pondělí 2. listopadu 2015

Skvělý pomocník pro léčbu rozpraskaných rtů

Ahoj děvčata, 

už jste zkoušely „ten zázračný“ balzám na rty od Carmexu? Já, ač anti-balzámový člověk, jsem neodolala ódám o balzámech na rty Carmex, a také jsem si ho pořídila. Bylo to pro mne těžké ho testovat, protože mám všeobecně problém s mazáním rtů a tak hledám různé vychytávky na to, jak docílit, abych si ty rty pravidelně mazala. Ale teď jak přišel podzim a rty jsou více namáhány, tak jsem šla do sebe a začala se i o své rty více starat.


A s Carmexem jsem to vyřešila takto: dala jsem si ho na noční stolek a pravidelně jsem mazala poslední dva měsíce, takže si myslím, že už jej mám otestovaný dost.

Jak už jsem prozradila v názvu článku, tak vůně balzámu je jahodová s lehkým nádechem mentolu. Vůně není nějak extra výrazná, necítíte jí ze rtů, jen při nanášení je balzám cítit po jahodách. Ten mentol obsažený v balzámu způsobuje, že rty po natření balzámem trochu brní, ale není to nic nepříjemného.

Obal je klasická tubička na vymačkávání ve žlutočervené barevné kombinaci. Obal mi docela vyhovuje, nemám ráda balzámy v kelímkách, do kterých se musí šahat prstem. Z tubičky jde vytlačit množství, tak akorát na jedno nanesení na rty, takže plýtvat zbytečně nebudete. 


Konzistence balzámu už se mi tak moc nelíbí, je to typická vazelína, akorát podle složení vylepšená o obsah kakaového másla. Výhodou je SPF 15 a také to, že vypadá na rtech jako bezbarvý lesk. 



Všude na internetu kolují o tomto balzámu zvěsti o tom, jak je hojivý, dobře hydratační a prostě úžasný... a to jsem chtěla poznat na vlastní kůži. Vždycky, jak na mne leze nachlazení, začnou mi praskat rty mezi vnitřní a vnější stranou rtů, zhruba tam, kde se dotýká horní ret se spodním. Při posledním nachlazení jsem vydržela rty si mazat dva dny (dejme tomu tak aspoň co dvě hodiny) a za tu dobu se mi rty zázračně samy vyléčily.


Cena balzámu není nijak závratná, u nás se pohybuje kolem 90 Kč, takže si na něj může každý udělat názor sám. Bohužel se v drogériích u nás nedá koupit a je dostupný jen na internetu.

Celkové hodnocení: 4/5

Značka: Carmex
Velikost: 10 g
Cena: cca 90 Kč
Dostupnost: pouze na internetu např. kosmena.cz, galaxieprani.cz

Neříkám, že je tento balzám špatný - to určitě ne. Funguje, příjemně voní a rty léčí. Bohužel pro mne to není žádná srdcová záležitost, kterou bych si koupila znovu, ale jen "zdravotní" pomocník.

Jakou zkušenost máte s Carmexem Vy? Vidíte na rtech rozdíl oproti jiným balzámům?

M.

19 komentářů:

  1. ja ho mám taktiež, presne tento istý ešte aj jahodový a je fajn, pekne vonia aj hydratuje, ale za mňa žiaden zázrak :) je u mňa asi najmenej používaný a niekde zapatrošený :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, nic zázračného. Navíc ten obal mne vůbec nebaví. Abych se nutila mazat, chce to něco zajímavějšího.

      Vymazat
  2. Já se snažím donutit ho vyzkoušet už nějakou dobu, ale nějak mě moc nezaujal, takže to jde těžko :D Určitě dobře hydratuje, ale jak říkáš je to jen zdravotní pomocník :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si ho kdysi koupila za pár kaček v Polsku a vlastně jsem do něj šla jen kvůli extra nízké ceně.

      Vymazat
  3. Zkušenost nemám, doteď si ke mně nenašel cestu a ani nevím, jestli ho musím mít. Ale balzámů na rty mám tolik, že ani nevím po kterém sáhnout dřív, takže ochuzená určitě nebudu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám balzámu kvanta, ale moc se nemažu. Dokonce ani vychvalované Crazy Rumors mne neoslovily.

      Vymazat
  4. Carmex mám v kelímku, vždy jej vytáhnu když mé rty volají o pomoc a pokaždé zaručeně pomůže :). Snad lepší jak EOS! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já moc na suché rty netrpím, ale naopak jsem hodně citlivá na tvorbu oparů a ty léčí docela fajn. Eos mám taky, ale ten beru spíš jako takové mazátko na běžné promaštění rtů.

      Vymazat
  5. Ja mam nazor stejny,jsou urcite lepsi balzamy.
    www.pimpleworld.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mne zatím nejvíc oslovil balzám z nude řady Kate od Rimmel.

      Vymazat
  6. Ráda bych ho vyzkoušela, ale pořád tak nějak váhám :)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naštěstí není moc drahý, takže když jej vyzkoušíš a nesedne ti, tak tě to nemusí mrzet.

      Vymazat
  7. Já klasicky používám Baby Lips ale až budu odněkud z nějakého eshopu objednávat, carmex tam chci přihodit, už dlouho si ho chci pořídit :) jen furt nevím jaké balení, jestli tohle, v tom kelímku nebo to třetí :D :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi tohle balení příjde nejpraktičtější. Kelímky nemám ráda kvůli hygieně, tyčinkových balzámu je přehršel a tak je tenhle trochu jiný.

      Vymazat
  8. Carmex nemám, i když jsem si ho plánovala koupit.. Ale momentálně po něm nějak netoužím, nelíbí se mi ani jeho vzhled :-)

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten obal je hrozný, co? Takové 90. léta :-D vypadá jako ty dětské malovátka, které jsme používaly jako děti.

      Vymazat
  9. Já slyšela na Carmex samou chválu, tak jsem ho chtěla objednat......a objednala.....Blistex. Prostě Jé, Pepo, já se spletla:-) Ale na Blistex jsem četla taky samou chválu, tak uvidím:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blistex mám radši než Carmex, momentálně si jím léčím hrozně velký a škaredý opar.

      Vymazat
  10. V současné době mám balzámů mraky, takže si ho asi pořizovat nebudu, ale někdy v budoucnosti bych ho vyzkoušet chtěla :)
    Double Infinity

    OdpovědětVymazat