pátek 20. listopadu 2015

Pařížské okouzlení s Too Faced Le Grand Palais

Krásný pátek přeji,

dnes jsem pro Vás nachystala článek, který bude plný ochání a superlativů, neboť bude řeč o překrásné paletce z vánoční Too Faced limitky nesoucí název Le Grand Palais. Když jsem poprvé tuto „pohádkovou“ paletku viděla na instagramu, hned jsem se zamilovala a věděla jsem, že udělám vše proto, abych byla její hrdou majitelkou. Sehnat jí byl běh na dlouhou trať, ale okolnosti a štěstí stálo při mně, proto se teď můžu z její krásy těšit každý den.

Myslím, že by byl hřích nevyzvednout krásu a důmyslnost balení paletky. Paletka se ukrývá v papírové krabici světle růžové barvy, na které je po obvodu natištěna stuha s mašlí v tmavším růžovém odstínu. Naprostá dokonalost je, že ta mašle je lehounce vystouplá, jakoby plastická a působí téměř reálným dojmem.


Po odklopení horního dílu s mašlí, paletku rozložíte a rázem se ocitnete v luxusním pařížském bytě s točitým schodištěm, výhledem na Eiffelovu věž a snovém prostředí s množstvím kosmetiky, ze které vám přechází zrak. Na schodech vás vítají pomocníci v podání báze pod oční stíny , tekuté rtěnky Melted v růžovém odstínu Peony a veleslavná řasenka Better than Sex.


Spodní díl je pak vyložen samotou paletkou, kterou jde vyndat. Paletka má neméně krásné balení, které je z pevného papíru a stejně jako krabička je světlé růžové barvy. Je opět „převázaná“ stuhou, avšak místo mašle je ve zlaté ratolesti nápis Too Faced. Zavírání je na magnet, takže se lehce otvírá, přesto výborně drží.


Po odklopení víčka vás okouzlí nádherně slavnostně poskládaná paleta stínů, tvářenek, bronzeru a rozjasňovačů. Horní víčko pak zdobí honosná stěna s velkým oknem a výhledem na noční Eifelovu věž. Opravu kouzelné. Moc se mi líbí, že jednotlivá políčka stínů jsou ozdobeny zlatým orámováním a mají vlastní název, který je stejnou zlatavou barvou napsán pod konkrétním stínem/tvářenkou. Názvy jednotlivých odstínů jsou trefné a skvěle odpovídají sváteční a vánoční tématice.


Paletka zhora obsahuje 3 větší políčka stínů. Z nich jsou dva matné a to v bílé a tělové barvě, ideální na sjednocení celého víčka nebo projasnění pod obočí. Pigmentované jsou středně a vůbec nepráší. Třetí stín je spíše rozjasňovač, protože má naprosto božskou barvičku růžového zlata. Je skvěle pigmentovaný, velice jemňounký a opět vůbec nepráší.


Pod těmito většími políčky stínů se nachází 15 unikátních stínů s různými efekty. Najdete zde jak stíny matné, tak i třpytivé či metalicky lesklé. Konzistence stínů se logicky liší podle daného efektu. Všechny matné stíny jsou hezky pigmentované, sametově jemné a vůbec nepráší. Stejně tak lesklé saténové stíny jako Dreamlight, Whist List, Delightful jsou máslové, jemné a téměř nepráší.


Většinu stínu v paletce jsou však hodně unikátní třpytivé stíny, které mi připomínají spíše pigmenty či slisované třpytky. Pigmentované jsou perfektně jako ostatní kolegové, ale nejsou tak jemné a trošičku práší. Proto je dobré je nanášet na lepivější bázi, na mokro plochým štětcem nebo nejlépe vtlačit prstem. Občas také mají tyto tmavší odstíny s třpytkami tendenci opadávat a je třeba po líčení očistit opadané třpytky. Není to však nic hrozného a dá se s tím pracovat. Nejlepší je však začít líčit nejprve oči a poté až nanášet make-up. Celkově se mi se stínama pracuje výborně, hezky se na víčko chytají, rozmazávají a hlavně neztrácejí intenzitu. Na bázi mi drží skvěle.


Poslední řadu v paletce tvoří dvě  tvářenky, zlatavý rozjasnovač a bronzer. Tvářernka Stardust je matná univerzální růžovo-korálová barvička, která bude dle mého slušet všem. Druhá Skyline je studená růžová s drobounkými stříbrnými třpytečkami, které se na tvář moc nepřenesou. Obě tvářenky jsou akorát pigmentované, pokud se nabírají správným štětcem tak ani nepráší.


 Na tváři se hezky roztírají, neflekatí, jen mám pocit, že během dne blednou a večer už nejsou moc vidět. Takže výdrž by mohla být lepší. Jinak jim nemám co vytknout. Zlatavý rozjasňovač Flush je nádherný, jemný, máslový a skvěle pigmentovaný. Obličej hezky a přitom decentně projasní a drží celý den. Bronzer Sun Bunny je spíše teplejšího charakteru, takže se s ním musí opatrně. Jeho finnish není mantný, ale spíše saténový se zlatým leskem. Je extra pigmentovaný, takže se s ním musí opatrně. Jinak ho opět můžu pochválit protože je jemňounký, nepráší a drží výborně.


