě, samozřejmě velmi rád žere a zbožňuje drbání.

5. Oblíbené jídlo tvého mazlíčka

Maso nebo masová konzerva s těstovinami popřípadě s ovesnými vločkami. Dále sardinky a piškotky za odměnu. 

6. Vtipná příhoda s tvým mazlíčkem

Těch příhod by bylo. Jednou jsme šli na procházku kolem řeky, přešli přes most a vraceli se druhou stranou zpátky. V řece není moc vody, tak jsem myslela, že jí normálně projdeme, kde nedosáhne tak, že to přeplave. Ovšem zde jsem narazila. Do vody mi vlezl, pomaloučku šel dál, ale jakmile zjistil, že už nedosáhne a bude muset plavat, tak se zarazil a odmítal se hnout. Jakoby se z něj stala socha :D Po dlouhém přemlouvání jsem ho vytáhla na břeh a museli jsme se vrátit, tak jak jsme přišli. Ponaučení - nebrat psa do vody a už vůbec po něm chtít aby plaval. Takže tak. 

7. Má tvůj miláček nějaké přezdívky?

Říkám mu Dennoušku, lumpe nebo trubko :) 

8. Oblíbené místo, které má tvůj miláček nejraději.

Původní otázka zněla, oblíbené místo v bytě, ovšem Denny je celoročně venku. Jeho nejoblíbenější místo je u venkovních dveří na polštářku, tam je jeho místo. Nebo rád leží pod nebo na lavici, dále hlídkuje u vrátek, ale vesměs není místo, kde by na zahradě neležel. 







To by bylo vše. Doufám, že vás článek bavil. Pokud jste dělaly taky tento Tag, tak budu ráda, když mi hodíte dolů odkaz, ráda se podívám.

R. 

2 komentáře: