pátek 12. července 2013

Recenze ochranných sprejů před teplem

Na dnešek mám pro Vás připravené srovnání tří přípravků, které mají ochránit vlasy při tepelné úpravě jak fénem, tak žehličkou i kulmou.

Mám zkušenost s přípravkem od Schwarzkopf z řady Taft, dalším od Loreálu ze Studio Line a poslední termoaktivní sprej jsem vyzkoušela od značky Balea.



Schwarzkopf Taft Heat Protection Spray


Začnu tedy prvním z nich a to Taftem. Cena tohoto spreje se v drogériích pohybuje kolem stovky, takže je za velmi přijatelnou cenu. Tento sprej by měl ochránit vlasy až před teplem 220° C a navíc kromě ochrany slibuje ještě uhlazující efekt. Použití tohoto přípravku je jednoduché, chvíli před plánovanou tepelnou úpravou nastříkejte do vlasů, pročešte a nechte chvíli zaschnout - je důležité nepoužívat kulmu ani žehličku na vlhké vlasy, hrozí totiž jejich spálení. Vůně tohoto spreje je taková ta klasická vůně laku na vlasy. Musím říct, že tento sprej ve mne vzbuzuje důvěru a mám pocit, že vlasy skutečně chráním, protože když si vlasy pročešu, zdají se mi takové "obalené". Objem tohoto ochranného spreje na vlasy je 250 ml.

 

LOREAL Studio line HOT Curl sprej


Sprej od Lorealu je určen přímo na vytvoření vln kulmou nebo difuzérem, není určený k žehlení vlasů.
A hned první vadu tohoto spreje vidím v tom, že není řečeno do kolika stupňů vlasy chrání. Sprej se nanáší do vysušených vlasů a ihned po aplikaci se mohou natáčet. Přípravek voní chemicky spíše ovocnokvětinovou vůní. Po jeho použití nemám moc pocit obalených vlasů přípravkem, který má chránit vlasy, ale spíš slepené, jako by byly přelakované moc velkou vrstvou laku na vlasy. Navíc se mi zdá, že když postupuju podle návodu a začínám točit ještě vlasy vlhké od tohoto spreje, tak se vlasy pálí a jde z nich pára, takže sprej mi leží v koupelně v zapomnění a nepoužívám jej dál. Na závěr ještě dodám cenu přípravku - myslím, že to je okolo 130 Kč za 150 ml.



Balea ochranný sprej na vlasy



Poslední přípravek, který jsem vyzkoušela je od značky Balea, kterou seženete v DM drogerii. Tento sprej byl velmi levný, cca kolem 60 Kč za 200 ml lahvičku. Popis na lahvičce hlásí ochranu před teplem do 200° C. Aplikace je totožná jako u ostatních přípravků, ale příjde mi, že je výrobek příliš lehký, že snad ani nemůže účinkovat, nějak mi připadalo, jako bych ve vlasech žádný přípravek neměla. Na jednu stranu je to velmi lákavá představa, že vlasy nijak nezatěžuji, ale na druhou, jsou vlasy skutečně chráněny? Musím, ale říct, že tento sprej od Baley má hezkou vůni zeleného jablka (aspoň mi to připadá jako jablko :-)).





Za mne tedy nelépe hodnotím termopřípravek od Taft, bohužel nemůžu nijak dokázat jeho ochranou schopnost, ale na základě všeho, co jsem už řekla v předchozích odstavcích, mu věřím asi nejvíce.

Používáte termopřípravky? Máte vyzkoušen některý z nich?

M.

5 komentářů:

  1. Mám sprej od Taftu, ale za mňa to boli zbytočne vyhodené peniaze, občas si ho do vlasov nastriekam, aby som ho nejako minula, ale podľa mňa to nerobí vôbec nič, či to chráni pred teplom alebo nie sa posudzuje síce ťažko to súhlasím, ale neviem, čakala som proste niečo viac, naviac sa mi zdá, že takmer nijako nevonia, ja osobne aspoň nič necítim.
    http://colourfulelysia.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Mám také ten od Taft. Za mě ochrana super, ale když ho mám na vlasech tak mi narovnané vlasy vůbec nevydrží . Proto ho moc nepoužívám :-(

    OdpovědětVymazat
  3. Hezký že jsi sem dala do si myslíš ale finálový efekt ne. Dřív než něco uděláš zamysli se jak to zní :)

    OdpovědětVymazat