Celkově jsem z paletky unešená a zbožňuji jí. Obal a provedení balení je skvostné, opravdu pohádkové a nemá chybičku. Stíny jsou překrásné, mají hodně unikátní barvy, které mi ve sbírce chyběly. Hodí se jak na běžný den, tak výborně na vytvoření třpytivého a slavnostnějšího líčení. Krásně sladěné tvářenky a rozjasnovače jsou jen tečkou za celým tím skvostem. Vyzdvihnout musím také efektně přibalenou bázi, kterou sama mám v plné velikosti a je skvělá. Jsem ráda, že rovněž můžu vyzkoušet řasenku Better then Sex, kterou si zatím šetřím, protože mám načatých hodně jiných, stejně tak Melted. Na ty však máme připravenou samotnou recenzi, takže ochuzené o naše dojmy nebudete.

Paletku snad ještě můžete zakoupit v Sephoře v Praze a to za cenu 1550 Kč. Já využila 20% akci a vyšla mě tak na krásných 1240 Kč, což je myslím na tu krásu a super kvalitu báječná cena.

Co na tuto krásku říkáte? Taky po ní prahlo Vaše srdce?

Radu 

33 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Přesně tak, jako z pohádky. Jsem ráda, že jí doma mám :)

      Vymazat
  2. Moje srdce se chvěje. Takovou krásu člověk jen tak nepotká. Kéž bych ji sehnala. Vzhledem k počtu výrobků mi cena přijde OK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta dostupnost je horší, kdybych neměla cestu do Prahy, tak jí určitě taky neseženu. Cena po slevě mi taky přijde skvělá.

      Vymazat
  3. Škoda, že u nás Sephora není :/ Jinak bych tenhle kouzelný balíček už měla doma :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám nejbližší Sephoru v Ostravě, ale nebyli ochotní nám jí tam přeposlat. Takže jsem se pro ní vydala až do Prahy. Naštěstí jsem zrovna v době vydrání jsem tam měla cestu. Jinak bych se teď z ní taky neradovala.

      Vymazat
  4. Dlho som po nej pozerala a nakoniec som si ju nezobrala :-) Je krásna ale stále váham ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem jí nejdřív moc chtěla. Potom to vypadalo, že jí stejně neseženu, tak mě nadšení z ní přecházelo. Jenže mi stačilo jí vidět naživo a nebylo o čem přemýšlet. Je úžasná a nelituji, že jsem si jí pořídila. Taková krása se jen tak nevidí.

      Vymazat
  5. Waau, toto je čistá dokonalosť !
    Patty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda ano :) Mám jim doma už nějakou tu dobu a stále se jí nemůžu nabažit.

      Vymazat
  6. Tak to je nádhera! Vypadá to naprosto dokonale ♥

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  7. Jedním slovem nádhera! I ta cena po slevě je super

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, cena se mi zdá na množství výrobků, překrásné balení a super produktu více než slušná :)

      Vymazat
  8. Ta paletka,to je dokonalost sama.
    www.pimpleworld.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Tohle je prostě dechberoucí krása, to se nedá jinak říct, teď se mi o ní bude zdát snad každou noc:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak. Stačí jeden pohled a úplně tě přenese do snové země :)

      Vymazat
  10. Je nádherná, taky jsem moc ráda, že ji mám. A souhlasím, že ke třpytkatým stínům je třeba zaujmout jiný postoj, než je aplikovat chlupatým štětcem a potom si stěžovat, že opadávají (to jsem tuším zahlédla v nějakém videu o paletce). :)
    Jen, prosím, je to Eiffelova věž se dvěma f. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za upozornění, chybku jsem už opravila :D Přesně tak, musí se s nimi jinak pracovat, což stínům ale neubírá jejich krásu. Ty slisované třpytky jsou zase něco jiného co mi ve sbírce chybělo, takže mi vůbec nevadí si dát s líčením na čas a pohrát si s ním.

      Vymazat
  11. Nádherná paletka! Ty barvy, ach... Že bych napsala Ježíškovi? :)
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně napiš Ježíškovi, ale čím dřív tím lépe. Myslím, že bude brzo vyprodaná :)

      Vymazat
  12. Je nádherná už jsem ji viděla u jedné slečny na blogu a naprosto jsem žasla. Cena si myslím že je přijatelná, za tolik kvalitních produktů. Není to ovšem věc kterou musím nutně mít, jinak bude zle ale jako dárek by určitě potěšil :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ono většinu kosmetiky nemusím nutně mít, ale jednoduše jí chci :D Tuto paletku jsem chtěla moc a jsem nadšená, že jí mám. Cenově taky vyšla skvěle, takže já jí nemůžu nic vytknout.

      Vymazat
  13. Tak to je opravdu nádhera, tu bych taky doma ráda měla :D
    Double Infinity by Ella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě že se teď blíží ty Vánoce, můžeš si o ní napsat Ježíškovi :D

      Vymazat
  14. Moc se mi líbí, nejen složení paletky, ale i provedení. S tou slevou to je už fakt parádní cena. Nádhera!!!!
    blog Měj se ráda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se slevou je to úžasná cena, což byl taky důvod poč jí v Sephoře nenechat :D Celkově je prostě dokonalá :)

      Vymazat
  15. Tak ta paletka je primo nadherna!

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  16. Je krásná, ale není to pro mě must-have. Loňská everything nice se mi líbila mnohem víc. Letos pod stromečkem radši UD Vice 4 :))

    OdpovědětVymazat
  17. TF je moja srdcovka a ich vianočné limitky sú neskutočne milučké. Troška ti túto krásku závidím, i keď po nej zas až tak netúžim.

    OdpovědětVymazat