středa 31. července 2013

Co si beru na dovolenou k moři? Část I. - Tělová a vlasová kosmetika

Ahoj všem,

ode dneška přesně za týden se chystáme s manželem na dovolenou k moři. Konkrétně to letos bude Bulharsko a letovisko Primorsko. Protože si letos přestavujeme byt a žijeme tak nějak už měsíc na staveništi, tak jsem se musela dát do balení na dovolenou už teď, abych pak do odletu všechny věci našla a měla nachystané. On ten život sbalený v krabicích není na orientaci moc lehký.

Dneska Vám přináším takové shrnutí jakou tělovou a vlasovou kosmetiku si s sebou vezu. Vyfoceny jsou všechny výrobky v plném balení, ale kvůli úspoře místa si např. čistící gel nebo šampón přeleju do menších lahviček. Během týdne ještě ukážu dekorativku bez které k moři nevyrazím.


Opalovacích přípravků si s sebou moc nevozím nikdy. Mám sice světlou pleť, ale kupodivu se většinou nespálím, ale přes to se pravidelně mažu opalovacími přípravky. Na první dny pobytu mám opalovací mléko ve spreji od Sun Ozon, značky dostupné v Rossmannu. Toto tělové mléko obsahuje ochranný faktor 20. Pro další dny mám už jen slabší tělové mléko polské značky Ziaja a to Sopot sun s faktorem 6. Pro zvýraznění opálení používám přípravek, který mi přivezli manželovi rodiče z Tunisu a je to Bronzage Naturel. Přípravek obsahuje olivový olej a citronóvou šťávu.
 

Na vlasy si beru pouze šampón s arganovým olejem od Schaumy, je hodně hydratační, takže žádné kondicionéry a masky nebudu potřebovat. Sprchový gel jsem objevila nějaký nový taktéž hydratační od Palmolive s bambuckým máslem. Obličej teď opečovávám hydratačním mycím krémem Super Aqua od Misshy.


Na téhle poslední fotce je taková všehochuť, kterou musím mít sebou, bez které bych se neobešla. A je to antiperspirant, hydro sprej, odličovač voděodolného makeupu, kokosový olej, čistící ubrousky na ruce, pleťový krém a ochranný sprej před solí a slunečním zářením. Antiperspirant volím standrardně od Nivei Energy fresh s citronovou trávou, antiperspirant krásně jemně voní a chrání před pocením během celého dne. Sprej s termální vodou od Rival de Loop si beru na pláž na osvěžení obličeje po opalování. Ziaja dvosložkový odličovač makeupu je nutný na smytí voděodolné řasenky a mých oblíbených Color Tattoo, kterýma se v těchto vedrech nejvíc líčím. Kokosový olej beru jak na mazání celého těla, tak i na hydrataci vlasů. Vlhčené ubrousky na ruce jsou od značky Essence z limitky Me & My Ice Cream. Vlhčené ubrousky jsou skvělým pomocníkem jak na cestu, tak i na pláž, kdy se jimi můžete kdykoliv např. před jídlem utřít ruce nebo otřet jakoukoliv špínu. Novinka od Garnieru krém z řady Moisture Match je vysoce hydratační krém, který pokožku hydratuje, zklidní a zároveň i hezky jemně květinově voní. A poslední přípravek je sprej na vlasy od Misshy, který pomáhá chránít vlasy před působením slunce, tepla, soli a chlóru.

Co říkáte na mou kosmetickou výbavu? Chybí mi něco přibalit?

M.

4 komentáře:

  1. Kokosovému oleji jsem podlehla sice už dávno, přesto ale moje nadšení neopadává, je to fakt super pomocník :-)
    Jinak máš dobrý, že ti stačí se mazat dvacítkou. Já jsem blond a okamžitě se jinak spálim...

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem taky blond a od přírody jsem docela světlá, ale kupodivu se docela dobře opaluju a nespálím se. Ale dřív jsem vůbec nehnědla a jak jsem odpůrce solárka, tak jsem tam byla asi třikrát po deseti minutách a fakt mi to pomohlo a od té doby se opaluju mnohem líp.

    M.

    OdpovědětVymazat
  3. Chci vám moc poděkovat že ste mi poslala e-mail s vašim odkazem. Moc ráda tohle čtu a přibírám nové glogerky do mích sledovných :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nás těší a jsme rády, že nás budete sledovat.Díky R&M

      Vymazat