neděle 22. listopadu 2015

DIY - návod na výrobu adventního věnce a věnce na dveře

Hezkou neděli holky,

advent a vánoční čas se nám nezadržitelně blíží a mne už dávno popadla vánoční nálada. Proto už doma nějakou dobu tvořím, přemýšlím o výzdobě a nakupuju všechno, co jen Vánoce připomíná. Jaké jsou Vaše vánoční barvy? Vím, že je letos v kurzu především přírodní bílo-zelená kombinace, ale u mne tradičně vítězí klasická červená, okořeněná zelenou a zlatou, no... možná bych tolerovala ještě bílou. 



Hodně z Vás si jistě vyrábí různé dekorace samy, proto Vám dnes ukážu jednoduchý návod na efektní a rychlý vánoční věnec, který lze použít ve dvou obměnách. Se svíčkama jako věnec adventní nebo doplněný stuhou, jako dekorace na dveře nebo vchodu. 

Co všechno budeme potřebovat? 



1 - modřínové šišky a bílou barvu ve spreji
2 - na malé kousky cca 10 cm nastříhanou tůji nebo jalovec
3 - tavnou pistoli a náplně do ní
4 - bodce na svíčky v případě, že budete dělat adventní věnec, různé velikosti (já mám ještě matné a lesklé) baněk, stužku na zavěšení pokud se bude jednat o věnec na dveře
5 - nůžky na papír, zahradnické nůžky a cvikačky na drát
6 - polystyrénový korpus věnce
7 - adventní svíčky

Jak na to? 


1 - začneme velmi jednoduše - po  celém obvodu věnce začneme tavnou pistolí lepit šišky, které jsme si ještě před začátkem výroby nastříkáme lehce bílou barvou (lepší alespoň den předem, ať barva dobře uschne)
2 - šišky si lepíme nepravidelně, nemusí být příliš na boku - stačí pokrýt vrchní část věnce
3 - pro větší efekt lepíme šišky různými směry a v různé hustotě
4 - do volných míst začneme zapichovat větvičky, lze je i nalepit, ale napíchané Vám vydrží déle čerstvé
5 - později začneme vypichovat i boční stranu věnce a postupujeme po celé ploše
6 - hlavně nezapomeňte vyplnit větvičkama i vnitřek věnce, nevadí, když prostorem mezi šiškama bude prosvítat polystyrén - mezery se vyplní baňkami

Poslední krok je naprosto jednoduchý a to podle Vašeho vkusu doplnit věnec o baňky, popř. o bodce a svíčky nebo jen stuhu, když si věnec budete chtít zavěsit.


A jaký je výsledek?



Doufám, že Vás dnešní DIY článek bavil a že se mnou taky inspirujete. Měly byste zájem o více DIY a různých lifestylových článků z oblasti bydlení a domácnosti, nejen teď o Vánocích?

Patří různé věnce i u Vás k vánočním klasikám ve výzdobě? Jaká výzdoba u Vás nemůže chybět?

M.

32 komentářů:

  1. Taky budeme letos vyrábět a docela se na to těším :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám letos v plánu velkou výzdobu, větší než obvykle, tak se těším až to doma "rozjedu".

      Vymazat
  2. Je to nádhera, ale nejsem si jistá, že bych dosáhla tak hezkého výsledku. Na druhou stranu za zkoušku skoro nic nedám. Těším se na Vánoce, zvlášt při dnešním pohledu na zasněžené město

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale určitě jo, není to nic těžkého. U vás sněžilo? Závidím. :-)

      Vymazat
  3. Ten se Ti moc povedl, hezký :) já jsem sama ještě věnec nevyráběla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si tenhle nechala na výzdobu vhodu domů, ale adventní na stůl teprve dělat budu. :-)

      Vymazat
  4. Věnec vypadá dokonale. Moc se mi líbí, že je z převážné části tvořen přírodním materiálem, to mám ráda. Určitě se budu inspirovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu. Já nemám ráda umělé zdobení, většinou zdobím jen stuhou, baňkama a zbytek přírodní.

      Vymazat
  5. Také ráda vyrábím adventní věnce. Tento, co jste vyrobily na ukázku je vážně moc pěkný. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Věnec je pěkný, ale my doma obvykle žádný věnec nemáme, a tak ani nevyrábíme. Co se týče Vánoc, máme všichni u nás doma tak trochu laxní přístup, dokonce ani štědrovečerní večeři už nepřipravujeme, což se hodně lidí diví a koukají na nás jako na blázny :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě Vánoce miluju, jsou pro mne důležité a užívám si, že jsem se všemi, které miluju. Není to pro mne jen o dárcích, ale přece jen chci dělat svým milovaným radost.

      Vymazat
  7. Věnec se ti opravdu povedl :) U nás je to hlavně na dušičky jako v nějaké výrobně věnců, protože mamka je dělá pro celou vesnici :D :D

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  8. To sa naozaj podarilo! Ja som veniec sama ešte nerobila, no zrejme skúsim podľa tohto návodu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu. Až budu mít další výzdobu hotovou, udělám i další článek.

      Vymazat
  9. Jéé, tak to děkuji za inspiraci, vypadá to krásně. Já dělám věnec klasicky, že na něj drátkem připevním větvičky a až potom zdobím (šiškami, větvičkami šípků, usušenými kolečky citronu nebo pomeranče, baněčkami..) a jeden dělám na dveře a ten druhý potom na stůl, na něj ještě připevním svíčky. Letos to zkusím udělat podle Tebe:-)
    A určitě víc DIY a lifestylových článků, strašně ráda něco vyrábím a zvelebuji bydlení:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu. Já právě taky dělala každý rok omotávané věnečky, ale víc se mi líbí vypichované, tak letos budu dělat jen ty. Jsem ráda, že bys ocenila lifestylové články, mne design, diy apod hodně baví, ale myslela jsem si, že by takové články nikdo neocenil.

      Vymazat
  10. No ten je krásný :) pamatuju si, když jsme ho dělali s mamkou snad ještě na základní škole... akorát jsme větvičky nelepily, jako první jsme celý věnec omotaly takovým tím zeleným drátkem přes větvičky, aby držely a nakonec vše lepily až na zelený věnec :) nejradši jsem měla sušené pomeranče :)
    Getmovin by Deni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady jsem ty větvičky zapichovala do korpusu, jen mezi ty šišky jsem ty malé kousky dolepovala. Sušené pomeranče a jablíčka mám taky ráda, ale letos je používat asi nebudu :-) mám jiné nápady.

      Vymazat
  11. Ten červený je naozaj úžasný :) Mňa oslovil naozaj veľmi :) Fakt si ikovná, aj ja doma vyrábam DIY, avšak ešte som sa neodhodlala spravi adventný veniec. Resp. popri VŠ na to ani nejak nie je , žiaľbohu, čas.


    Blog by Katy aktuálne i s GIVEAWAY o sadu na bielenie zubov

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky teď v kombinaci miminka s prací nemám moc času, ale je to pro mě relax, takže si vždycky, když malá spí, čas udělám.

      Vymazat
  12. Venec se ti moc povedl.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  13. Moc krásný věnec. Já vždycky větvičky obmotávám drátkem a teprve potom ho zdobím. Jelikož používám větvě s jedličky nebo smrku, tak to potom méně opadává (nebo aspoň já má mten pocit :D)
    Double Infinity by Ella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě vím, že smrk a jedle v bytě opadají docela dost, proto na použití v interiéru většinou mám tůji nebo jalovec. Oba vydrží celé svátky stejné.

      Vymazat