středa 24. července 2013

I LOVE Summer Tag


Když máme teď to krásné slunné letní počasí, tak je nejlepší čas dát si tento tag. Léto je naše nejoblíbenější roční období a kdyby bylo na nás, tak bychom měly léto pořád. Prostě teplo a sluníčko, to je naše.Otázky tohoto tagu jsme  převzaly od naší oblíbené youtuberky Ingrid (zde) a trochu si je poupravily. Tak doufám, že se vám Tag bude líbit.

  1. Oblíbený bronzer na léto 
Radu: Celoročně používám matný bronzer od NYC ke konturování, ale na léto mám ráda více jasu a třpytu, proto je mým letním favoritem bronzer od Famous v odstínu Tahiti. Bronzer má krásnou bronzovo-oranžovou barvu, která k mé opálení pleti hezky ladí.



Maru: Já jsem neodolala a koupila jsem si bronzer od Catrice z její poslední limitky. Je matný v hnědošedém odstínu a není moc tmavý, tak si ho můžu dovolit i já, která trávím celé léto v práci.




  1. Jsi na tropickém ostrově a relaxuješ v houpací síti. Co si dáš k pití? (oblíbený letní drink)
Radu: Krásná to představa. Tak můj oblíbený letní drink je mojito (na osvěžení dávám přednost nealkoholické verzi), od loňského roku jsem přišla na chuť pivním limonádám – mezi mé oblíbené patří Zlatopramen Radler pomeranč & zázvor, Gambrinus Limetka & Bezinka. V létě si ráda dám taky ledovou kávu nebo obyčejnou vodu s citrónem.


Maru: No letos mne sice dovolená na tropickém ostrově nečeká, ale dovolená u moře se mi blíží a už se vidím, jak budu v plážovém baru popíjet virgin mojito. Ale den si také nedovedu přestavit bez dobré kávy, takže frappé či ledová káva jsou pro horké dny jasná volba.

  1. Oblíbený letní produkt na rty
Radu: Tak v létě to je určitě balzám na rty, bez něj nedám ani ránu. Toto léto jsem si velice oblíbila balzámy od Dermacolu Lips Love. Skvělé na nich je to, že dodají rtům barvičku, slušně je hydratují a obsahují SPF – takže na léto ideální.

Maru:  Bude nějaká otázka, na kterou nebudeme odpovídat stejně? :-D Taky miluju balzámky od Dermacolu Lips Love, hlavně jejich broskvovou a melounovou verzi, pro tu úžasnou vůni letního ovoce. Také teď často používám rtěnky od značky Famous a to především z důvodu, že balení neobsahuje jen rtěnku, ale také balzám na rty ve stejném odstínů. A přece jen, tyto barevné balzámky jsou na léto ideální.


  1. Bazén nebo pláž?
Radu: Tak kdybych byla na dovolené u moře, tak pro vyvalování u vody, procházky a osvěžení volím samozřejmě pláž. Pro plavání zase bazén, neboť mám hrůzu s vodních živočichů :-D Divná fóbie já vím, ale nemůžu si pomoct.

Maru: Obojí! Už si tyto krásné dny nedokážu představit jinak než na zahradě u bazénu. Pokaždé, když příjdu z práce, tak hned běžím pro plavky a ještě hupsnu do vody. Na dovolenou u moře se taky moc těším, beru to jako relaxaci, kdy nemusím myslet na práci a jiné povinnosti a je to týden, kdy se můžeme s manželem věnovat jen sami sobě, odpočinku, procházkám, poznávání nových míst a prostě si můžeme jen užívat.

  1. V létě míváme šílené vlasy. Jaký je tvůj must-have přípravek pro jejich zkrocení?

Radu: Jednoduchá odpověď – gumička. Vlasy jednoduše stáhnu do drdolu a je klid.

Maru: Přípravek asi žádný, většinou si stáhnu vlasy do copu a přidám slamák.

  1. Opalování nebo samoopalovák?
Radu: Rozhodně opalování. Opaluji se moc ráda, baví mě přijímat tu sluneční energii a jen tak se vyhřívat na sluníčku. Naštěstí mám pokožka je hodně odolná (fototyp č. 4), takže se velmi dobře, rychle opaluji a téměř nikdy nespálím. Přesto nezanedbávám ochranu a mažu se opalovacím krémem – v mém případě s SFP 10, což mi bohatě stačí na celý den.

Maru: Opalování! Já jsem fanoušek léta a krásného počasí, takže jsem ráda, když můžu relaxovat na sluníčku, číst si nějakou zajímavou knihu nebo poslouchat hudbu, u toho popíjet vodu s citrónem a prostě jen vstřebávat sluneční paprsky.

  1. Oblíbený letní lak na nehty?
Radu: Tak i u této otázky mám jasno. Na léto zbožňuji šmloulí barvu na nehtech. Mým oblíbeným letním lakem v takovém to odstínu byl lak od Maybelline v odsínu Party blue, bohužel už se asi nevyrábí. Tak jsem musela hledat náhradníka. V současné době se jím stal Color club v odstínu Take me to your chateau. Krásná barvička.





















Maru: Můj letní oblíbenec je již několik let lak od Essence v odstínu Very Berry. Bohužel tuto krásnou růžovku Essence už nevyrábí, ale aspoň ještě letos si tuto barvičku užiju, protože mám tuhle favoritku nasyslenou do zásoby :-).



  1. Oblíbená letní vůně
Radu: Tak já ani nerozlišuji mezi letními a zimními parfémy, většinou vůni co mi vyhovuje používám celoročně. V současnosti střídám vůni několik. Mezi mé oblíbené patří Issey Miyake L´Eau D´Issey nebo Eternity od Calvina Kleina.


Maru: Většinou v létě moc vůně nepoužívám, spíš se nasprejuji nějakým osvěžujícím tělovým sprejem s letní vůní. Ale na večer nebo na "lepší" příležitosti v létě používám parfém od Donny Karan z řady Be delicious Fresh Blossom.



  1. Oblíbený letní produkt
Radu: Určitě kokosový olej. Používám ho na mazání celého těla, které krásně hydratuje, po opalování navrací pokožce pružnost a krásně voní. Mimoto i s vysušenými konečky dělá divy.

Maru: Co jiného by to bylo než kokosák?! On má tak všestranné použití, že ho volím nejlepším produktem vůbec, nejen léta. Používám ho jako balzám na rty, výživnou masku na vlasy, olejíček do konečků vlasů, čistím si s ním zuby po použití pasty na vybělení zubů a nakonec taky jako tělový olej. Existuje snad univerzálnější kosmetický pomocník?




  1. Plán na dovolenou? Vysněná letní cesta?
Radu: Tak letos se bohužel na dovolenou nedostanu, čekají mě ještě školní povinnosti. Co se týče vysněné letní cesty, tak to mám jasno. Jelikož miluji teploučko a vysoký příděl sluníčka, tak  bych ráda dovolenkovala v „ráji na zemi“ tedy Maledivách. To je můj sen, tak doufám, že si ho v budoucnu splním.

Maru: Já se letos chystám k moři do Bulharska, do letoviska Primorsko. Už se těším na pořádnou dávku odpočinku! Ale vysněnou dovolenou tu asi nemám, i když ráda bych někdy jela na dovolenou s přátely, s celou partou několika autama do Chorvatska. Udělat si takový road trip.

4 komentáře: